Kedileri Uzağa Bıraksam Günah Olur Mu?

Sokak kedileri bakıyorum, 15 üstü kedi var, 4 anne var, gerisi yavru. Yavru ama artık annelerini emmiyorlar.


Bu kadar kediyi beslerken yoruluyorum ve maddi olarak artık üstesinden gelemiyorum. Bizim buralar köy gibi, tarla falan var, şehir gibi çok risk yok yani. Kardeş kedileri ayırmadan belli bölgelere bıraksam nasıl olur acaba? Tüm kedileri aynı yere mi bıraksam, yoksa kardeş olanları bir yere, diğer kardeş olanları başka yere mi bıraksam? Bırakma dediğim de 2 kilometre uzak değil, çünkü ötesi orman ya da caddeler, ana yollar var, ben tam tersini bırakacağım, risk olmaması için, araba ezmesin diye.


Ne düşünüyorsunuz? Kardeşleri ile birlikte başka yerde olsalar hayatta kalırlar mı? Belediye almaz, ki vermem zaten maşallah hepsi sağlıklı kediler, barınakta hastalık kaparlar.

11 CEVAP

komurlolis
komurlolis

113309

Bıraktığınız yerlerde yemek su bulabilecekler mi? Benim vicdanım el vermezdi böyle bir şey yapmaya fiyat olarak en uygun mamayla besleyin tavuk ciğeri vs haşlayın ama bırakmayın bence yazık

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
Çoklu cana bakan birisi olarak , insanın yorulmasını ve dahi bazen tükenmesini çok iyi anlıyabiliyorum.Maddi manevi insan zorlanabiliyor, ümitsizliğe düşebiliyor, çaresiz hissedebiliyor.Sahiplendirme ilanları için her telefonda sevinçten ağlamanın sonra da olumsuz yanıtta ise üzüntüden ağlamanın ne demek olduğunu bilirim.Ya da etrafta düşkün hale getirilmiş canlara el uzatmanın ne olduğun, bir de ahkam kesen insan faktörü ile uğraşmanın da ne demek olduğunu..
Kedileri uzaklaştırmak günah mı diye başlık açmışsınız..Günahını sevabını bilemem. Sadece çok iyi bilirim ki İlahi Sistem hiç şaşmaz ve her ne yaşatırsak biz de yaşarız..Elbette kedileri uzaklaştırırsanız , gökten bir el gelip sizi yaşam alanınızdan uzaklara atmaz..Biri hırsızlık yaptı diyelim tv çaldı , karşılığında ondan tv çalınmaz ama bu suçun adli bir karşılığı vardır.Bu nedenle ,ne yapıcaksanız, uzaklaştırmak ya da değil, mutlaka size geri dönecektir, bunu hatırlatmak istedim.

orhdoner
orhdoner

135444

Bence de bırakmayın zaten kendileri büyüdüğü zaman gezintiye çıkıyorlar artık benim öyle kaç tane yavru kedin vardı büyüdüler ayrıldılar sokaktan arada sırada yemeğe geliyorlar sadece durmuyorlar artık

Warriorsans
Warriorsans

133985

Kedileri bildikleri ettikleri yerden başka bir yere bırakacaksınız onların psikolojilerini düşünsenize? Kendinizi onların yerine koyun. Beslemiyorsanızda beslemeyin ama başka yere götürmek haddiniz değil

Lils
Lils

125528

Kediler ortamlarına bağlı canlılar. Biri sizi alıp Afrika'ya bıraksa nasıl hissedersiniz. Onlar da öyle hissederler. Diğer yerde yemek bulma imkanları daha yüksekse tabi oraya bırakmak mantıklı olur ama bundan sonra besleyemeyecekseniz yavaş yavaş bırakın beslemeyi. Düzenli olarak beslendilerse avlanma yetenekleri körelmiştir. Oldukları yerde kalmaları en iyisi.

Ahmetemind
Ahmetemind

13756

Açıkçası bu soruyu "günah olur mu" şeklinde sorduğunuza göre zaten işin vicdani kısmını çoktan aşmışsınız, tek derdiniz dini boyutu herhalde. O yüzden burada benim görüşlerimin bi önerisi olacak mı size bilmiyorum ama yine de paylaşayım.


Yerinizde olsam, ki tam olarak aynı olmasa bile bu tarz durumlardan ben de geçtim bir kaç kez, yapacağım ilk iş emzirme süreçleri biten anne kedileri ve 6-7 aylık olmuş dişi kedileri kısırlaştırırdım. Belediye ücretsiz yapıyor, sadece gel-git vb. için biraz zaman harcamanız lazım. Ancak uzun vadeli olarak baktığınızda bu kısırlaştırma işleminin sizin yükünüzü ne kadar azaltacağını görürsünüz. Yoksa bu kediler zaten her yıl 4-5 katına çıkacak ve siz bırakın 2 kilometreyi, 30 kilometre uzağa bıraksanız bile bu kedileri yine de baş edemez duruma geleceksiniz.


Yapacağım ikinci iş, mümkün olduğunca sahiplendirme yapmaya çalışmak olurdu. Deneyin şansınızı. Sadece bir kediyi sahiplendirmiş olsanız bile yükünüz azalır. İlan paylaşabilmek için yüzlerce site, sosyal medya hesabı var. Bulunduğunuz şehire yoğunlaşmış olan sosyal medya hesapları daha etkili olacaktır. Sürekli olarak sahiplendirme yapmayı deneyin, ara ara tekrardan ilanlar verin.


Son olarak, yardım toplamayı deneyin. Önceki yanıtlarda da bol bol anlatılmış zaten. Sosyal medya platformlarını kullanın, destek/bağış platformlarını kullanın, belediyeye/ilçeye hatta direk cimere talep açarak yardım isteyin. Daha önce kendimde gördüm, yaşadım. Elbet bir iki seferlik bile olsa da yardım alınabiliyor.

zfrshn
zfrshn

9306

insana muhtaçlar başka türlü hayatta kalamazlar planınızı bunun üzerine bir gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

simbakedi
simbakedi

136205

belediyeden yardim isteyin, mama yardimi yapiyor cogu. instagram hesabi kurarsaniz bu canlar icin mama kumbarasi olusturabilirsiniz bagis yapmak isteyenler yapar vs. biraksaniz buyuk ihtimal geri doneceklerdir ama donmeseler de benim de vicdanim el vermezdi. ne kadar verilmesi zatarli olsa bile yaptiginiz yemeklerden bir kismini baharatsiz, tuzsuz sekilde verebilirsiniz

mycutecat
mycutecat

4739

Yapmayın bıraktığınız yerde başlarına bişey gelirse bunun vebalini ödeyemessiniz düzenleri ile oynamayın inanın bende 30 kediye bakıyorum artık maddi manevi tükendim ama böyle bişeyi asla düşünemem. Mama alamıyorsanız evden beslemeye çalışın makarna tavuk bulyon ekmek içi vs. karışımlarla mama yükünüzü hafifletirsiniz. İmkanınız varsa kısırlaştırın sayı açısından

Ayssgul
Ayssgul

2975

Yemek su bulabilecekler mi yapmayın lütfen azda olsa bişeyler illaki verebilir hatta başka komşularınızdan yardım isteyebilirsiniz hatta en güzeli sahiplendirin suzionline sayfası var yazabilirsiniz eminimki yardımcı olurlar buradan ilan açabilirsiniz ama uzağa vs bir yere bırakarak ölüme terk etmeyin

Cubik
Cubik

13023

Bence sahiplendirin ilan açın bırakacağınız yerde yemek bulamayabilirler.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4706 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80909 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR