Yemek Yemeyen Kedi

senaau
senaau

17289 Puan

Merhaba. 1 haftalıkken annesiz kalan biberonla büyüttüğüm bir kedi var. Şuan 1 yaşında. Bir tanidigim bakıyor. Dönem dönem iştahsızlığı, halsizliği oluyordu ama geçiyordu. Son on gündür hiçbir şey yetmediğini söyledi bakan kişi. Siringayla sıvı besinler verebiliyor sadece. Yaş mama/ciğer/salam vs kedilerin tok olsa bile hayır diyemiceği şeyleri bile asla yemiyor. Bugün veterinere götürdüm tahlilleri vs de yapıldı muayenesi yapıldı hiçbir sıkıntısı hastalığı yok. Ama kesinlikle yemiyor aşırı zayıfladı kemikleri çıktı. Şimdiye kadar dönem dönem iştahsızlıklari oluyordu ama en fazla 4-5 gün ve bukadar çok değil. Ağzına zorla koyduğumuz yaş mamayı bile tukuruyor. Anne sütü almamasiyla ilgili bağışıklığı düşük desem değil kardeşi aşırı iri ve sağlıklı. Ne olduğuna anlam veremiyorum cidden. Vitamin takviyesi felannda alıyor. Böyle bir durum yaşayan var mı?


16 CEVAP

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Veteriner iştah açıcı enjekte edebilir.
Bağışıklığı güçlendirmek için vitamin takviyeli serum takabilir.

aslihan_e
aslihan_e

128383

Bir de 10 günde mi bu hale gelmiş yani? Demek ki önceden de zayıfmış. Bu yüzden kedilerinizi "Aman ideal kiloda kalsın, paketin üstünde yazan miktardan fazla vermeyeyim" diye düşünmeden besleyin (Sınırsız mama ile değil) hafif göbüşlü olsunlar diyorum. Kediler hastalık durumunda çok hızlı kilo verebiliyorlar.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Kesinlikle tam biyokimya yaptırın. Böbrek yetmezliği olan kediler yemez. 9 yaşındaki kedimi liyakatsiz veterinerlerin çok geç teşhisi yüzünden çok kısa sürede kaybettim. Evladım gözümün önünde eridi gitti. Üre mide bulantısı yaptığından böbrek yetmezliği olan kediler açlıktan ölüyorlar.
Umarım kedinizin ciddi bir sağlık sorunu yoktur. Ancak başka iyi bir veterinere gitmeniz doğru olur.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Bence de viyo alabilirsiniz iyi gelir. Kızgınlıktan dolayı da yemiyor olabilir benim kedim jelibonda genel olarak iştahsız bir kediydi ama az çok yerdi kızgınlığa girdikten sonra resmen hiç yemedi sonra zaten kan değerlerine falan baktırıp kısırlaştırdık kendine geldi artık yemek yemeyi çok seviyor şişkö olma yolunda ilerliyor

Selenay1
Selenay1

11443

Sağlık açısından zaten her şeyi düzgün çıktı diyorsunuz demek ki sorun psikolojik onu mutlu etmeye çalışın bence

Warriorsans
Warriorsans

133985

Kesinlikle biyokimya bakılmalı iyi bir veterinere gitmeli. Bir sorunu var demekki yavrucağın. Umarım iyileşit

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Kesin teşhis konana kadar Royal Canin Recuperation/Viyo ürünleri yedirin.
Haşlanmış tavuk suyu ile beraber.

aslihan_e
aslihan_e

128383

Benim kedilerim iki anneyi birden emdiler, hem kendi anneleri hem kuzenleri onları emzirdi. Kedimin biri su içse yarayan bir tosun gibiyken, bağışıklığı çok yüksekken, maalesef kardeşi hastalanıp çok hızlı bir şekilde öldü. Bu kadar zayıf kedide illa ki bir şey vardır. Birkaç veterinere gösterseniz iyi olur. Hiç bir yaşında gibi durmuyor, durumu çok kötü, zayıflığı beni korkuttu. Test yapıldı derken ne testi yaptırdınız?

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

Kısır mi acaba. Sevdiği şeyleri bulmaya çalışın benim dişi kedimde dönem dönem zayıflıyor.

martuyl
martuyl

12408

Benim veteriner probiyotiklerin iştah açtıgını söyleyip reçetelemişti hastayken ve hakken iştahı açılmıştı :) Eger başka testlerden de bi şey çıkmazsa aklınızda olsun :)

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Ağız içinde, dişlerinde, diş etlerinde bir sorun yoksa bağırsak, yemek borusu, mideye bakılmalı.
Kedilerimden biri yemeyi reddettiğinde biyokimya/hemogram değerleri iyiydi Ancak röntgende bağırsağını bir tabancı cismin tıkamış olduğunu gördük.
İdrar tahlili yaptırdınız mı? Böbrek yetmezliği olan
kediler yemez.
Yemeyen kedinin kesin bir sağlık sorunu vardır
Umarım ciddi bir şey değildir ve en kısa zamanda iştahı açılır.

senaau
senaau

17289

Zaten yeterince mutlu olacağı bir ortamda yaşıyor. Evde bakılıyor ama bahçesi de var yemyeşil istedigi zaman bahçeye çıkıp ağaçlara tirmanabilir, çimen yiyebilir. İstediğinde de evde zaman geçirir. Yediği önünde yemediği arkasında. Ayrıca beraber büyüdüğü on yavru var aynı bahçede. Diğer bütün yavrular birbirleriyle oynayıp koştururken ve hepsi koca gobekliyken bir tek bu boyle. Bizde sebebini anlayamiyoruz. Belki başına gelen vardır diye sormak istedim ne yapılabilir ki çaresiz kaldık iyice. İyice zayıfladı

senaau
senaau

17289

Toplu olarak cevap vermiş olayım herkesin yorumuna. Hayır 10 günde bu hale gelmedi zaten önceden de zayıf bir kediydi. Zaten yemek yememesi haricinde herhangi bir semptomu yok. Biyokimya bakıldı. Ve kısır değil çünkü zaten genel olarak da iştahsız bir hayvan ameliyatı kaldıracağını düşünmüyoruz hal böyleyken. Ama dediğim gibi son on gündür kesinlikle yemiyor maalesef o yüzden de iyice zayifladi

senaau
senaau

17289

Bu arada veterinerde iştah açıcı vitamin vs de yapıldı.

senaau
senaau

17289

Tam biyokimya bakıldı yani bütün değerleri normal çok şaşırıyorum. Hekim yine de iştah açıcı ve vitamin uyguladı evde de kullandığımız vitamin takviyeleri var onlara da yine devam edicez. Umarım yemeye başlar çok şaşkınım:(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 548 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80663 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR