Kedim Yemiyor

benguecrin
benguecrin

267 Puan

Kedim balkondan düştü Yüksekova’da görev yapıyorum veterinere götürdüm ama kedim yemek yemiyor su içmiyor vana getirdim sarılık olmuş dediler şimdide fip den şüpheleniyorlar bu konuda bilgili olan birileri var mı ?

17 CEVAP

Warriorsans
Warriorsans

133985

File çok önemli hayvanlar neler yaşıyor ihmaller yüzünden artık kedisi olana file taktırmak zorunlu olmalı. Anladığım kadarıyla veteriner pek tecrübeli değil farklı veterinerlere de danışmanızı öneririm. Yaşadığı travmaya bağlı olarak her şey gelişmiş olabilir umarım iyileşir. Kedi çorbası olarak bildiğim miamor markasının var aynı zamanda bence viyo almalısınız her sabah 30 ml di sanırım yazar kullanım miktarı veriyorsunuz 5 gün gidiyor kedinin iştahını açmakta falan baya başarılı aynı zamanda kediyi baya toparlıyor

aslihan_e
aslihan_e

130936

File ya da tel yoksa düşmesi çok normal. Sarılık mı var vücudunun çeşitli yerlerinde? Düştükten sonra bağışıklığı düştüğü için fipe çevirmiş olabilir. Herhangi bir yerinde sorun kaldı mı? Yürüyebiliyor mu? Belki de sadece canı acıdığı için yemiyordur. Kakası nasıl?

Deniz1741
Deniz1741

10942

File tel çok önemli. Düşmeye bağlı tramva yaşamıştır ve bağışıklık düşmüştür. Denilen gibi bağışıklık düştüyse fipe çevirebilir. Bununla ilgili test yapmalıydılar. Yürümesini dengesini kontrol edin. Yememeye devam ederse mutlaka yine veterinere götürmeniz gerekiyor.

Deniz1741
Deniz1741

10942

Çok geçmiş olsun veterinerin de ne dediği belli değil gerçekten bütün ihtimalleri sıralamış. Bunları hemogram biyokimya yapmadan bilemez bence. Sevdiği yaş mama veya elinizle kuru mama yedirmeye çalışabilirsiniz ama yemezse ve yememesi halsizlik devam ederse iyi bir veteriner araştırıp götürmenizi tavsiye ederim.

Deniz1741
Deniz1741

10942

Bu arada kan tahlili veya röntgenle baktılar mı düşmeyle birlikte kırık çatlak gibi şeyler var mı? Eğer bakılmadıysa bunlara da mutlaka bakılmalı. Yani eğer elle muayene olduysa elle muayenede bir şey anlaşılmaz.

Keyfimbilir
Keyfimbilir

103888

Bulunduğunuz yerdeki veterinerleri araştırıp mutlaka daha işinin ehli aklı başında birine gidin. Yönlendirip tedavi edemeyecekse ne diye veterinerlik açıyor bunlar. Miamor kedi çorbaları var, ayrıca wanpy/me-o gibi sıvı ödüllerden de deneyebilirsiniz. Evde az bir suda (etin yoğunluğu fazla olsun) tavuk ciğer haşlayıp, kıyıp suyuyla beraber verin. Bu royal caninin ufak paket alabilirsiniz, exigent seçici kedi maması var benim her durumda çok işime yarıyor. Hem evdeki hem sitedeki hasta kedilerimi bu şekilde besliyorum. İnşallah sizde de işe yarar ama öncelikle düzgün bir veterinere gitmesi lazım. Yok karaciğer yok fip yok travmadır diye olmaz bu iş.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Hiç vakit kaybetmeden tam biyokimya yapılnalı ve röntgen çekilmeli.
Ayrıca yemediğinden çok acil tüm gün serum verilmeli. Yemeyen kedinin organları iflas eder.
keyfimbilirin önerilerine de katılıyorum

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Bahsettiğiniz veterinerde zaman kaybetmeyin.
Damar yolunu bulabilecek liyakatli bir veterinere gidin lütfen

Deniz1741
Deniz1741

10942

Sıvı birikintisi ve karaciğer tedavisi için mutlaka iyi bir veterinere gitmek gerekiyor. Yani tüm bunlara rağmen veteriner nasıl sadece çorba içsin diyebiliyor anlamadım. Miamorun çorbasını bende tavsiye ederim ama sorunları çorbayla geçecek gibi değil.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Haşlanmış tavuğu yumurta sarısını blenderden geçirip tavuk suyu ile sulandırın ve çay kaşığı ile boğazından akıtın. Yoğurt, kefir, lor peyniri de aynı şekilde.
Muhakkak yemeli

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Ağrısı/acısı olan kedi yemez. İç kanama kendiliğinden düzelmez. Acil tam teşekküllü bir hayvan hastanesi evladınız için en uygunu

NorthNight
NorthNight

16576

Tatvan da Dilan Hanım var pativeterinerkliniği. Yapılan tahlil röntgen vs ona gönderin mutlaka yardımcı olacaktır. İns tag ram hesabında numarası falan var. Van kadar yakın olmasada çok uzak sayılmaz size.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Birçok şey röntgende görünmüyor. Kafası ve organları Tomografi ile net bir şekilde görünür. Ancak maalesef her yerde tomografi olmuyor.
Her veteriner röntgeni/ultrasonu iyi okuyamıyor.

benguecrin
benguecrin

267

Röntgen geçildi kırık çıkık yok ama şimdi de karaciğer yetmezliği olabilir diyorlar anlamıyorum ki yemek yemiyor sadece az çorba içiyor bugün biraz kendini temizlemeye başladı bu iyiye işaret olsa gerek

benguecrin
benguecrin

267

Zorla veriyorum ama tükürüyor önerebileceğiniz çorba var mı ?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 749 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR