Yaş Mama Verme Sıklığı

emirhanyenice
emirhanyenice

2620 Puan

ben yaş mamayın haftada 1 veya 2 haftada 1 veriyorum fazla verince alışıyor siz ne sıklıkla ya da tarifiniz var mı

20 CEVAP

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Her gün 1 öğün mutlaka yedirmeye çalışıyorum. Yaş mama sıvı alımı için çok önemli. Sadece kuru mama ile beslemeye kesinlikle karşıyım.
Evde yaptığınız yağsız, tuzsuz, baharatsız haşlamalar da suyuyla birlikte verilirse çok güzel öğün olur. İçerisine az miktarda havuç, kabak, başkabağı, brokoli, bezelye vs de koyarsanız sever diye düşünüyorum.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Kuru mama hayvanların sağlığına zararlı.
Sabah akşam haşlanmış tavuk/hindi/yumurta sarısı, Haftada bir haşlanmış balık/ciğer.
Az miktarda yoğurt, kefir, lor peyniri.
Vaktiniz yoksa bütçeniz müsaitse schesir, nd, natura, nutri feline konserve mama sabah akşam

theyusra
theyusra

16477

her gün yarım paket veriyorum. ama sadece schesir ya da ördekli n&d yediği için masraflı oluyor biraz.


yaş mama diş problemi yaratmaz, şekerli yaş mamalar diş çürümesine neden olur.
yaş mama kilo alımına sebep olmaz. kedilere kilo aldıran şey karbonhidrattır ve yaş mamalar et kaynaklı oldukları için karbonhidrat bulundurmazlar.
kuru mamalar kediler için uygun falan değildir.


sizinde kediniz çok uzun aralıklarla verdiğiniz için alışıp ondan istiyor, onu normal bir besin haline getirirseniz bu düzene ayak uyduracaktır zaten.

aslihan_e
aslihan_e

130936

Araştırmalara göre sadece kuru mama ile beslenen kediler özellikle yaşlandıklarında idrar yolu sorunları ve kronik böbrek hastalığı yaşıyorlarmış. Ayrıca kedi tip II diyabeti ve idrar kristalleri veya taşları da oluşabiliyormuş. Yani biraz araştırmalara göre konuşmak gerek, öyle kuru mama zararlı diyenlere inanmayınlarla olmuyor. Uzmanlar hem kuru hem yaş mama verin diyor hatta yaşın daha çok verilmesini öneriyor ancak konulduğunda hemen tüketilmeleri gerek mikrop üremesi olmaması için.

Palyaco
Palyaco

218519

Herhafta 3 sefer verilmeli ve soslu veya kedi çorbası sıvı alimi cok önemli sadece kuru mama sağlık sorunlarına sebep oluyor

Palyaco
Palyaco

218519

Cat expert bisey bilmiyorsan sus bisey bilmediğin belli sadece kuru mama ile beslenilmez

Warriorsans
Warriorsans

133985

Haftada 2 3 kez veriyorum bazen daha az bazen daha çok olabiliyor duruma göre değişiyor ama 2 kedim olduğu için 1 konserveyi paylaştırarak veriyorum. Özellikle içeriği temiz yaş mamaların bir zararı yok. Daha düşük maliyetli olması için evde de yapılabilir hem daha sağlıklı olur

bademk
bademk

2313

Haftada 2 konserve veriyorum bazen bir bütün bazen yarıya bölüp veriyorum. Bence imkana göre en az haftada 1 2 iyi içerikli bir yaş mama verilmeli ya da evde haşlanmış tavuk et vs

NorthNight
NorthNight

16576

Haftada bir kutuyu 3 güne bölüyorum. Yarım veya tam verince bitirmiyor genelde.

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

ben haftada 1 paket açıyorum önüne koyuyorum eskiden bitene kadar sadece onu yer 2-3 öğünde bitirirdi, şimdi büyüdü bitirememeye başladı, yaş mama orada dururken sürekli gidip kurudan yiyor. yaş mamayı 1-2 güne porsiyonlamayı ben de denemeyi düşünüyorum artık çöpe giden yaş mamanın haddi hesabı yok

gokhansultan
gokhansultan

13926

Her gün yarım konserveyi su yada kedi çorbası katarak veriyorum. Nedenini arkadaşlarım zaten çok güzel anlatmış. Özetle kuru mamadan gerekli besin değerlerini alacak, yaş mamadan ise su ihtiyacını karşılayacak çocuk.


Şu ana kadar yaş mama görünce kuru mamadan sıkılan çocuk görmedim ama yaşayan vardır belki. kedileri anlamak zor :) yaş mama için ruhunu satacak olan kızım dahi bazen yaş mama dururken kuru mamasını yiyor sonra dönüp yaş mamayı yiyor :)

cat_expert
cat_expert

12757

Öncelikle kuru mama zararlıdır diyen arkadaşlara pek itimat etmeyin.


İçeriği düzgün kuru mamalar kediler için en uygun besindir, sık yaş mama kullanımı diş sorunları ve hızlı kilo alımına sebep olur o yüzden doğru bir dengede verilmelidir.

Pollythelilly
Pollythelilly

12795

Ben her gün yarım konserve veriyorum.Haftada 3konserve vermiş oluyorum.Yarım konserve yaş mamayı üzerine su ekleyerek veriyorum.Kilo problemi olmuyor.Günde 3 öğün besliyorum 1öğünü yaş mama olarak ayarlıyorum.Yanında extra kuru mama vermiyorum.

AslanPati
AslanPati

2205

Haftada 2 adet veriyorum. Vet's Plus favorim.

Scheir bile yemiyor. O kadar seçici ki piyasadaki bütün yaş mamaları denedim tek yediği royal canin soslu yavru kedi maması. Ben de ondan alıyorum napayım. Bir paketi 3 e bölüyorum öyle veriyorum porsiyon şeklinde. Fazla koyunca yemiyor. Çöpe dökmek zorunda kalıyorum. Ayda ortalama 10 paket falan bitiriyor. Bizim ki krema ödül maması aşığı onu görünce gözü başka birşey görmüyor zaten. Wanpy karidesli ve ton balıklı favorisi. Bir de meo deniz taraklı olanı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 729 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR