Kuşum Hasta Mı

yarengur05
yarengur05

4104 Puan

Kuşum son zamanlarda kafesinin tabanında duruyo ve dışkısı değişti sürekli aynı yerde oturuyo ve tüylerini kabartıyor bazı yerlerindeki tüylerinide yolmuş ne yapmam gerek


3 CEVAP

emre3101
emre3101

3309

Büyük ihtimalle üsutmus yada bakteri var siz yinede vet. Götürün derim eğer imkanınız yoksa polivit vitamin şurubu alın eczaneden ve suyuna bir kapak dökün ama şunu unutmayın günlük suyu değiştirin geçmiş olsun

aslihan_e
aslihan_e

128383

Büyük ihtimalle tüyleri kendisi dökülmüştür, tüy değişim zamanındadır. Vitaminle çözülecek bir iş değil. İshal kuşa vitamin vermek risklidir. Veterinere götürün mutlaka. Götüremiyorsanız suyuna evde yapılmış sirke varsa 4-5 damla damlatın. Havuç asın. İshale iyi gelir. Dişi mi yoksa? Kızgınlığa girmiş de olabilir dişiyse. Yumurta yapmak için oturuyor olabilir. Siz yine de vete götürmeye bakın.

Kuş ishal büyük ihtinallede gün içinde sürekli kabarık,uyuyor ve halsizdir bu saydıklarım gibi değilse de tedavi edilmezse olacaktır. İshal kuşa vitamin vermek aptallıktır ishalini daha da arttırır. Pirinç haşlayın suyuyla beraber verin yemeye çalışsın yemezse haşlanmış patates verin onu belki yer.
Mama olarak sadece yulaf verin bu dönemde.
Suyunun içine ise çay kaşığı ucuyla kuru maya(bildiğiniz hamur için maya) karıştırın iyice suluğun içinde çözünsün onu verin kuru maya içerisindeki bakterilerle birlikte probiyotik görevi görüyor kuşlarda ancak suyu birkaç saat sonra temşz suyla değiştirin. Kuş rüzgardan soğuktan uzakta mümkünse sessiz sıcak bir ortamda dursun.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 385 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80663 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR