Muhabbet Kusundan Qnlayan Varmi

Kayip
Kayip

5038 Puan

Kusum ben oynarken yem cikardi agzindan parmagimla oynuyordu ilk defa besliorum kus bide burnundan hafif bi koku gelior kusum daha 3 aylik ve erkek yemesi icmesi hali filan cok iyi


8 CEVAP

Kayip
Kayip

5038

Nazara inaniorum ay insallah bisi olmaz o kadar qlistimki ki ya ilk defa besliorum ama cok sewdim Kus bakimindan da fazla anlamiorum hep ledi baktim ilk kusum ondan biraz her seyine pimpirikleniorum guzel bir sekilde saglikli buyutebilirim insallah bilgileriniz benim icin cok faydali oldu cok tesekkurler

aslihan_e
aslihan_e

128278

Besleme hareketi yapmak için çok küçük denmiş ama ben eminim yavruların sizi sevdiğinde parmağınıza yem çıkardığından, 20 yıldan fazladır kuş bakıyoruz sayamayacağım kadar çok kuşumuz oldu. Bebekler biraz büyüyünce kardeşlerini beslerler, sizin parmağınızı da beslemeye çalışırlar. Bu çiftleşme isteği ya da eş besleme davranışından farklıdır. Ama kakası hastalık için belirti verebilir evet. Beyazı yeşili belirli bir bütünlükte olmalıdır.

aslihan_e
aslihan_e

128278

Merhaba, burnundan koku gelmesine anlam veremedim ama o büyük ihtimal sizi beslemeye çalışmış. Normalde büyük kuşlar yem kusarlar ama yavrular da annelerinden öğrendiği için kardeşlerine yem kusuyorlar. Ama parmağınızla oynarken değil de durduk yere kusarsa, kusma hareketi yaparsa o zaman tehlikelidir. Burnunu sümkürme hareketi yapmıyorsa hasta olduğunu düşünmüyorum. Eczaneden polivit bebek vitamini alıp ayda bir iki kez suyuna bir iki damla damlatırsanız onun için çok iyi olur gelişimi açısından. Kuşlar için satılan multivitaminler var ama onlar güvenilir değiller. Polivit sağlık bakanlığı onaylı sonuçta.

aslihan_e
aslihan_e

128278

Bir de ev yapımı sirkeniz varsa ondan da ayda bir iki kez suyuna bir iki damla damlatmak da mikropları öldürüyor. Ev yapımı daha faydalı.

aslihan_e
aslihan_e

128278

Bir de fotoğraflarını sosyal medyada, burası gibi çok sayıda insanların göreceği yerlerde paylaşmamaya çalışın bence. Nazara inanır mısınız bilmem ama kuşlar nazarı aşırı çekiyorlar. Fotoğraflarını paylaşınca genelde hasta olabiliyorlar. Bir kere bizim evde cenaze olmuştu, gelenler sizin ne kadar çok kuşunuz var böyle renkli renkli dediler, 12 tane kuşumuzun hepsi bir hafta içinde pat pat düşüp öldü maalesef. Belki cereyanda kalmıştır gelen giden çok olunca kapı pencere açılmıştır diyen olur ama yaz günü Adana'nın sıcağında hastalandılar. Aynı şekilde ablam da ben de instagrama fotoğraflarını attığımızda kuşlarımız hastalandı. Nazara inandığımız için biz öyle düşünüyoruz.

aslihan_e
aslihan_e

128278

Muhabbet kuşları meyve yemeyi çok seviyor, henüz yavru olduğu için yer mi emin değilim ama çilek, elma, muz gibi meyveler onlara hem faydalı hem yemeye bayılıyorlar. Bir de havuç, salatalık da yerler. Havuç özellikle çok faydalı onlara. Hem ishali önlüyor. Belki bilmiyorsanız söyleyeyim dedim. Ben arada sularına pekmez de damlatıyorum demir alıp kanları çoğalsın diye. Yulaflı bisküviyi de çok seviyorlar hem de yulaf onlara faydalı. Belki başlarda yemeyebilir bu tarz şeyleri, alışması gerek.

Zeytinhanim
Zeytinhanim

204

Kuşlarda ki rahatsızlık en net dışkılarindan anlaşılır kuşunuzun eş istemesi yada besleme hareketi yapması için yaşı çok küçük daha lütfen dışkı kontrolü yapın ve bu durum devam ederse kuştan anlayan bir veterinere götürün.

Kero22
Kero22

1699

benimde 1 -2 aylık kuşlarım var birbirlerine yem kusuyorlar kokması normaldir birde dikkatli olun tek hastalık dışkıdan anlaşılmaz başka tür belirtilerde vardır araştırabilirsiniz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 431 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR