Yumurtlamış Kumru

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658 Puan

Anket

As
(4 oy)
Asma
(4 oy)
Toplam (8 oy)

Merhaba yaklaşık 1.5 haftadır camımızın önünde kuluçkada yatan bir kumru var. Her gün ufalanmış hafif ıslak ekmek, bulgur ve susam karışımı yanında da hafif sıcak su veriyoruz. Bizden neredeyse hiç korkmuyor. Bir kere kaçtı fakat yarım saat sonra geri geldi. Gece hava çok soğuk olunca endişelendik, kar yağacak gösteriyor. Demirliklere soğuğu engellesin diye örtü tarzı bir şey assak mı? Gece gece korkup kaçar diye çok korkuyorum ama hem de çok soğuk. Ne yapabilirim? Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkürler.


10 CEVAP

huqi
huqi

116368

Risk almaya gerek var mı bilmiyorum ama bizim de balkondaki çiçek rafının en üst rafına geçen sene kumru yumurtlamıştı. Şubat ayıydı ve çok soğuktu babamda soğuk gelmesin diye karton koymuştu. Korkmamıştı hiç gitmemişti zaten bir süre sonra bize çok güvenmeye başlamıştı, yemek verdiğimiz için bir de pek balkona girmiyorduk rahatsız olmasın diye.
Bu şekilde açıktı balkon:


https://www.hizliresim.com/4tg9ck2


Babam böyle kapatmıştı:


https://www.hizliresim.com/ecysk7b

aslihan_e
aslihan_e

128394

Zaten bebekler için aşağı düşmesinler diye yuvanın önünde bir engel olması gerekli. Bir kumru bizim pencereye yuva yaptı ama bebekler biraz büyüyünce aşağı düşüp öldüler. O engeli de en başta mı koymak gerekirdi bilmiyorum. Şuan oraya bir şey koyarsanız ve kuş yatmaktan vazgeçerse ki öyle bir ihtimal var, siz de biz de vicdanen çok üzülürüz ama dediğim gibi bizim pencereden düşen bebekler için zamanında çok üzüldüm. Annem yuvanın önüne bir karton koydu bu sefer kuş başka yere yumurtladı aynı yere yumurtlamadı yeni bebekler de düştü. Sonra sürekli kovalamak zorunda kaldık pencerelere, pencere üstüne yuva yapmasın diye. İnşallah bu bebekler ilerde düşmez.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Etraftan çam, defne gibi yapraklı dallar tedarik etme imkanınız varsa, bence daha az yadırgar.

aslihan_e
aslihan_e

128394

Bir de kuşlarda kuş karası denen bir şey var, gece iyi göremezler. O yüzden bu işi gece yapmanız büyük risk.

huqi
huqi

116368

Siz bence asla ellemeyin sadece anne için yem bırakın. Benim baktığım kumru da aynısını yapıyordu, gidip saatlerce dönmediği oluyordu bazen de eşiyle birlikte geliyordu. İlk gittiğinde ben çok şaşırmıştım ve endişelenmiştim ama geliyorlar mutlaka.

aslihan_e
aslihan_e

128394

Döndü mü?

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Annesi gidince havluyla kapattik soguyu kessin diye 2 gündür havluyla duruyolardi. Bu aksam annesi yine gitti ama 5 saatir falan gelmedi iceri alsam mi almasam mi emin olamadim. Sabah 6da okula kalkicam annesi hala yoksa belki sicak su torbasi falan koyarim yanina. Ayrica yunurta degilmis o yavruymus annesi üstünden kalkinca ögrendik.

aslihan_e
aslihan_e

128394

Çok sevindim dönmesine, gece yuvada olmaması çok ilginç.

Salihaylmz
Salihaylmz

20783

Örtü aşmak güvensiz hissettirir yavrularını terkeder

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Düsmesin diye bi karton kutu koydum sogugu da kesiyor hem. Annesi dönmüs öglen beslemis simdi yok hala.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 759 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80746 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR