Kedi Röntgeninden Anlayan Varsa Yorumlayabilir Mi?

vanikuzusu
vanikuzusu

997 Puan

Normalde çok hareketli bi kedi olmayan chincilla türü kedim günlük kudurma seanslarında hareketleniyor.üç gündür günde bi kere kuduruk kuduruk koşup kalorifer hizasında bi yerlere çıkarken inince acı acı miyavlaması oldu. kucağıma alınca sakinledi. bi de bacağını kendine çekiyor gibiydi. sonrasında günlük halinde normal yürüyor mamasını yiyor. bi de kabızlık problemi mevcut biraz kesik kesik kaka yapıyor ağrısı acaba karından mı kaynaklanıyor bilemedim. iki veterinere gittik bi tanesi eklem sıvılarında azalma var deyip 1500 tl lik vitamin glikozamin tarzında ilaçlar önerdi. sonra diğer veterinerde tekrar röntgen çektirdik o röntgenleri ekliyorum buraya. bağırsaklarının durumu bacaklarından daha kötü duruyor belki de bağırsaktan kaynaklı ağrısı olmuştur dediler kabızlık için bi likid ilaç verdiler. 20 gün sonra kontrole gelin hem bacağına hem röntgenle kabızlık durumuna bakarız dediler. röntgende de normalde insanlarda sol bacak görüntüde sağda gözükür, sağ bacak görüntüde solda gözükür. ama veterinerimiz sol bacakta sıkıntı var gibi düşündüğümüz için sol bacak için yine sol tarafa baktı doğru mu baktı bilemedim fikri olan var mı acaba bütün bu konularla ilgili?


8 CEVAP

vanikuzusu
vanikuzusu

997

@huqi o bi yere çıkarkenki sesi tahmin edebiliyorum bizimki de çıkarıyor hep hızlı koştuğunda falan. bu seferki tam bi miyavlamaydı böyle acı çeker gibi

vanikuzusu
vanikuzusu

997

@huqi çok teşekkürler inşallah sıkıntı yoktur çok sağolun 😥😥

huqi
huqi

116368

Benim kedimde bi yere inip çıkarken değişik bir ses çıkarıyor. Arkadaşımın kedisi de öyle zaten kedilerimizin sesleri çok benziyor normal kedi sesi gibi değil çok nazik. Bi ara video atmıştı bi yere çıkarken ses çıkarmıştı kedisi ben de ona Huq da aynı sesi çıkarıyor demiştim. Bu normal bir şey, keşke o videoyu silmeseydim hızlıresim linkiyle atardım size, kendi kediminde hiç videosu yok öyle. Sizin videoya alma şansınız olursa hızlıresimle buraya atarsanız çok iyi olur. Patilerinde bir sorun olsaydı patisini yukarı kaldırıp yürürdü bence ya da patisi falan şişerdi. Bi ara kedimin patisi şişmişti topallayarak yürüyordu.


https://sosyal.petlebi.com/soru-cevap/31181-kedim-surekli-bir-yere-ziplarken-ses-cikariyor-normal-mi


Daha önce de böyle bir başlık açılmış. Böyle bir şeyse endişelenicek bir şey yok.

Ozzey
Ozzey

118677

Merhaba deneyimim yok bu koda ama genelde bendekilee kabiz oldugunda agliyor. Buyuk ihtimalle bagirsaklarinda sorun. Ilerde tikaniklik olabilir. Oncelikle kefire az yag koyup verin.gozlemleyin tuvaletini yukari inip cikarken devam ediyor mu.

Ozzey
Ozzey

118677

Bagirsak icon zaten ilac vermisler. Sonrasinda gecmezse mecbur eklem sivisina bakarsiniz. Bu arada kac yasinda

vanikuzusu
vanikuzusu

997

@Ozzey 2 yaşında kedim yaşlı bi kedi de değil eklem sıvısının azalması bu yaş için çok erken değil mi sizce de? aynen şimdilik kabızlığı için ilacı kullanıcaz ama çok tedirginim başıma ağrılar girdi saatlerdir 😥

huqi
huqi

116368

@vanikuzusu çok geçmiş olsun. Bir an önce iyileşir inşallah🙏

vanikuzusu
vanikuzusu

997

içimizde veterimerler de var yorumu olan yazabilir mi lütfen çok tedirginim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 319 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81537 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR