Seçici Kedi İçin Yaş Mama

Firuzecik
Firuzecik

12820 Puan

Merhabalar. Erkek kedim Fikret kuru mama konusunda hiç seçici değildir, ne bulsa katır katur yer ancak konu yaş mama olunca hiç bi mamayı beğendiremiyorum. Zamanında yediklerini de bi süre sonra yemiyor. Deneyip beğendiği 2 mama var biri schesirin aloeveralı yetişkin maması diğeri ndnin bal kabaklı ton balıklı ve karidesli bi maması. Schesiri artık alamıyorum konservesi 25i geçti. Ndyi de indirimde buldukça stokluyordum ancak son stoğumda hiç yemedi sadece dişi kedim yedi. Taneli olmayan (proplan yaş mama gibi) , kediciklerinizin delicesine sevdiği, sağlıklı ya da sağlıksız(kuru mama harici bişey yemediği için gelecekte böbrek sorunu olmasından korkuyorum o sebeple sağlıksız da olsa sıvı alımının artmasını istiyorum kurudu kedi) benim Fikret beyin sevebileceği yaş mamalar önerir misiniz? Şimdiden teşekkürler.


16 CEVAP

Gimlihanim
Gimlihanim

123314

Kedi çorbası denemiş miydiniz? Birçok kedi bayılıyor. Belki sizinki de sever. Miamor markasının içeriği gayet güzel. Schesir ve ciao da da var bildiğim kadarıyla ama şu ara göremiyorum onları pek.
Taneli mama sevdiği için kızım, taneli olmayanları pel bilmiyorum. Ama genel olarak miamor, exclusion seviliyor diye biliyorum.

Firuzecik
Firuzecik

12820

Tavsiyeleriniz için teşekkürler bunları ekliyorum listeye tek tek alıp denemeyi planlıyorum

Keyfimbilir
Keyfimbilir

103888

Benim kedim de aynı. İştahlı yediği yaş mamaları art arda verirsem asla yemiyor. O yüzden güvendiğim markaların birkaç çeşidini alıp örneğin bugün nd bıldırcınlı verip bir dahakinde me o ton balıklı sebzeli açıyorum, diğerinde nd kuzu etli. Ve 1 çay kaşığı kadar koyup tamamen bitirmesini sağlıyorum. Aradan saatler geçtikten sonra böyle 1 çay kaşığı ölçüsüyle devam ediyorum. 2 güne yayılıyor 1 paket yaş mama. Şımarttık tepemize çıktılar valla :) Gimcat superfood tavuklu havuçlusunu sevecektir sanırım kediniz sulu bir mama. Me o'nun konserve olanlar keçi sütlü, balıklı sebzeli olanlarını da yiyecektir. Üst üste aynı aromaları vermeyip çay kaşığı ölçüsüne geçince şuan koşarak yiyor benimki :)

Palyaco
Palyaco

218519

Bizimki hiçbir yapmayı yemiyor sadece felicia fleto konserve bol sulu bide miamor kedi corbasi

Lils
Lils

125528

Miamor çorba, meo konserve ve meo poşet yaş mamaları deneyebilirsiniz. Konserve meo da mousse şeklinde olanlar var puding gibi benim kedim sevmişti.

gokhansultan
gokhansultan

13926

Bizim kızın n&d ve schesirden sonra en sevdiği yaş mama vets plus delicious oldu, denemediyseniz deneyebilirsiniz.

teddybal
teddybal

123878

Bizim de bu sorunumuz var, sonradan böyle oldular, hatta bizimkilerin özellikle ağzına surmediği bir marka haline geldi nd, nd stoğumu asla yediremedim dışardaki kedilere dağıttım. Diğer markaları iyi kötü tadıyorlar, suyunu yalıyorlar filan ama nd sulansa da başarısız oluyor bizde. Bu arada sulu mamaları daha çok seviyorlar; kedi çorbasını ya da tavuk/et suyununu yaş mamaya karıştırmak da kedinizin tüketimini arttırabilir. Bu arada yeni çözümüm şu oldu artık bir markadan çok adet almak yerine birkaç farklı markanın (nutri, gimcat, schesir, felicia konserve, miamor, proplan(delicate'i özellikle sevdiler)) her aromasından birer konserve atıyorum sepete, diyelim ki 20 tane farklı yaş mama almış oluyorum o zaman, her seferinde farklı bir şeyle karşılaştıklarından merak ediyorlar ve yiyorlar, aynı mamayı 2.kere verince aynı istekle yemediklerini fark ettiğim için bunu yapıyorum, ayrıca en sevdikleri/sevmedikleri marka/aroma hangisi olacak bunu da anlamış oluyorum.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Miamor kedi çorbası, me o delite ton balıklı keçi sütlü yavru konservesi, reflex essantial serisi. Bu ürünleri de bir deneyin derim umarım sever pisicik

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853

Benim kedim de sadece suyunu seviyor. Hatta hediye reflex gelmişti onun da sadece jölesini yalayıp bırakıyor. Tokken hele onu da yapmaz. Ben o yüzden yaş mama açınca kuru mamasını sabah kaldırıyorum. 2 saatte bir de yaş mamayı koklatıp kaşıkla, elimle vb. Bi şekilde yedirmeye çalışıyorum. Tabaktan yemeyip 10 saniye sonra elimden uzatınca iştahla yiyordu mesela bizim deli :D ancak elimden yemeye çok alışmasın diye tabağa koyup veriyorum artık. Gece kuru mamasını geri koyuyorum bu arada çünkü kediler gece de yemek yer ve gece yaş mamayı açık bırakırsam kurur, 2 saatte bir de önüne yaş mama koyamam. Bu şekilde yapmama rağmen 100 gr mamayı 3,4 günde bitiriyor :( aslında açıldıktan sonra 2 günde bitmeli sonrası pek faydalı değil ama 2 günde ancak yarısını yiyor mecbur 3. Günde veriyorum. Yani belki de kediniz sadece iştahsızdır ve 1 saat önce kuru mama yemiştir henüz acıkmamıştır. Ya da sunum şekli bile önemli koyduğunuz tabağı sevmemiştir vb. Tabak değiştirip vermeyi deneyin. Tabağa küçük küçük koymayı deneyin. Bi tepsiye minik soslu bir parçayı atıp oyun yapın belki o zaman yer. Yaş mama olarak da bizim mıymıntı kızın en severek yediği yaş mama nd ocean karidesli olan oldu. Nd nin ocean serisinin böyle seçici 2 3 kedi tarafından sevildiğini internette de gördüm. Balık sevmeyen ben bile kokusunu sevdim hatta. Onu bir deneyebilirsiniz

ozanesk
ozanesk

1278

Dişi kedimi kısırlaştırmadan önce yaş mama seçerdi. Gimcat'in tavuklu çimenli olanı, Me-o'nun keçi sütlü olanlarını, Pro Choice'un seçici kedilere olan yaş maması ve Natura'nın konservelerini severek yiyordu.

Firuzecik
Firuzecik

12820

Teşekkürler arkadaşlar sizin de söylediklerinizi listeye ekledim.
@Gunesyildirimm nd ocean serisinden sadece bi tanesini beğendi ki her çeşidini almıştım o beğendiğini de artık yemiyor. Asla iştahsız değil aksine kuru mamayı öğütüyor da nazı yaş mamaya ilginç bi kedi🤭

Sezgek
Sezgek

16786

Aynı konudan ben de müzdaribim kuru mamayı hiç ayırmaz ne bulsa yer ama yaş mama çok ayırdı favorisi schesir oldu bizimkinin tavuğa alerjisi olduğu için balıklı olanını aldım daha sonra gimcat balıklı ve kabaklıyı da severek yiyiyor yeni nd kuzulu ve yaban Mersinli verdim severek yedi ama sanki kaşıntı yaptı bir kin olmadığım için biraz gözlemleyeceğim kızımı kaşıntı geçerse nd den fit artarsa başka nedenden olabilir onun dışında itiraf edeyim kırk yıl da bir felix jöleli alıyorum aynı bizim kaçmak yapmamız gibi böyle fast food mantığı deliriyor onun için 🙈 ama çok nadir vermişizdir sene de 2-3 falandır yani

Benim seçici kızımın asla bıkmadığı tek mama meo keçi sütlü ton balıklı. Benimki de sizinki gibi püre şeklinde mama seviyor. Bu ara nurtri felinin kitten mamasını da severek yedi. Ayrıca miamorun kedi çorbasını da arada kullanıyorum. Bilgilendirici bir başlık olmuş herkes için.

teddybal
teddybal

123878

Seçici kediler Nd konserve sevmiyor bence de, bizimkiler de iştahsız değil hatta obur olanları da var ama aç kalacaklarını bilseler nd sürmüyorlar ağızlarına (kuru mamayı kaldırıp bekliyorum ama yok olmuyor), ara vermiştim Nd'ye belki ozlemislerdir tekrar deneyeyim dedim yine sonuç değişmedi iğrenç bir şeymiş gibi davrandılar mamalara :')


Gimcat'ler, Felicia Fileto'lar ve Proplan Delicate rutine bindi gibi bizde, sektirmeden yediler bu ara ne zaman verdiysem. Diğerlerinde firemiz oluyor :)

Firuzecik
Firuzecik

12820

@keyfimbilir sizin çay kaşığı yönteminizi mutlaka deneyeceğim ama işte sevdiği mama olması gerek yoksa ağzına sürmüyor


@teddybal bugüne kadar bir çok mamayı denedim denemediklerim illa vardır, dediğiniz gibi yaptım bi kaç sefer dişi kedim de yemedi bazılarını beklediği için belki yerler diye mamalar hep çöp oldu. Merak edip tadına bakmıyorlar sadece koklayıp kaçıyorlar yemedikleri mama olunca şımarık danalar ya


Tavsiye ettiklerinizi deneyeceğim bazılarını sağlıksız diye almıyordum ama artık alacağım

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1010 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.797 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR