Kedim Çok Mu Kilolu?

wandressun
wandressun

221 Puan

Erkek kedim 7,5 aylık ve 4,5 kg. Veteriner normal olduğunu söylüyor ama yine de endişeleniyorum araştırdığıma göre normal değil ve göbüşü sarkıyor fotoğraflarda gördüğünüz gibi :( diyet mamaya başlasak gelişiminde bir sorun olur mu acaba çünkü hepsi yetişkin kediler için :,(


21 CEVAP

Gitaradam
Gitaradam

1461

Normal bence de..

cat_expert
cat_expert

12742

Hafif bir dobişlik var. 7.5 aylık erkek kedi için ideal kilo 4 kilo civarıdır azcık fazlası var.

simbakedi
simbakedi

136205

diet mama degil ama olculu verebilirsiniz mamasini eger oyle vermiyorsaniz. zayiflatmak isterseniz de 10g falan azaltip da verebilirsiniz ama en onemlisi hareket. kediniz biraz kucuk gibi ondan size kilolu geliyor olabilir :D benim kedim 4.5 kiloyken asiri zayifti mesela… veteriner tamam diyorsa da olculu vermeye devam edin derim ben

Salihaylmz
Salihaylmz

20783

Öğünlü vermeye başlayıp gün içinde hareketliliğini arttırabilirsiniz bence normal kilosu da
Önemli olan kan değerleri akciğeri ne durumda

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Belki bir miktar fazlası olabilir. Ama diyet mama verecek kadar değil bence. Biraz azaltabilirsiniz verdiğiniz mama miktarını o kadar diye düşünüyorum.

TekirKediMia
TekirKediMia

2935

Herhangi bir sağlık sorunu yoksa normal bence de. Belki yaş mamayı biraz azaltabilirsiniz.

theyusra
theyusra

16477

yaş mama kilo aldırmaz. kedinizin göbeğinin sarkması da normal organları korumak için vücudun oluşturduğu bir kalkan o, kedinizin hiçbir şeyi yok mamasından falan kesmeyin boşuna. ha öğünlü vermek psikolojisi için daha iyi orası ayrı bir konu.

Ozzey
Ozzey

118677

Merhaba
Suan kisir degil sanirim. Kisir olmadigi icin suan sorun degil gibi. Kisir olsaydi yasca biraz daha buyuk olsaydi 500 gram sonrasi obez muamelesi yapiyorlar. Benimki 5 kilo 250 gramdi her veterinere gidisimizde sisman biraz kilo verdirin diyorlardi. Yani daha fazla almamasina dikkat edin. Gelisme caginda kisir degilse yakar kilo rahat verir buyuk ihtimalle ondan bir sey demiyorladir. Ama siz yine mama paketinin ustunde yazan gramajlari gecmemeye calisin.

wandressun
wandressun

221

Teşekkür ederim herkese tavsiyeleriniz için. Biraz olsun içim rahatladı :D sağlığında bir sorun yok, sadece ileride obez olmasından ve bunun da diğer hastalıklara yol açmasından korkuyorum. Günde 100 gr yiyor ama en iyisi biraz azaltalım ne olur ne olmaz diye :)

Palyaco
Palyaco

218519

Kilosu fazla glutenli mama kullanmayın en dusuk l.carnitin 300mg olan mamalara yönelin yag yakimini kolaylaştırır l.carnitin

Sezgek
Sezgek

16518

Chonk cat diye bir skala var ben o skalayı örnek alıyorum aslında esprili olsa da o skalaya göre chonk grubuna giriyor şöyleki yağ oranı kabul edilebilir bir boyutta ama fit bir kedi değil ne yazık ki benim kızda öyle fit olsun diye uğraşıyorum ama olmuyor :D o yüzden dikkatli olmanızda fayda var ileride daha şişko olabilir :)

aslihan_e
aslihan_e

128433

Bence kilosu iyi, Allah korusun bir hastalık durumunda o kadar hızlı zayıflıyorlar ki, biraz göbüşlü olması her zaman iyidir. Bence gelişim döneminde diyet yaptırmayın. Kilosunu takip edin sadece. Benim kedimin biri 18 aylık kısa boylu tam 6 kilo. Eskiden obez olacak, kilolu diye korkuyordum. Kardeşi de 5'lerdeydi. Hastalanınca 10 günde zapzayıf kaldı o. O yüzden şimdi kedilerin zayıf kalmasından tarafta değilim. Önüne sınırsız mama konmasından da yana değilim tabi ki, benim 6 kiloluk kedim de normal yiyor zaten. Sadece çok hareketli yükseğe çıkıp atlayan bir kediyse dikkat etmek gerek, bacaklarına ağır gelebiliyorlar düşüşte. Bence şu anki görünümü bozulmadığı sürece, diyet yaptırmayın. O kese de zayıflayınca giden bir şey değil zaten ama bazen sıkılaşıp bazen sarkabiliyor.

Benim kedim de 1-1.5 yaşlarında, kısır bir erkek ve 5.4 kg. Aynı şekilde benimkinin de göbeği sarkıyor, aşırı hareketli olmasına rağmen. Hatta endişelenip veterinere götürmüştük ama normal dedi. Hatta kış aylarında daha da yağlanırlarmış soğuktan korunmak için. Ancak 100 gr mama bir tık fazla geldi bana. Ben pakedin arkasında yazandan 10 gr fazla vermeye çalışıyorum genelde.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Kedilerin sadece obez olması değil 100 gr fazlalığı bile bir çok hastalığa davetiye çıkarıyor. Kilo aldıkça daha az hareket ediyorlar ve bu daha çok kilo almalarına neden oluyor. Öğünlü beslemenizi tavsiye ederim. Kısır dişi kedim şans 4 kg oldu ona kilo verdirmeye çalışıyorum, mamasının arkadında 50 gr yemesi gerektiği yazıyor 4 kg bir kedinin ama ben şimdiye kadar hep 40 gr verdim (3,5 kg kedinin 40 gr yemesi gerekiyor) ona rağmen 4 kg a kadar çıktı o yüzden 36 gr a düşürdüm ve bol hareket etmesini sağlayacağım. Şansın ideal kilosu 3,5 kg

Ozzey
Ozzey

118677

Mamayi yavas yavas azaltin 100 gram fazla.. pakette yazar 4.5 kilo kedi icin 65 di galiba. Birden azaltmayin. Bir de oynatin bol bol.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 752 Görüntüleme
  • 21 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81037 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR