Kedim Sürekli Bir Yere Zıplarken Ses Çıkarıyor Normal Mi?

Nightcat
Nightcat

4899 Puan

Yaklaşık 15 gün önce kedi sahiplendim ve sürekli bir yere atlarken (aşağı veya yukarı fark etmiyor) garip bir ses çıkarıyor bu normal mi

18 CEVAP

Cyborg
Cyborg

1339

Böyle brrörrrr gibi bir şey mi? Hahah gülmeden yazamadım. ^^ Benim kedim de öyle zıplarken, koşarken, atlarken vıcırdar sıkınca öten oyuncaklar gibi. Yani böyle patisine bir şey olmuş gibisinden bir durumu yoksa benimki gibi geveze bir kediniz olduğundandır. ^^

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

Karma aşı yaptırsanız yeterli 2 doz toplam 160-180 tutar.Yıllık tekrarlarda tek doz yapılır.Uçak seyahati yapmıyorsanız kuduz aşısı yaptırmaya gerek yoktur.3ayda bir iç dış parazit yaptırılır.Ama ben 3 tekrardan sonra dış parazit damlası yaptırmıyorum.Pirelenmedikçe dış parazit damlasına gerek yok.İç paraziti 3 ayda bir yaptırıyorum.Onun da çözümünü bulmaya çalışacağım.Üzülüyorum hap vermeye.Ben cok hastalanmadıkça ilaç kullanmam bitkisel yöntemlerle iyileşmeye çalışırım hep bu yüzden ona da vermek istemiyorum.
Midesinde kurt olmasındansa ilacı vermeyi tercih ediyorum ama.Bitkisel yöntem bilenler -sarımsak haricinde- bana ulaşabilirler:)

Nightcat
Nightcat

4899

Yok miyavlamadan normal atlarken miyavlamadan çok uzak bir ses çıkarıyor

bidiboom
bidiboom

10757

Benimki de atlarken bogazindan hirrrk diye bi ses cikariyor, cenesi dusuk oldugundan her an ses cikarmaya musait, atlama sirasinda vucut agirligi bi an one dogru baski yapinca cigerlerdeki havayi hizlica cikariyor, o da boyle bi sese neden oluyor diye kafamda canlandirmisimdir..

hcerenk
hcerenk

10454

Merhaba, "vocal cat" durumu oldukça sık görülen bir durummuş. Ben de benimkilerden biri şart zırt otunce araştırmıştım.
Pek çok sebebe bağlıyorlar.
Can sıkıntısı
Heyecan
Mutluluk
Evdeki diğer kediyi teşvik etme
Sahibinin dikkatini cekme :)
Bı yerde sonra nere virkladigini anlıyor hale geliyor insan. Mesela şu an dikkat çekmeye çalışıyor ve önümde sağa sola koşarken vuurrk mbbhrrh gibi anlık sesler çıkararak koşuyor :)
Endişe edecek bir durum yok. Çenesi düşüktür :) özellikle sizinle iletişime geçmek için çeşitli dil geliştirme çabası içinde de olabilir.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Bazen avina baktigi ve saldiriya gececekleri zaman, kesik kesik çenesini asagi yukari oynatarak ses cikariyorlar. Oyle bisey mi?

hayvansever_
hayvansever_

118851

Bu yorumları okurken çok güldüm :D bende yaklaşık 15 gün önce bir kedi sahiplendim. Bizimkide atlarken, kolidorda koşarken yada bir oyuncağa saldırıcağı anda öyle sesler çıkartıyor. Bende merak ediyordum normalmi diye demek ki çoğu kedi sıkılınca öten oyuncak misali hep hırröırrr ve benzeri sesler çıkartıyormş :) Ne mutlu bize.

hayvansever_
hayvansever_

118851

İç dış parazitten sonra bizde 2 gün önce yeni karma aşı olduk 90 tl tuttu ama etrafımdakiler daha ucuz olduğunu söylemişti belkide biraz kazıklandım daha deneyimli biri varsa bilgilerini paylaşırsa bende sevinirim.

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

İstanbulda yaşıyorsanız kliniklerde 90 tl normal

toffy_the_cat
toffy_the_cat

13851

Miyavlarken atlayınca bazen değişik bş ses oluyor ama emin değilim

Nightcat
Nightcat

4899

Evet anlık ses çıkıyor dediğin gibi sıkınca öten oyuncaklar gibi

Nightcat
Nightcat

4899

Bir de birkaç gün içinde veterinere götüreceğim iç dış paraziti yapılmış olarak sahiplendim ama sanırım daha olması gereken aşılar varmış tahmini ne kadar tutar

Nightcat
Nightcat

4899

Teşekkürler

Iremodi
Iremodi

1048

Benim kedimde Miyavlar gibi yapıyordu ama mıyavlamıyordu ve koluma saldırıp poposunu havaya kaldırıyordu 2 ay sonunda veteriner Kızgınlığa girmiş dedi kısırlaştı :) Aklınızda bulunsun kediniz bunu yaparsa Kızgınlığa girmiş demektir (erkek kedi için)

Benim 2 aylık yavrumda böyle yapıyor ama uyurken yapmıyor hoplarken veya kucağıma alınca. Sizlerin kedilerinin son durumu nedir?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 13763 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR