Dişi Kedi En Erken Ne Zaman Kısırlaştırılır?

kubrae
kubrae

844 Puan

Merhabalar. Dişi kedim kızgınlığa hiç girmeden kısırlaştırmak istiyorum. Kızgınlığa girdiklerinde bağırdıklarını biliyorum ve maalesef aşırı sorunlu ve tüm apartmanın birbirinin sesi duyduğu bir apartmanda yaşıyorum. Bizim için aşırı sorun olur muhtemelen. En erken ne zaman kısırlaştırılır?

8 CEVAP

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

Yurt dışında 2 aylıkken yapan bile var ama Türkiyedeki veterinerler 5-6 aylıkken yapar genelde yaştan çok kiloya bakarlar anestezi kaldıracak kilosu sağlığı var mı diye güzel veteriner estetik dikiş gaz anestezi kısırlaştırma öncesi tahlille riski sıfıra indirirsiniz

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Bir yavru kedinin kızgınlıkta çıkardığı ses, ağlayan bir bebeğinkinden fazla değil.
Öncelik apartmandaki iki ayaklılar değil, sizin evladınız
Bir yavru kedimi kızgınlıktan bir ay önce karma aşısız kısırlaştırdım ve kaybettim.
Asgari 2800 gr olsun. 2 karma aşısı da yapılmış olsun.
Kısırlaştırmadan önce mutlaka hemogram.

cat_expert
cat_expert

12742

Bizde 8 aylık iken yaptıracaktık fakat yaptırmadan ilk kızgınlığına girdi ilk kızgınlığı 1 hafta sürdü tam çıktı derken tekrar girdi, sonra çıktı tekrar girdi 9.5 aylık olduktan sonra son kızgınlığı tam 15 gün sürdü kedimizde bizde perişan olduk 2 ay, 15 günlük kızgınlığı bittikten sonra 3-4 gün bekledik neyseki tekrar girmedi bu süreçte ve hemen randevu alıp operasyonu yaptırdık 10 aylık iken, 4 gün sonra 1 yaşında olacak ara sıra yine gel gitler oluyor ama genel anlamda bir sıkıntımız kalmadı kedimiz de biz de huzurluyuz :)))

Lils
Lils

125528

Genelde 6 ay. 2.5 kilo olması gerek ona göre kilo aldırmaya başlayabilirsiniz kilosu yeterli değilse. Kızgınlıkta çok kilo kaybedebiliyorlar çünkü çok az yiyorlar genelde. Benim kedim 6 aylık civarında girmişti kızgınlığa

NorthNight
NorthNight

16576

Ben burada 6.ayında yaptıran çok duydum. Önemli olan kedinizin gelişimi kilosu genel sağlık durumu, bunu değerlendirebilmek içinde veterinere danışmanız daha iyi olur.

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

Türkiye'de genelde 6 ay civarı yapıyorlar en erken. İnternette çeşitli veterinerlerin sitesinde ben farklı şeyler de okudum, mesela kızgınlığa girmiş olması, belirli bir ağırlığın üzerinde olması gibi. Nisan sonunda iç-dış paratimiz var, biz de dört ayı doldurduk hatta 4,5 aylık olduk. Daha kızgınlığa hiç girmedi Zencefil ama iç-dış parazit için gittiğimde soracağım ne zamana kısırlaşabilir diye. Buraya da yazarım.

theyusra
theyusra

16477

benim ki 4.5 aylıkken kısırlaştırıldı. en iyisi olduğunu düşünüyorum.

cat_expert
cat_expert

12742

Kilosu ve kan değerleri uygun olduğu sürece 4-5 aylıktan itibaren yapılabiliyor, fakat çoğu veteriner hekim 6 aydan sonra yapılmasını öneriyor ve o şekilde yapıyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 404 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80651 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR