Arkadaşlar Kedim Tenya Döküyor?

Poyraz98
Poyraz98

3941 Puan

Yarın veterinere götüreceğim sorularım şunlar. 1-Beyaz iri tenya lar bize insanlara bulaşır mı? 2- yatağımda tenya yumurtası olabilir diye düşündüğüm bişeyler var onları silktim fakat içim rahat değil evi nasıl onlardan temizleyebilirim evin içine dökülmüştür. 3- iç parazit aşısı Daha önce hiç olmadı yarın olacak aşı hemen etki eder mi bir gün içinde mesela?? 4- Tenya döktüğü için odama sokmak istemiyorum banyoya onun için yer ayarladım ihtiyaçları olan herşeyi koydum orada yatacak bu gece kötü mü ettim???

16 CEVAP

rnt
rnt

5741

Merhaba iç parazit mutlaka yaptırın. İç parazit dökecek kadar yoğunsa ilerlemiş demektir. Keşke daha önce yaptırsaydınız. Bundan sonra 2 ayda bir iç parazitini yaptırırsanız benzer bi durumla karşılaşmazsınız. Çünkü bu kedilerde kancalı kurt ve bazı iç parazitler ani ölümlere neden oluyor. Kedinizi başka yer de tutmayın derim ben. Psikolojisi bozulur. Ayrıca siz de kendiniz için ANDAZOL 200 mg 6 film tablet ya da Kontil 5 Ml şurup kullanın. Ama önce doktora danışın bunları kendize kullanmak için. Çünkü iç parazit ilaçlarıdır. Aslında bol çiğ sebze tüketen ve evcil dost edinen herkesin yılda 1 kez kullanması gereken ilaçlardır. Ama dediğim gibi yine de bi doktora danışın. Geçmiş olsun.

Novalun
Novalun

744

Parazitin yumurtaları/larvaları muhtemelen her yere dağılmıştır. Çamaşır suyuyla güzelce heryeri silin. Çarşaflarınızı yüksek ısıda yıkayın kedinin oturduğu koltuk vs. Onları da silebilirseniz güzel olur. İç parazitler insana dışkıların yada onun bulaştığı şeylerin ağızdan alınmasıyla bulaşır. Kediyi sevdikten sonra mutfağa girmeden elinizi yıkarsanız size bulaşmasını önleyebilirsiniz. Siz kediyi sevdikten sonra dokunduğunuz yerlere o larvaları taşıyorsunuz. Bu parazitlerin yumurtaları toprakta bulunuyor ve siz ayakkabınızla veya yere koydunuz herhangi birşeyle eve taşıyabilirsiniz. Kedi dışarı çıkıyorsa kapma oranı daha da artar. Size de bulaşmış olamadı yüksek ihtimal. İsterseniz bi aile hekimine başvurun o size gerekli ilacı yazacaktır. Çok geçmiş olsun. Bu arada yeşil sebzeler yıkandıktan sonra 1-2 yemek kaşığı kadar sirke eklenmiş suda bekletilirse yumurtalar ölür. Aklınızda olsun :)

Aa eski konuymuş pardon

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Mist , Emine Hnm, veterinerler açık biliyorsunuz DEĞİL mi???
Lütfen veterinere götürüp hap ve aşı olarak iç parazit ilacını alsın ve bir haftada ishalle birlikte hepsini döker. Evinizi de köşe bucak temizleyin. Geçmiş olsun.
Telaşa kapılacak bir şey yok.
Her şeyin çözümü tedavisi var.
Unutmadan:
çiğ hiçbir şey vermeyin , yemesin.

Ozzge
Ozzge

7249

Odanizda yere de koyabilirsiniz sizlere yanaşmaması yeterli.yazik hayvanciğın psikolojisine kotu etki eder banyoya kapatmaniz.
Ben de merak edip araştırmıştım ve iç parazitler insanlara kolay bulaşıyormuş.evde gezindigi her yeri yavrucuğu arindirdiktan sonra temizleyin iyice.Ayrica İç parazit hapı aşıya göre daha fazla etkene sahip bilginiz olsun.İlacı aldıktan sonra 24 saat içinde dışkisiyla hepsini döküyor diye biliyorum.Dışkisindan anlaşılır gozlemleyin,pirinç taneleri gibi görünüyorlar.Yok olduklarinda bitmiş demektir .Gecmis olsun

Poyraz98
Poyraz98

3941

Zaten banyoda durmadı teşekkür ederim

Zeynooo
Zeynooo

4821

Geçmiş olsun asi yaptırın . Tuvalet ve mama kabı hijyenik dikkat edilmeli . Bence yanınıza biryere uyursun çok yakın olmadan . Banyo da cezalı gibi hissedebilir.

Poyraz98
Poyraz98

3941

Teşekkür ederim bugün veterinere gittim kedimi götürmedim Bayer Profender iç parazit damlası aldım 3 ayda bir uygulamak gerekiyormuş çok etkili ve kolay bir yöntem umarım işe yarar

rnt
rnt

5741

Rica ederim. Profender ve benzer markalar artık damla şeklinde, hem dış parazit hem de iç parazit etkisi yapıyor.

Mist
Mist

1269

Merhabalar benim kedim de şuan aynı durumda dışkısında beyaz çok sayıdalar :( Karantina sürecinden dolayı götüremiyorum ilacı nasıl temin edebilirim bir de ne kadar sürede ise yaradı

psabrk
psabrk

116634

@Mist eski bir konuda bu 2017 de.
İlacını sadece veterinerden alabilirsiniz, veterinerler sokağa çıkma yasağından muaf tutulmakta yaşınız tutmuyorsa dahi Polisleri arayarak izin alıp gidebilirsiniz tabi ilk önce veterinerinizi arayın açık mı bir sorun.
Ve daha fazla bekletmeyin iç parazit zararlı.
Geçmiş olsun, bol sağlıklı günler dilerim.

2-3 gün sonra kum kabını komple boşaltın. Çamaşır duyu ile silin ve temiz kum doldurn

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

iç parazit... damlası?
iç parazit sadece iğne veya hap şeklinde olmuyor muydu. o sizin aldığınız dış parazit olmasın?

Poyraz98
Poyraz98

3941

'' Selin Tuksal '' damlayı veterinerden aldıgımı belirtmiştim. Bu tür damlalar yüksek fiyatlarla satılıyor tanesi ve çok popüler bir yöntem. Hapınıda aldım fakat veteriner damlanın daha etkili olacağını söyledi. Damla enseden yapılıyor dış parazit gibi 3 günde kana karışıyor ve her türlü paraziti öldürüyor 3 ayda bir yapılmalı ayrıca. Bir araştırmanızı öneririm.

Poyraz98
Poyraz98

3941

''Novalun '' uzun yazdığınız için teşekkür ederim dediklerinizi uygulayacağım :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 20660 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80883 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR