Siz Sokak Hayvanlarına Neler Veriyorsunuz?

dilanbulent
dilanbulent

17235 Puan

Ben sürekli mama alamıyorum öğrenci olduğum için param yetmiyor. Param olmadığı zamanlarda evde kedilerin köpeklerin yiyebileceği ne varsa koyuyorum. Bu fotoğrafları az önce çektim mesela. Tavuğu haşladım, kemikler hariç her parçasını koydum, evdeki ekmekleri de didikledim mama haline getirdim karıştırıp. Şimdi sıcacık afiyetle yiyecekler. Hatta sadece kedileri köpekler değil, apartmanın bahçesindeki kirpinin bile yemek yemeye geldiğine şahidim :D


Siz sokak hayvanlarına neler veriyorsunuz peki? Etli yemekler haricinde başka hangi yemekler verilebilir? Açıkçası geçen evde biber dolması vardı onu verdim onu bile yediler ama iyi bir şey mi yaptım kötü bir şey mi yaptım hiç bilmiyorum.


22 CEVAP

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

Giriş katta oturduğum için camın önünde baktığım 3 adet kedi var (zaman zaman sayıları artıyor) bunlara kuru mama veriyorum büyük çoğunlukla düşük maliyetli olanlardan. bu kedilerin üçü de en az 4-5 yaşında benim dışında başka yerlerden de besleniyorlar. Karşıda bir iş yeri var onlar da kuru mama ve hatta zaman zaman yaş mama veriyorlar aynı kedilere.


Bunun dışında çok sık balık yiyen bir insanım zaman zaman balık artıklarını da veriyorum. Tavuk da öyle. Artık dediysem yanlış anlamayın insan tarafından yenen, birçok kişinin yediği ama beni yemediğim büyük balıkların belirli parçalarını veriyorum. Ayrıca kedilerden bir tanesi tavuk derisine bayılıyor biraz araştırdım pek bir zararını da görmedim ne zaman tavuk yesem onu da ayırıyorum.


Yine balık, tavuk vs. artarsa dolaba koyduğumda genelde unutup yemediğim için onları da son zamanlarda mama kaplarına koymaya başladım. Bu tip yemek vermenin tek sıkıntısı bazen hayvanlar yemiyor, bozulma vs. ihtimaline karşı bir süre sonra kontrol edip çöp atmak gerekiyor. Koku, böcek, karınca vs. de yapabilir insanlar rahatsız olabilir saygı duymak lazım

Palyaco
Palyaco

218519

Heray 10kg dr sanchi yavru aliyorum dışarıdaki canlara

Siyamask
Siyamask

14886

Tavuk haşladığım zamanlar kemik hariç parçaları ve suyuna 2 paket makarna haşlıyorum.Bayat ekmek varsa onuda katıyorum. Afiyetle yiyorlar :)

Renklipati
Renklipati

140143

Ben genellikle kuru mama ve uygun konserve yaş mama veriyorum. Haftada en az bir kerede ciğer veriyorum kilosu 16 tl ve kocaman bir tencere oluyor içine bir avuç ta pirinç koyuyorum haşlıyorum çatala ezip biraz sulu şekilde veriyorum baya bereketli oluyor.

Siyamask
Siyamask

14886

Hatta makarnayla yaş mama yada kuru mama az kaldıysa kuru mamada karıştırıp veriyorum.

diablerose
diablerose

119757

ucuz bi kedi mamasi alip vermek tavuk haslamaktan daha uygun bence. tavuk artik pahali. tavugu kaynattiginiz gaz elektrik vs de pahali. tavugun pistigi tencereyi yikamak da hep faturaya yansicak seyler.

yumak_bey
yumak_bey

12570

uygun fiyatlı açık mamalar var petshoplarda mesela Reflex çok kötü almak istemiyorsanız Reflex alın yiyorlar "hawn nawm" diye ses çıkartarak 🥰

emreovec
emreovec

12921

Kedi özelinde konuşacaksam Mystic ya da Paw Paw kedi maması. Yani Paw Paw mama mesela çok ucuz yemek yapıp zahmete girileceğine 15 kilosu 200-250 lira. Bütün kedilerde yiyor.

yumak_bey
yumak_bey

12570

uygun fiyatlı açık mamalar var petshoplarda mesela Reflex çok kötü almak istemiyorsanız Reflex alın yiyorlar "hawn nawm" diye ses çıkartarak 🥰

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Elkerinize ve yüreğinize sağlık. Fotoğraflar uçimi ısıttı. İyiki varsınız.
Salça, soğan, sarmısak, baharat içermeyen yenekler verilebilir.
Haşlanmış havuç, patates, kabak, çiğ elma tavukla beraber veya tavuk suyu ile verilebilir.
Yoğurt, kefir de sağlıklı.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Eğer aç kalıyorlarsa ve sizin dışınızda besleyen yoksa yiyebilecekleri her şeyi verebilirsiniz. Ama genel olarak siz yemek vermeseniz de yaşayabiliyorlarsa o zaman genel olarak hayvansal+karışımlarını vermeniz daha iyi olur. Kasaptan hayvansal artıkları ya da çorbalık falan isteyebilirsiniz ucuza veriyorlar onları da makarna haşlayıp karıştırarak verebilirsiniz. Babam iş yerinde yedikleri yemeklerin artıklarını hep toplayıp getirir 1 canın karnı doysa yeter diye. Çoğu zaman bu şekilde de veririz çöpün yanına koyuyoruz böyle olunca. Ben mesela geçen marka mama dan 5 tl ye 415 gr köpek luis yaş mamaları aldım kampanyadaydı. İçeriği de güzel. Makarna haşlayıp yaş mamayla karıştırarak çöpün yanına götürmeyi düşünüyorum. Zaten kapımın önüne ve bahçeye günde 4 er kez falan kuru mama veriyorum çok fazla hayvan geliyor malesef bizimde mamamız 1 bardak kadar kaldı. Jelibona aldığım mystic yavru maması vardı onu vermeye başlayacağım artık yeni mama alabilene kadar.

senaau
senaau

17289

Önceki mahallemde 8-10 kedi vardı kuru mamayla rahatlıkla besliyordum. Şuan taşındığım yerde yaklaşık 70-80 kedi var ve ilgilenen/Kisirlastiran yok dolayısıyla çok yavru oluyor ve yetişemiyorum. Genellikle online alışveriş sitelerinden indirim kuponları vs yakalayarak alışveriş yapmaya çalışıyorum. Yada bazı büyük marketlerde dönem dönem hayvan mamalarında indirimler oluyor. Onun haricinde ciğer çok bereketli oluyor. Tavuk ciğeri kaynatıp ciğeri kaynattiginiz suyuna makarna atabilirsiniz. Soğuduktan sonra ciğerleri küçük parcalara bölüp cigerle makarnayı elinizle iyice harmanlayın birbirine karissin. Suyunu da bir kaba koyup içine ekmek dograyabilirsiniz. Kuru/yaş mamadan daha az maliyetli hemde daha çok canı doyurmuş olursunuz. Birde annem kasaptan çorbalık kemik alıyor içinde az da olsa et de çıkıyor onu kaynatiyor içine makarna havuc bayat ekmek vs yiyebilcekleri ürünleri koyup kaplara koyuyoruz onu da zaten tavuk kokusu ve suyu olduğu için iştahla tuketiyolar

Salihaylmz
Salihaylmz

20783

Evde balık tavuk olunca biras haşlıyorum kuru mama ile karıştırıyorum
Benim mahallemde çok yaşlı kedi yok ama yaşlı olanlar da kuru mama yiyemiyor ıslatıp şişirip veriyorum çoğu zaman
Migrostan indirimle bonnie aldım onla idare ediyoruz şimdilik:)
Makarna da veriyorum arada mama kalmayınca mecbur

Mia2021
Mia2021

13641

Ben Mianin mamasindan veriyorum yaş mamalarida öyle bazen dışarıya apar topar çıkarsak marketten alıyorum görünce dayanamıyorum tavuk hasliyorum bir defa Miaya ciğer haşlamıştım yemedi onlara vermiştim çok sevdiler ciğer veriyorum ama ben hep pişirerek veriyorum bazen makarna yapıyorum içine bulyon atınca çok seviyorlar her şekilde bisiler yapmaya çalışıyorum. İnşallah onların karnını doyurcam diye zarar vermiyorumdur.

Patilehayati
Patilehayati

4767

Genelde kuru mama veriyorum arada ciğer haşlayıp rondodan geçiriyorum çok seviyorlar yine bazı zamanlar yaş mama veriyorum. Sokakta baktığım bazı kediler yoğurdu çok seviyor veriyorum arada. Elimden ne gelirse yapmaya çalışıyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1037 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 8 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR