Pet Üretip Satanlardan Vergi Alınıyor Mu?

Siyamask
Siyamask

14886 Puan

Sormaktan maksadım şu YT da bir kanala denk geldim. Resmen kendi british fabrikalarını kurmuşlar ve bununla övünüyorlar. Şikayet edebileceğim bir açık arıyorum. Sanırım Avrupa da bu tarz üretimler vergilendiriliyor ve gözetim de oluyor. Benim bahsettiğim kanalda gerine gerine 3. Doğum olduğunu söylüyor. Orada hayvan acı çekerken az yavru gelmesinden şikayet ediyorlar. Kanal adı vermiyorum. İhbarlar video nerelere şikayet edebilirim?

21 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136205

siz de “ ucret odeyerek “ sahiplenmediniz (?) mi? bir ucundan destek olmussunuz zaten. sizin aldiginiz yer 1 kere dogurtmus olabilir (belki sizin kediniz dogurdu fikrim yok) ama sonucta satmis, baskasi 3 kere dogurtup satinca daha fazla hata yapmis olmuyor yanlis tektir ve ikisi de yanlis. zaten satanlarin cogunun derdi para, kalkip adam az yavru diye sikayet ederse sasirmak sacma, o para gozuyle bakiyor zaten. onemli olan buna karsi cikarken ihbar etmektense desteklememek bastan. cunku siz onu ihbar ediyorsunuz diger yandan siz aliyorsunuz, ee dongu kirilmiyor ki?

teddybal
teddybal

123878

"Zaten doğmuş bir yavruyu bana özel doğurtmadılar." diyip satın aldığınızda o kişi nasılsa alanı var diyip paranın hırsıyla daha da asılıyor bu işe, yeni doğumlar, yeni satışlar devam ediyor böyle böyle. Yani bu çarkın tekerini ilk döndüren olmamanız, dönmesine yardım etmediğiniz anlamına gelmez.

simbakedi
simbakedi

136205

siyah cins kediyi emin olun sahiplenecek cok kisi var, sokaktaki siyah tekiri sahiplenecek cok az kisi var ama. isin icinde duygularinizin olmasi yanlisi degistirmiyor maalesef. siz o kedinizi damizlik olmuyor diye kurtardim sanabilirsiniz ancak ucret odediginiz kisi bu ucretle cesaret edip tekrar dogurtacak. o yavrularin gunahina girmeye deger mi ustelik iyi bile bakilmiyorken? size kedilerinize iyi bakmadiginizi soylemedim zaten eve giren hayvan ne sekilde girdiyse girsin butceniz dogrultusunda en iyi sekilde bakmalisiniz. ama ucretli sahiplenme diyr bir sey yoktur. ya ucretsiz sahiplenirsiniz ya da satin alirsiniz.

aslihan_e
aslihan_e

128373

Bir yerde kedilere tüp bebek yaptıklarını okudum, bu sayede kızgınlığa gerek kalmadan kedi sürekli doğuruyor. Belki hiç emzirtmiyorlardır bile, tekrar doğursun diye alıp kendileri besliyorlardır. O yüzden cins kediler tekirlere göre bağışıklık olarak daha da düşük oluyor. Yeterli anne sütü alamıyorlar. Yeterli anne sütü alan kediyle alamayan kedi hayatı boyunca asla aynı olmaz. Petshop'da benim kedilerime benzeyen çok fazla kedi gördüm. Sırf cins diye insanlar onlara bir ton para ödüyor. Bir kadın da "Bu dünyanın en güzel kedisi" diyordu. Ya, o dünyanın en güzel kedisinin ikizleri sokaklarda sürüyle dolaşıyor ama onlar ücretsiz olunca dönüp bakmazsınız. Bu aynı kalitede iki çantadan birine markası için %1000 daha fazla ücret ödemek gibi. Artık petshoplarda hayvan sergileme kalktığı için birçok petshopun kapandığını gördüm. Şükür ki bu hayvan satışlarını büyük oranda düşürecektir. Artık insanlar çocuklarının camekanın içinde gördüğü hayvanı bir oyuncak gibi alamayacaklar. Ayrıca çip sistemi geldiği için alıp sokağa atamayacaklar. Bu site sayesinde eminim ki hayvan satışı ve evlerde kedi çoğaltmaya karşı büyük bir farkındalık oluşturuldu. Buraya gelen, kedisini doğurtmak isteyen birçok kişi yorumları okuyunca hata yaptığını anlıyor. Çoğu belki ters cevaplar yazıyor ama eminim ki içinde bir yerlere işliyor yazılanlar. Satın almış olabilirsiniz ama bu hatayı tekrar yapmazsanız bu, hatanızın büyümesini önler. İki yanlış bir yanlışla eşit değildir kesinlikle. Bu çok yanlış bir düşünce. O zaman insanlar bir kere hata yapınca zaten bir kere yaptım deyip hataya devam etsinler... Böyle bir şey olamaz. Her gün açılan sorularda sokak kedilerinin ne kadar zor durumda olduklarına şahit oluyoruz. Buna rağmen gidip kedi satın alıyorsanız ırkçı insanlarından bir farkınız kalmıyor. İstediğiniz kadar cins kedi alıyorum ama ben sokak kedilerini de besliyorum deyin. Hayır, sokak kedilerini beslemeniz onların hastalanıp sürünmesini önlemez. Arz-talep dengesi, biz ne kadar çok alırsak o kadar üretim olur.

NorthNight
NorthNight

16576

Fatura kesmiyorlar dolayısıyla vergi vermiyorlar. Cimer üstünden maliyeye şikayet edilebilir.

yumak_bey
yumak_bey

12570

önüne geçemezsiniz ki hangi birini şikayet edeceksiniz ülkede öldürülen kadınların katili ceza almıyor hayvanı ilaç sayesinde olması gerekenden fazla doğurttuğu için mi ceza kesecekler?

natasha_nk
natasha_nk

1204

Ve her kedi aynidir. Sokakta olsun cins kedi olsun huyları sevecenliği dostluğu sıcaklığı hepsinin ayni 😍 Aşk hepsi ya

natasha_nk
natasha_nk

1204

Açıkçası kedi sahiplenmeyi hic düşünmüyordum hatta kucuklugumde yasadigim bir olaydan dolayi korkuyordum ta ki bir arkadaşımın kedisi doğurana kadar bana da vermek istedi 4 yavrusu olmuş diger arkadaslarina verdi ve 1 tane kaldı sonra kisirlastiracagiz 1 tanesini ben aldim 2 sini arkadaşlarıma verdim 1 tane kaldı kedimden sonra onun yavrusu hatira olarak kalsin diye ciftlestirdim demisti sonra kediyi kisirlastirmislar. Bende tamam dedim hayatimda ilk defa kedi besleyecektim. Bilmiyordum hicbirsey tam olarak birgun bir siteden mama ve ihtiyaçlarını almak için siparis edecektim mamaları ta ki o sitede cins kedi adında para talep edenleri görene kadar fiyat biçip bu isi ticarete dökmüş birsuru insan varmis benim kedim de scottish cinsi erkek bir gördüm ki insanlar arasinda cins ve sokak kedisi diye ayrım bile yapmislar o kadar tuafima gittiki bu bir cani ayırmak. O kadar cok insan varki ciftlestirip resmen satıyorlar. Bu insanlar dolu malesef aramizda acikcasi bende bilmiyorum bunlari nereye sikayet edilecek nasil olacak vs diye . Ben kedimi arkadasimdan sahiplendigimde hala kedi korkum vardi dokunamiyordum babam ve annem yardimci oluyordu bana onun sayesinde kedilere aşık oldum disarda gideceğim en kisa mesafedeki yere yarim saatte gider oldum her gördüğüm kediyi seviyorum ve mama dağıtarak gidiyorum . Kedimi satin almadim sahiplendim tabikide ama malesef boyle bir tesadüfle kedilerin ayrımını gördüm 🥺 sonucta onlar da can ve o gün karar verdim gözümle gördüğüm her kediye yardim edeceğim diye . Oğluma verdiğim mamalardan ayırıp veriyorum ve saatlerce sokakta seviyorum baktığım kedilerim var kapımin onunde😊 hepsinin birer adi var ve gercekten sevgiye ihtiyaçları var. Keşke bilebilsem bu satışı yapan insanlar nasil durdurulacak diye keske herkes bedava sahiplendirse cins ve sokak kedisi farketmez keske herkes evinde bir kedi baksa oğlum sayesinde kedilerden korkan ben şimdi tam bir kedilerin annesi oldum bir kedim yok birsuru kedi annesiyim ben ve çok mutluyuz😊

Siyamask
Siyamask

14886

İhbarlık video*

Siyamask
Siyamask

14886

Bu başlığı açarken bu tarz bir yorum bekliyordum. Şaşırmadım:)) Ben yaptığım doğru v.s. desteklemelerde bulunmuyorum ki hangi şartlar altında kedi sahiplendiğimi hangi duygu düşünce de olduğumu açıklayacak olsam saatlerce sürer bu durum.. Kendi adıma konuşuyorum. Cinsi tüy rengi sahiplenme kriterlerim arasında yoktu. Olsa kapkara bir oğlan sahiplenecek çok kişi olduğunu sanmıyorum:) Ben her patili de vefat eden kedimin bakışlarını aradım . Ve şükür buldum. İyiki de sahiplenmişim. En büyük moral kaynağım oldu.Hiçbir patilimi çiftleştirmedim. Çiftleştirmem. Olumlu yönden bakarsam Damızlık olmasından kurtardım. Geldiğinde pireliydi.( ücretli sahiplendirilmesi mağdur olmayacakları iyi bakıldıkları anlamına gelmiyor) kurtuldu. Tüy, göz ve kilo sağlığına kavuştu. Hatta sahiplendiğim gün ve şimdiki halini de paylaşabilirim :) Bedenine ve karakterine saygım sonsuz.. Güzel bir hayat sağlamaya çalışıyorum.

aslihan_e
aslihan_e

128373

Ben sizin için konuşmadım zaten. Ayrıca dünyanın en güzel kedisi diyen kişi kendi kedisine değil petshopta camekana bakarken gördüğü kediye diyordu, sokakta çok rahat bulunabilecek bir kediydi.

Üretici yani cattery kimliğiyle yapıyorsa bir dernek kaydıyla yaptığı için şikayetınız bir işe yaramaz diye tahmin edıyorum

Palyaco
Palyaco

218519

Maalesef ülkemizde denetim yok üretip satıyorlar

diablerose
diablerose

119757

satin almaya ben de karsiyim da tekir sevmeyen birine de zorla tekir sevdiremezsiniz. bi tekirseven olarak konusuyorum. burda sokak kedilerinin sokakta olmasindan cins kedi sahiplerini sorumlu tutanlara rastliorum.

Siyamask
Siyamask

14886

Satanlara*

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 790 Görüntüleme
  • 21 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80630 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR