Acana First Feast Mama Kullanan

Poncimin
Poncimin

116364 Puan

Acana'nın First Feast mamasını kullanan ya da daha öncesinde kullanmış olan var mı? Mama tanesinin boyutu çok mu küçük? Resim paylaşanlardan baktım tane boyutu bana normal gibi gözüktü ama çok küçük taneli olduğunu söyleyen yorumlar da gördüm. Tane boyutu ideal boyutlarda mı, küçük taneli olmasını istemiyorum. Bir de bu mama kedinize iyi geldi mi?

19 CEVAP

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

cevaba yüklemeyi beceremedim ama burada görebilirsiniz:


https://imgur.com/a/ZV5PD3e

teddybal
teddybal

123878

Aşırı küçük, mama kırıntısı gibi diyebilirim, akşam eve gidince fotoğraf paylaşabilirim burada evde vardı. Önceden de kullandım o zaman memnun kalmıştım, kakalarında tüylerinde bir sıkıntı yoktu.

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

Mama tanesi küçük ama bana aşırı küçük gelmedi.


Zencefil 1 haftadır bu mamayı yiyor aşırı da iştahlı yiyor veteriner hekimimiz de gayet iyi bir mama olduğunu, 1 yaşına kadar devam edebileceğimizi söyledi.

Poncimin
Poncimin

116364

Şunun için sordum. Normalde Orijen Cat&Kitten kullanıyorum ama maması az kaldı, mama fiyatları çok arttığı için bu ay kaliteyi çok düşürmeden biraz daha uygun fiyatlı mama almak istiyorum. Acana üst serisinden mama alırsam yaş mama gibi diğer ihtiyaçları için bütçe tam yemiyor. En azından bu ay için Acana düşük tahıllı serisini almaya karar verdim ama Bountiful Catch ve Homestead Harvest mamalarının karbonhidrat oranı bana biraz yüksek geldi, ve protein yağ oranı bana göre düşük seviyede. Bu seride First Feast maması Acana üst serisi ile aynı protein-yağ oranına sahip, karbonhidrat oranı daha düşük. Yavru maması olduğu için kilo problemi olacağını sanmıyorum çünkü Orijen Cat&Kitten daha fazla protein yağ ve kalori içeriyor, kullandık ve kilo problemi olmadı. Ayrıca Acana First Feast maması için Acana'nın sitesinde All Life Stages olduğu yazıyor ben de yeni gördüm bunu. Beslenme etiketinde de all life stages yazıyor baktım. Acana'nın alt serisinde etiketinde all life stages yazan maması sadece bu. Çok küçük taneli olmasını istemiyorum çünkü çok hızlı yiyor.


Bu sayfanın en altında sıkça sorulan sorular yeri var orada all life stages başlığında yazıyor:


https://www.acana.com/en-CA/acana-for_cats.html

teddybal
teddybal

123878

https://imgyukle.com/i/EywP91


https://imgyukle.com/i/EywpJn


Benim denediğim en küçük yavru mama, gördüğüm diğer mamalarla kıyaslayarak küçük diye yorumluyorum (nd kitten'lar, proplan kitten, rc m&b, hill's kitten, sanabelle kitten, bozita kitten; bunların hepsinden çok daha küçük) Boyutu anlaşılsın diye yanına kalem koydum :)

Palyaco
Palyaco

218519

Cok küçük mama tanesi bilginize

Poncimin
Poncimin

116364

@Zencefil_F


Teşekkürler çok yardımcı oldunuz bana da çok küçük gibi gözükmedi yani yorumlarda fazla fazla küçük deniliyordu ama bilemedim.

cat_expert
cat_expert

12742

Ben de 6 aydan sonra 2 ay kadar kullandım tanelerinde sıkıntı yoktu yedi sorunsuzca fakat aşırı tüy dökmeye başlayınca bırakmak zorunda kaldık, kedim şimdi 10 aylık ve yeni kısırlaştırdım 1 yaşına kadar yavru mama ile devam edeceğim ve son 2 ay için yine geçiş yapmayı düşünüyorum ardından kısır mamaya geçeceğiz gönül ister acana pacifica ile devam edelim ama fiyatlar el yakıyor.

Poncimin
Poncimin

116364

@cat_expert


Evet fiyatlar gerçekten çok pahalı oldu. Örneğin Orijen Cat&Kitten kullanıyoruz demiştim, bu mamayı birkaç ay önce, kasım ayında 270 TL'ye almıştım. Şuan ise Orijen mamalar 400 TL civarına gelmiş, hatta bazı çeşitleri 500 TL'ye yakın satılıyor. Acana üst serisi (Pacifica, Grassland, Wild Prairie) ise 320 TL civarına gelmiş. Kasım ayında o fiyata Orijen alabilirken şuan Acana düşük tahıllı serisi alınabiliyor, Acana'nın bu serisi şuan 250 TL. Bu sadece bir örnekti her şeyin fiyatı çok arttı maalesef :/


Tüy dökme ise biz şuana kadar Acana-Orijen ile hiç yaşamadık. Çoğu serisini kullandım tüy dökme yapmadı aksine tüy dökmeyi azalttı, kediden kediye etkisi değişebiliyor. Yorumunuz için teşekkürler.

Poncimin
Poncimin

116364

@Gunesyildirimm


Merhaba, şuan ayrı bir konu açmışsınız resim de koymuşsunuz. Acaba resimdeki sadece Acana First Feast maması mı? Valla eğer öyleyse boyutu küçük değil, gayet normal duruyor? Çözemedim ben, bir resimde çok küçük bir resimde normal boyutu var. Paketten pakete değişiyor mu nedir :D

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853

Evet sadece acana ama @teddybal ın da dediği gibi sadece mamalar olduğu için büyük duruyor. Aslında sadece üstten bakıldığında büyüklük olarak nd den çok az küçük ama nd şişkin de, acana incecik. O yüzden 1 tane nd 1 tane acananın 1.5, 2 katı gibi duruyor

Palyaco
Palyaco

218519

Kediniz 6 aydan küçükse verilir ama büyükse çiğnemeden yutar harvest tavsiye ederim üçgen mama tanesi ve boyutu ideal çiğnemeyi icin

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

Rica ederim. Ben de elimdeki başka mamalarla fotoğrafını atmaya çalışırım birazdan


Acana first feast için all life stages diyor evet ama Acana'nın yanlış hatırlamıyorsam başka All life stages mamaları da var (mesela regional grasslands), onları da daha bugün konuştuk veteriner hekimimizle, kendisi 1 yaşına ya da kısırlaşana kadar first feast ile devam edebilirsiniz daha sonra düşünürsünüz onlara geçmeyi dedi. Büyük kedi için durum ne olur bilmiyorum.


Bir de bu taneler küçük olmasına karşın biraz sertler sanki. Zencefil çiğnerken hatur hutur sesleri geliyor :) mutlu oluyorum sesleri duyunca yemek yiyor diye :) Mamanın biraz çıtır sert olması muhtemelen diş kaşıntısına ya yardım ediyor.

Poncimin
Poncimin

116364

@teddybal


Şimdi sizin attığınız resimden baktım bu sefer de baya küçükmüş diyorum :D Bilemedim ki kararsız kaldım böyle küçükse, kedim yavru olmadığı için taneleri anında çiğnemeden yutar. Bu arada yardımınız için teşekkür ederim :)


@Zencefil_F


Evet biliyorum tek all life stages maması bu değil. Sitesinde yazana göre Acana First Feast, Grassland, Wild Prairie, Pacifica all life stages mamalar. Grassland ve Pacifica kullandım zaten, Wild Prairie de bu segment tahılsız üst serisinden. Düşük tahıllı bir alt serisinden ise (Bountiful Catch, Indoor Entree, Homestead Harvest, First Feast) sadece First Feast mamasının etiketinde All Life Stages yazıyor. Şuanda kullandığım Orijen Cat&Kitten daha kalorili, daha fazla protein ve yağ içeriyor kilo problemi olmadı. Bu mamada da olacağını düşünmüyorum ve dediğim gibi yazana göre all life stages, yani tüm yaşlara uygun. Kendilerine mail attım şimdi geri dönüş olursa yazarım buraya. Mama tanelerini diğerleri ile karşılaştırabilirseniz çok iyi olur gerçekten. Bir resimde normal gibi gözükürken bir resimde çok küçük gözüküyor :/

Renklipati
Renklipati

140143

Ben 6 ay kadar kullandım yavruluğundan 6.aya gayet güzel mama severekte yiyordu hiç kötü etkisini görmedim evet tane yapısı acananın diğer çeşitlerine göre biraz ufak kalıyor fakat zorlanmadan yiyordu

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 823 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80872 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR