2.5 Aylık Kedimde Ciddi Davranış Bozuklukları

hazirannnnn
hazirannnnn

2001 Puan

Merhaba. 25 gün önce sahiplendiğim annesi mavi rus babası tekir olan kırma bir yavru kedim var. İki buçuk aylık, kız ve ismi üzüm. Üzümde ciddi davranış bozuklukları var. Hayatımda gördüğün en agresif ve saldırgan kedilerden biri sanırım. Sevdiği bir mamayi yiyor kumu sürekli temiz ve günümün tüm bos vakitlerini onunla oyun oynayarak geçiriyorum. Mutsuz yada sinirli olmasını gerektiren hiç bi durum yok veterinere gitti aşıları yapıldı evde onu rahatsız edecek kucuk bir cocuk yada baska bir kedi yok bir sürü oyuncağı var ve herkes onu seviyor. Tüm bunlara rağmen üzüm sürekli bizi, özellikle beni ısırmak ve pençe atmak istiyor. Yanlış anlaşılmasın bunlar oyun için yapılan şeyler değil. Yada oyun agresifligi değil. Daha öncede yavru kediler besledim ve hic birinde böyle durumlar yaşamadım. Üzüm bunu bize zarar vermek amacıyla yapıyor bunu yüzünden anlayabiliyorum. Sanki öldürmek istiyor gibi tırnaklarıni geçirip ısırıyor ve asla bırakmıyor. Geceleri onunla aynı odada yatamıyorum kesinlikle. Gözümde ve boynumda tırnak izleriyle sıçrayarak kalkıyorum uykudan. Üzüm henüz küçük yaptıkları acı versede büyük bir tehlike yaratmıyor ancak elbette büyüyecek ve o zaman bu durum tehlikrli bir hal alacak. Daha şimdiden her yerim pençe ve diş izleriyle dolu. Üstelik onu çok seviyorum ve acıdan ziyade böyle davranmasına çok üzülüyorum. Üniversite sınavina hazirlanmama ragmen tum bos vakitlerimi onunla geçiriyorum. Yinede mutlu olmuyor sakinlesmiyor. üzümde baska davranis bozukluklarıda var. Yiyecek olmayan seyleri yemek gibi. Veterinerimizle durumu konuştum ancak hiç bi önerisi yada durumun sebebine dair yorumu olmadı haftaya baska bir vete gidecegiz. Ancak burdaki uzmanlardan ve benzer yada ayni durumu yaşamış insanlardanda yardım almak önerilerini duymak istedim. Üzüm çocuğum gibi ve onu terk edemem bu durum gerçekten beni cok üzüyor. Önerilerinize açığım.

25 CEVAP

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Terk etme nedeni olarak bunları öne sürmüş arkadaşımız, bu yüzden bir çok hayvan sokağa bırakılıyor. Oyuncak değil ki can bunlar istediğiniz gibi karaktere görünüşe sahip olmadıkları için onları suçlayamayız onları istediğimiz gibi şekillendiremeyiz. Eğer o böyle bir canlıysa o zaman ona öyle olduğu için saygı gösterilmeli. Hayvanlarımız bizi seçiyor mu onlar bizi karşılıksız her halimizle seviyor. Belli heveslerle alınıp sonra da bakamadık tırmalıyordu ısırıyordu gibi bahanelerle sokağa bırakılan o kadar çok kedi var ki. Son seneniz bir sorumluluk almışsınız bende son senemde bir yavru sahiplendim. Beni de ısırdı tırmaladı benimde kedim karton yedi kitap sayfası yedi ip yedi bir Sürü şey yedi yavruyken ve bu bir davranış bozukluğu değildir bu durum kedilerin çoğunda görülüyor zaten. Bizde dikkatli olup etrafta yiyebileceği şeyleri bırakmamaya çalışacağız başka şekilde aşılmaz bu tür şeyler. Kendinizi onun yerine koyun bence. Sizi annenizden ayırıp başka bir aile sahiplenseydi size Gül gibi baksalar da sizde hırçın olurdunuz onlara alışana kadar öyle kolay değildir adaptasyon süreci ve kediler annelerine çok bağlıdırlar lütfen bunları göz önünde bulundurarak fikirlerinizi değiştirin ve onu böyle sevmeye çalışın

hazirannnnn
hazirannnnn

2001

Sutunannesi. Arkadaşım öncelikle yazılanları doğru oku bana ahkam kesme abuk subuk. Kedimi terketmek gibi bi düşüncem asla olmadı ordada öyle bişey yazmadım zaten. Bu benim baktığım 4. Kedi hayvan sevgisinide empatiyide anlayışıda senden öğrenecek değilim. Annesi öldüğü icin sahipsiz kalmış bu kediyi hic bos vaktim olmamasına rağmen yalnız bırakmaya gönlüm el vermediği icin sahiplendim. Neymiş hayvan şefkat göstermeyince sokağa bırakıyormuşuz nolur yapmayalımmıs. Ayrıca git biraz biseyler oku bakalım ip yemesi onu bunu yemesi davranış bozuklugumuymus normalmiymis. Benim kedimden vazgecmek yada bırakmak gibi bi niyetim yok. Yaptıkları icin ona kızmadım bile hiç. kediyi gormeden yaptıklarıni görmeden neye nazaran cevap veriyosun "yok öldürmeye çalısıyomuş hicbi kedinin oyle bi dusuncesi yok" Ciddi bi sorunum var ve çözüm arıyorum. Orda yazıyor ki bu davranışları yada acı önemli degil asıl sorun onu cok seviyorum ve bu yaptikları beni üzüyor, çocuğum gibi. Yani bana boş yapma. Bu kadar basit.

mdyg
mdyg

289

Arkadaş yardım arayışında olmasa buraya yazıp sormaz, direk sokağa bırakır. hatta sırf bu tarz kötücül yorumlar olmaması için kendini uzun uzun açıklamaya çalışmış. bu ne önyargı? hayvanları sadece siz mi sevip koruyorsunuz? biraz sağ duyulu olun, destek olamayacaksanız köstek olmayı bırakın lütfen..

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Ben de arkadaşın kötü niyetli olduğuna inanmıyorum. Aksine kedisini önemsiyor ki bu sorunları yaşayınca sokağa bırakmak,barınağa vermek yerine insanlardan fikir alıyor, çözüm arıyor. Kimse kimsenin hayvanseverliğini sorgulamasın. Her soruda bir tartışmayla karşılaşıyoruz. Umarım siz de kediciğinizle tüm sorunlarınızı aşar, ömrünün sonuna kadar birlikte olursunuz.

MinelG
MinelG

12959

Aynı durumdayız :) ben de üniversite sınavına hazırlanıyorum 3 aylık bir kedim var.Benim ki de 1 aydır benimle.Her yerim kan içinde her yerim ısırık ve çiziklerle dolu.Yüzüme atlıyor,ellerimi ısırıp arka ayaklarıyla çizmeye devam ediyor.Ben de bu konu için başlık açtım çok kez ve kedimin benden nefret ettiğini düşündüm.Ayaklarıma atlaması aslında oyun istediğini söyleme biçimiymiş ve şu an yavrular dişleri çıkıyor tam oyun dönemindeler.Büyüdükçe atıcaklarmış.Eliniz yerine olta oyuncaklarla oynatın.Bir de elinize parfüm ya da kolonya sürün ısıramıyorlar.Sizi sevmiyor değil sadece biraz hırçın ve oyuncular :)

miasugok
miasugok

12502

Benim kedim de ısırıyor ama bu anlattığınız gibi değil. Bence de bunlar oyun ısırdıkları değil, sanırım saldırgan karakterde bir kediniz var. Yatarken romeo da ısırıyor mesela ama kararlı bi şekilde gözümü kapattığım an anlıyor uyumam gerektiğini ve uyurken maksimum gelip yalıyor ısırmıyor ya da tırmalamıyor.


Bir de veterinerler fizyolojik problemleri ne kadar iyi anlayan bir veteriner bile olsalar kedi psikolojisinden anlayamayabiliyorlar ne yazıkki:( sanırım kedinizi böyle kabul etmeniz gerekecek.

MinelG
MinelG

12959

Arkadaş zaten çocuğu gibi sevdiğini söylemiş büyük ihtimalle o da ilk defa kedi bakıyor.Ben de çocukluğumdan beri hayvanlarla olmama rağmen bebekliklerine böyle olduklarını bilmiyordum . kötü amaçla yazdığını düşünmüyorum bunu. Kedim bana saldırdığı zamanlarda onu üzdüğüm için mi böyle yapıyor diye düşünüyodum gerçeği öğrendiğimden beri ona göre hareket ettim. soruyu soran arkadaşta bunları öğrenmek için yazmış bence

miasugok
miasugok

12502

Kedi terketme diye bi şey dememiş kimse. Bu site beni gerçekten aşırı geriyor artık ya. Anca kavga gürültü ona kötü bakıyosun buna vicdansızsın diğerine kedini terkedeceksin BİZZAT BANA :) cins kedi delisisin valla günlük kininizi nefretinizi gelip burda kusuyorsunuz ne diyeyim. Valla artık kötü düşünen içinden düşünse keşke. Yardım amaçlı yazacak bir şeyi olan yazsa olmayan da sussa.

hazirannnnn
hazirannnnn

2001

Iselas cevabınız için teşekkürler bizim kızımızda güvenle mutlu bir şekilde büyüyecek inşallah :) kardeşinizin kedisinin sakinlesmis olmasını duymak beni rahatlattı, sevgiler :)

Tilki37
Tilki37

4241

Bırakın tirmalasin isirsin, ben pamuğa çok kizardim isirinca hayır komutu çok çıkardı ağzımdan, şimdi isirsin diye kendim tutuyorum elimi ağzına :(

Tilki37
Tilki37

4241

Dilerim tek sıkıntınız o olsun :)

hazirannnnn
hazirannnnn

2001

Bir sürü olta oyuncağı var onlarla bol bol oynatıyorum enerjisini atsın diye ısırmasınada diş çıkması meselesi dolayısıyla ses etmiyorum zaten umarım dediginiz gibi büyüdükçe atlatılacak bişeydir. Ancak bizimki pek oyun için ısırıyor gibi değil malesef.

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

2,5 aylık bir kedinin sizi öldürmek için bunları yaptığını nasıl düşünebiliyorsunuz allah aşkına. Annesinden kardeşlerinden yeni ayrılmış bir kedinin el bebek gül bebek size şaklabanlık mı yapmasını bekliyorsunuz. Arkadaşlar nolur biraz anlayışlı olalım hayvanlarımıza karşı. Onlar bizi çldğfmek zarar vermek vs istemiyorlar. Bir hayvan sahiplenecekken nolur bunları da göz önünde bulundurarak sahiplenin. Her kedi aynı karaktere sahip olmak zorunda değil. Her doğan çocuk aynı karaktere mi sahip değil eee o zaman hayvanların insanlardan ne farkı var. 2,5 aylık bir bebek annesine mi saldırıyor yooo birde öldüfmek istiyormuş gibi saldırdığını söylüyorsunuz. Yapmayın nolur

MinelG
MinelG

12959

Sutunannesi zaten benim söylemeye çalıştığım şey de kedinin yaptıklarının normal olması.Sadece ısırmaması için elimle oynatmak yerine başka şeylerle oynatıyorum dedim.Kedinin davranış bozukluğu olduğunu söylemedim ki.Oyun çağında olduğunu her kedinin bu aylarda aynı olduğunu söyledim.Evet haklısınız bu sebeplerden dolayı kendisini bırakan vicdansızlar çok var ama bu arkadaşın o amaçla yazdığını düşünmediğimi söyledim

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Öncelikle lütfen üslubu düzeltelim. Dediğiniz şeylerden anlaşılan şeyler bunlar. Yazınızın sonuna onu terkedemem yazmışsınız burdan anlaşılan şey şu bu tür olaylardan dolayı terk etmek düşünülmüş ama terk edilmek istenmiyor çözüm aranıyor. Kusura bakmayın ama bu tür sebeplerle çok fazla kedi bırakılıyor ve ben artık bu tür şeylere tepkisiz kalamıyorum. Bebektir ısırır bebektir yer yani yapacak bir şey yok dişleri kaşınıyor meraklılar her şeyi merak ediyorlar yemek istiyorlar. Bizde aynı süreçleri yaşadık ama normal karışladık. Önceden baktığınız kedilerin karakteri uysaldır hepsi aynı olmak zorunda değil. Bakarak tecrübe edineceksiniz. Soru sormuşsunuz bende cevap verdim. Eleştireye ve yoruma açık değilseniz sormayın lütfen. Burası bir forum. Hatalarımız oluyor burda öğreniyoruz ben burda sizi rencide etmedim. “ öldürecekmiş gibi tırmalıyor ısırıyor, oyun için yapmıyor zarar vermek için yapıyor” tarzı düşüncelerinize tepki gösterdim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1888 Görüntüleme
  • 25 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR