Petshopcumuz Haşlama Tavugun Yasak Olduğunu Söyledi ?

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559 Puan

Kedimize haşlama tavuk yapıp arada yedirdiğimi söyledim saf protein kedilere zararlı yaş mama al daha iyi olur vs dedi bir aslı varmıdır ?
Birde haşlanmış tavugun üzerine çiğ yumurta kıran varmı ya da çiğ yumurta veren. ? Ben petshopcuya katılmadım fakat sizede sormak istedim sonuçta bunlar çiğ etle beslenen hayvanlar neden zararlı olsun böyle dediğimde yok onlar vahşı doğaya alışkın olanlar için vs dedi.

23 CEVAP

cat_expert
cat_expert

12742

Petshopçu ne anlar kedi sağlığından? Eğitimi nedir bilgisi nedir.


Toptancıdan mama kum oyuncak alıp satan birinden bahsediyoruz. Dikkate almayın.

gokhansultan
gokhansultan

13926

Geçtiğimiz hafta bir veteriner tavuk göğsü haşlaması tavuk suyu (su tüketimi için) az patates az brokoli üstüne de yumurta kır ver, kuru mama olarak da orijen acana ver yüksek protein düşük karbonhidrat besle dedi. Tüm araştırmalar da bu yönde. Kaldı ki bir çok yaş mamanın protein oranı kuru mamalardan da daha yüksek petshopcu acaba neye dayanarak bunu söyledi.

Selenay1
Selenay1

11443

Ya Allah aşkına işi mama satmak olan insanın ne demesini bekliyoruz ki veteriner adam bile klinikte sattığı mamayı öneriyor allahın petshopçusu tabi ki de et alıp vermeni değil onun dükkanından yaş mama almanı tercih eder

Lils
Lils

125528

Pet shopcu'lara pek güvenmeyin. Çoğu profesyonel bilgi sahibi değil etrafta duyduklarını söylüyorlar. Tavuk vermek yararlı bile olur ve evet yumurta kırabilirsiniz. Benim kedim yumurta yemiyor keşke yese

NorthNight
NorthNight

16576

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Zootekni Bölümünün yerli ve yabancı kaynaklarla hazırladığı bir çalışmadan alıntı ekleyeceğim;


“Kedi diyetlerinin ortalama % 30-35 protein içermesi gerekmektedir (Funaba ve ark., 2001). Hayvansal yemlerin sindirimi kedilerde daha kolaydır. Etçil olan kedi dokularında diğer etçil hayvanlara göre daha fazla aminoasit, yağ asidi ve vitamin bulunmaktadır. Buna bağlı olarak kediler diyetlerinde hepçil ve otçullara göre iki veya üç kat daha fazla proteine gereksinim duymaktadırlar. Kedilerin protein katabolizmasında yüksek miktarda karaciğer enzimine ihtiyaç duymaları da yüksek protein ihtiyacının bir diğer nedeni olarak görülmektedir. Yüksek karaciğer enzimlerine olan ihtiyaç kedilerin düşük diyet proteinin adapte olmalarını güçleştirmektedir. Düşük protein (% 17) beslenen kedilerde düşük proteine adaptasyon güçlüğü yaşanırken yüksek proteine (% 80) adaptasyonda sorun oluşmamaktadır. Doğal ortamda kedi diyetlerinde ortalama protein % 50-60 düzeyindedir.”


Petshopcunun kaynağı neymiş merak ettim:)


Yumurta konusundada ben bazen oğluma haşladığımda, haşlanmış ve çatalla ezilmiş halde azıcık kedimizede veriyorum sarı beyaz karışık. Bir zararını görmedim. Aksine kedimiz 9-10 aydır bizimle ve sağlığı geldiği haline göre 40 kat daha iyi.

Valefyo
Valefyo

853

Yaş mama sagliklidir evet ama yas mamalarinda cogu tavuklu. Tuz eklemeden kemiksiz veriyorsaniz hic zarari yok ama yas mamada verin az su iciyorsa cok yarari olur idrar yolu sorunu yasamamasi icin. Ayrica cig yumurta vermek parazit nedeni olabilir ve bazi bakteriler cok kolay bulasir. Iyice haslayin lutfen. Kedileri sadece kuru mama ile beslemek cok fazla saglik sorununa neden oluyor.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Yok öyle bir şey ya tabi ki her kediye her şey yaramaz ama genel olarak haşlama tavuk kediler için sağlıklıdır. Çiğ yumurta kırmak biraz riskli olabilir ama mesela tavuğu haşladıktan sonra o sıcağıyla üzerine yumurta kırılabilir tekrar pişirmeden. Çok pişmemiş olur ama çiğ de kalmaz.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Ben ayırmıyorum Hatta sarısını daha çok seviyorlar

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

@lils bende güvenmedım gerçekten kulaktan dolma bilgileri sunuyorlar en güzeli haşlama tavuktur yaş mamadan da iyidir kesinlikle :)

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Daha neler duyacağız acaba? 😅

e234567
e234567

5818

ben haftada bir bütün yumurta veriyorum kedime üzerine zeytinyağı ve az zerdeçal döküyorum yiyor severek, ama çiğ veriliyor muymuş sıkıntı olmaz mı?

buusracikk
buusracikk

15206

Haşlanmış tavuk bende yediriyordum ta ki şu an ki durumumuz olana kadar. Tavuktan olup olmadığından emin değilim ama kusmalar başladı dün veterinere götürdüm serum aldı kedim artık kusmuyor ama iştahsız ve sürekli uyuyor :( veterinerimiz tavuktan emin değil fakat olabileceğini söyledi. En iyisi kuru ve yaş mama ek gıdalar bazen sorun yaşatıyor kedilere

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

Beni de geçen biri yemeye çalıştı orijen veriyorum dedim RC satmaya çalıştı :)

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

@busraacikk gerçekten öyle her kediye her ürün takviye iyi gelmiyor hastada edebiliyor çok geçmiş olsun sizede

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

sarısını ayırayımmı beyazını mı kırayım sadece .

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2040 Görüntüleme
  • 23 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81002 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR