Kuşlar Ve Kediler

Kedi ile kuş nasıl alıştırılir?😁

8 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128157

Alıştırılmaz. Ancak bebeklikten itibaren kuşu görüyorsa bazıları daha alışık oluyor ama asla yalnız bırakamazsınız. Kedinin aklına güven olmaz. Binde bir kedinin kuşa dokunmaması. Bazıları kuş salık halde yan yana koyuyorlar ama yanlış yapıyorlar. Kedi birden oynamayı düşenebilir. Kafesi yasaklarsanız biraz uğraş sonunda kafese yaklaşmayabilirler ama yine lavaboya bile gitseniz risk alırsınız. Bazı kediler gözleri açılır açılmaz kuşları av olarak görüyor.

Nuurr1
Nuurr1

695

Bulaşmayın öyle birşeye hiç bizde güvendik birşey yapmıyor diye 😔 4 yıldır baktığımız herşeyi konuşan kuşumuzu biz evde yokken kafesini yukardan düşürüp yaralamış ameliyat olmak zorunda kaldı ameliyatı güzel geçmesine rağmen öldü ve biz mahvolduk annemin kuşuydu öleli 10 gün oluyor. 😔 ayrıyeten bana da kedi geldiğinde çok yavruydu ve bende o sıra 22 tane falan kuş vardı o gelince hepsini vermek zorunda kaldım 2 tanesi kaldı. 2 yıldır kuşla yaşamasına rağmen kafesten çıksa yakalasa yiyecek gibi. Hiç güven olmaz kediye 😏

Mirabonibon
Mirabonibon

113987

Kedi bu asla alışmaz doğaları gereği avcılar ve kuş kafesten çıkıp uçsa kedi bunu görse oyun zannedebilir veya sokaktan alınan bir kediyse yem olarakta görebilir ya da kuşu yakalamaya çalışıp yaralayabilir veya kuş kafesteyken kedi kafesten patisini geçirmeye çalıştığında kuş sağa sola kayarsa kedi bunu oyun sanıp yine yakalamaya çalışır kafesi falan düşürür hiçbir zaman görmedim duymadım kedi ile kuşun anlaştığını, alıştığını hiç riske atmayın.

NorthNight
NorthNight

16576

Ateşle barut = kediyle kuş bence. Alıştı sanarsınız bi gün bi kaşla göz arası her şey olabilir. Riskli bir durum yani.

aslihan_e
aslihan_e

128157

Yemez de tırnağıyla yaralarsa biter yani.

TATA4242
TATA4242

118617

İkisinde yavru ise alışır başka türlü alismaz.Kedi köpek nasıl anlaşiyorsa kuş ile kedide anlaşabilir hatta fare ilede anlaşabilir.Cok uzun zaman önce gerçekleştirilen köpek koyun ikiliside anlaşabilir ve anlasiyor.Hatta kopegin atası olan kurda karşı koyunları koruyor.Kisaca her hayvan alistirilabilir.

aslihan_e
aslihan_e

128157

Lütfen yanlış bilgi vermeyin, 1,5 aylık evdeki kuşlarımızla büyüyen kedim bahçede bülbül yavrusu kapıp yedi. Yüzlerce kedinin içinde belki bir tanesi kuşa alışır ona da kurda kuzu emanet edilmez. Yavruysa alışır diye bir şey yok.

aslihan_e
aslihan_e

128157

İkisini farklı odalarda tutacaksınız ya da yanlarında sürekli biri olacak. Bizimkiler kızıyorum diye yaklaşmıyor ama yan yana bırakıp asla odadan çıkmam. Bir anlık olur gider kuş. Gece hele asla bırakılmaz. Tıkırtılarına bakmak ister kediler.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 371 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR