Kedim Yatağıma Sürekli Tuvaletini Yapıyor Ne Yapabilirim?

Milaleo
Milaleo

300 Puan

Merhaba 2 yaşındaki british cinsi dişi kedim yatağıma çişini yapıyor. Bu ay 3 kere yaptı. Dün çarşafımı değiştirdim çişini yaptığı İçin bu gün eve geldiğimde tekrar yapmış kızdım çişini ona gösterdim yapma diye konuştum 10 dakika kadar küstüm bulunduğum odaya geliyordu çık dedim laf dinlediği için çıkıp 10 saniye sonra kapıda beliriyordu peşimdeydi yani hatasının farkında. Nasıl engellerim bilmiyorum evde kendi yavrusu var 8 aylık erkek onu sevdiğimiz için kıskançlık yapıp mı yatağıma işiyor başka bir sıkıntısı mı var anlayamıyorum sağlığı yerinde. Mama değişikliği yaptım bu hafta tavukludan somonluya geçtik buna mı tepki veriyor anlamadım yiyor da. Çiş yapma olayları yeni başladı evdeki 2. kedi kendi yavrusu dediğim gibi 8 aydır bizimle onu kıskansa daha önce de yapardı yeni başladı bu huyuna. annemin yatağına da yapıyor bu süreç içerisinde ama en sık benimkine yapıyor kardeşimin veya dedemin yatağına yapmıyor koltuklarımıza da. Annemin yatağında uyuyorum bazen benim kokum var diye mi oraya da yapıyor anlayamıyorum gerçekten… yatağıma mama koydum yaş mama da yedirdim yatağın üstünde mama yediği yere tekrar yapmaz diye bakıp görücem artık. Sizin bir tavsiyeniz var mı ? Ne yapabilirim?

16 CEVAP

Sezgek
Sezgek

16511

kısırlaştırmadıysanız bölge işaretliyordur ve siz çarşafınızı alsanız bile onlar yatağa işleyen kokuyu hissedecekleri için gelip yine yapacaklardır eğer kısır değilse kısırlaştırmanız lazım yoksa devam ede sorun kıskançlık gibi bir durum değil daha çok bölge işaretleme ve koku bırakmaya benziyor durum

aslihan_e
aslihan_e

128420

Kendi alanını işaretliyor, diğer kedi kokusunu alsın da o bölgenin onun olduğunu anlasın diye. Diğer kedi de kısır değilse yakında yavru yapabilirler ve yakın akraba çocuklarında ölü doğum, organ yetmezliği, kırık kuyruklarla çok karşılaştım. Özellikle sizin ve annenizin ona ait olduğunuzu belirtiyor. Benim kedim ben yokken psikolojik sıkıntı yaşadığı ve evdeki diğer kedileri kıskandığı için annemin kafasına bile çiş yapmıştı ama şuan düzeldi yoğun ilgi gösterdiğim için, ve az da olsa kızınca anlıyorlar ama sizinki kısır olmadığı için kızgınlıktan yapıyorsa kısırlaşmadan düzelmesi zor. Eve beyaz sirke sıkın bol bol ama kokusu sizi de rahatsız edebilir.

blue_hpood
blue_hpood

128183

kıskanıyor mu, küstüm ona bana alındı mı.. ne saçma şeyler bunlar, arkadaşlar, bunlar hayvan. henüz bizim kadar evrimde ilerlemiş değiller. sizi kıskandığı falan yok. iki kedinizi de acilen kısırlaştırmanız gerek. altını çizerek söylüyorum, acilen.

Tolaz
Tolaz

361

Benim bir buçuk yaşındaki dişi kedim de yatağıma ve evin farklı yerlerine idrarını yapıyordu.Kısırlaştırıldıktan sonra bir daha aynı sorun tekrarlanmadı.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Eğer kısır değilse çok normal. Dişi kedilerde de etrafa çiş yapma olayı oluyor. Kedilerinizin kısırlaştırılmaya engel bir sağlık sorunu vs yoksa acil kısırlaştırın bunu alışkanlık edinmesin

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Kısır değilse koku bırakıyor muhtemelen. Ama kısırsa bu bir hastalık belirtisi bile olabilir. Bazen idrar yolu enfeksiyonlarında kediler çeşitli yerlere idrar yaparak belirti gösterebiliyorlar. Aklıma gelenler bunlar. Umarım bir sıkıntısı yoktur. Hemen hallolur. Geçmiş olsun 🙏🏻

Milaleo
Milaleo

300

Dişi kediler de koku bırakır mı?

Milaleo
Milaleo

300

Yatağıma çiş yapan kedim dişi

Milaleo
Milaleo

300

Yatağıma çiş yapan kedim dişi

Ozzey
Ozzey

118677

Merhaba kisir degilse yapar. Oglanin da zamani gelmis. Muhtemelen oglan kizliga girdi. Bazen oglanlardan ciftlesmeden korktuklari icin de isiyorlar. Kisir degillerse ondandir buyuk ihtimalle. Once kizi kisirlastirin. Ama bir suregecmeyecektir. Bir de cisin kokusu ne kadar silseniz gitmez. Kedilere kokuyu aldigi yeniden surekli ayni yere yapar. Carsaflari yikasiniz da yataga koku sinmistir. Sildikce daha da altlara isliyor. Sirke karbonatli suyla silin. Koku giderici sprey sikmayi deneyin. Yataga sirkeli su fisfislarsaniz duzenli sirke kokusu sevmediginden yataga gecmez isemez bir daha. Ama sorunu devam ettigi icin baska bir yere yapacaktir.

Ozzey
Ozzey

118677

Tuvalet kabi da sorun olabilir. Tuvalet kabini her zaman temiz tutun

yumak_bey
yumak_bey

12570

İyi günler, nadir görülen bir olay olsa da dişi kedilerde koku bırakır fakat 2 yaşında imiş kediniz biraz saçma olur koku bırakması, 8 aylık eril kedinize büyük ihtimalle bir tık bile fazla ilgi gösterseniz küstüğü için işer yani görülmemiş şey değil. Benim bebeklik arkadaşımın dayısı kızına kedi almıştı ve kedinin kendine özel odası varmış misafir gelince de misafirler kedinin odasına yerleşmiş onu çıkartmışlar, gitmiş misafirin yatağına işemiş. Küsmüştür büyük ihtimal.

D-O
D-O

11908

Kisir olmadigi icin yapiyor bence. Kisirlastirmanizi oneririm.


Herhangi bir saglik sorunu olup olmadigindan da emin olmak lazim, bir veterinere danisin derim

emre3101
emre3101

3309

Sirke kullanın çiş yatağa işlemiş olabilir ya yatağı ters çevirin kokuyu almasın yada yaptığı yere sirke dökün kokusu kaybolsun bende mindere yapıyordu sirke kullandım ve unuttu birdaha yapmadı yani kısırlıkla alakası yok kızgın kediler işaret için yapar ama çiş yapmaz işaret için püskürtme yapar

aslihan_e
aslihan_e

128420

Hayır işaret için bazıları oturup çiş yapıyor en güzel yere

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 681 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR