Bugün #Dünyakedilergünü, Mama Yardımı Kabul Edilir :)

15'e yakın sokak kedisi bakıyorum ve bugün de #DünyaKedilerGünü. Bu güne özel mama yardımı yapmak isteyen hayvan sever ve hayır sever kimseler, mesaj atabilirsiniz. :)


Bu arada maddi durumu olmayan herkesin, eminim ki bunu okuyorsa o da bir veya birden fazla kedi bakıyordur. Kısaca canı sağ olsun. :)

6 CEVAP

Nadenge
Nadenge

6605

Siz kısırlaştırma karşıtısınız ya hani bugün 15 kediye bakıyorsanız 3 ay sonra bu sayı 2-3 katına çıkacak o zaman kimden yardım isteyeceksiniz? Bir dişi kedi ortalama 4 yavru doğuruyor. Muhtemelen artan kedi sayısından kurtulmak için dağa bayıra bırakmaya başlarsınız yakında. O kadar kedi nüfusundan komşuların şikayetçi olması yakındır.

Nadenge
Nadenge

6605

Benim sizinle hiçbir derdim yok. Mesele saygı da değil. Bir döngü var ve kıramıyorsunuz. Kedileri besliyorsunuz doğanın kanunu gereği nerede yiyecek ve içecek olursa hayvanlar orayı mesken tutar. Beslediğiniz hayvanlar yani kediler yılda 2-3 kez yavrular ve her doğumda ortalama 4 yavru doğurur. Çok kısa sürede popülasyon artar. "Kedileri uzağa bıraksam günah olur mu" diye soru sormuşsunuz burada. Çok fazla olduklarını 4 anne kedi ve yavruları olduğunu yazmışsınız. Siz onların çokluğundan memnun değilsiniz çünkü uzak bir yere bırakmayı düşünüyorsunuz. Yani size çelişkinizi göstermek istiyorum. Kısırlaştırma karşıtı olan insanlar hayvan beslememeli. Doğalarını bozmak istemiyorsanız doğanın diğer kurallarına da uymalısınız. Doğada güçlü olan ayakta kalır. Her yavru yaşamak için doğmuyor, zayıflar elenir güçlüler ayakta kalır. Bir kedinin 4 yavrusundan belki sadece biri hayatta kalır. Yani bu insan eli değmeden kendi doğaları gereği yaşadıkları. Ama doğanın bu kanununa vicdanınız el vermiyorsa hem besleyeyim hem üresinler hem de çoğalmasınlar diye bir seçenek yok maalesef. Sizin kötülüğünüzü asla istemem zamanında bu sorundan çok muzdarip olup komşularıyla sorun yaşamış ve en sonunda bu çözümle rahatlamış biri olarak yazıyorum. Hayvanlar bizler gibi akıllı değiller onlarda doğum kontrolü diye bir kavram yok. Dediğim gibi ya doğanın bütün kanunlarına saygı duyup besleme yapmayacaksınız (sadece bir gözlemci gibi) ya da sizin çözüm yolunuzla sorunlarla yaşamaya razı olacaksınız. Ama gücünüz bir yere kadar yetecek sürekli artan popülasyon karşısında...

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

Açtığınız başlıklara bakan kimse size bağış yapmaz

ozanesk
ozanesk

1243

" Fikri olmadan zikri olmak " sözü tam sizin gibilere söylenmiş.


Kedileri uzağa bıraksam günah olur mu sorusundan sonra ( https://sosyal.petlebi.com/soru-cevap/105692-kedileri-uzaga-biraksam-gunah-olur-mu ) kısırlaştırma karşıtı yazdınız, moderatörler silmiş, iyi ki de silmiş ki kedilerle alakalı yeni birşey öğrenmek isteyenler cahilce şeyler okumasın.


Şimdi de mama istiyorsun demek, aklı olan senin gibi " kedisevenbirey " e mama vermez.

simbakedi
simbakedi

136205

isine gelene gore kediyi seven birey

Ön yargıya bakın. Ben yıllardır kedi bakıyorum hiç birini değil dağa bayıra yan sokağa bile bırakmadım. Bu zamana kadar abartısız belki 100 farklı kedi baktım, çoğu kendi rızası ile gitti. 10'a kadarının ise ölümünü gördüm. Ben elimden geldikçe, kasap kasap, balıkçı balıkçı dolaşır yine de yemek bulurum onlara. Mama yardımı yapılsın ya da yapılmasın, memlekette kasap mı bitti... Kısırlaştırma meselesi ise benim şahsi görüşüm o, size de, orada yazılanlara da hak verdim zaten. Her görüşe saygım var, ama sizin yok!

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 324 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81935 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR