Daha Küçücükler Bu Yaptığım Doğru Olur Mu?

TinaTina
TinaTina

5879 Puan

Merhabalar, size bir konuda danışacağım.
Ben bahçeli bir evdeyim, burada evlerimizin yan yana olduğu bir komşumuz var. Onların bahçesinde yaklaşık 2-3 hafta önce bir kedi doğum yaptı. Kedi geçen günlerde komşunun balkonunda bir koltuğun altına taşımış yavrularını. Komşumuz bahçesinde ve balkonunda kedi istemiyor, kendi tavuk ve civcivlerini yer diye korkuyormuş. O evde kedileri götürüp bir yere bırakalım diye muhabbetler geçiyor. Bugün komşu kızı bana geldi söyledi kedileri götüreceklermiş ama o engel olmuş. Ben bugün gittim gördüm bebeleri 5 taneler gözleri açılmış yürüyebiliyorlar.
Şimdi sorumuza gelelim, şöyle ki ben o komşunun kedileri her an bir yere götürmelerinden korkuyorum. Onları sahiplendirsem mi diye düşünüyorum, küçük oldukları aklıma geliyor ama bir gün komşu kızının gelip kedileri götürdüler demesinden korkuyorum. Küçükler ama ilan versem şimdiden yavaş yavaş sahiplenebilecek kişiler çıkar diye düşünüyorum. Bilmiyorum dediğim gibi küçükler ama korkuyorum ben de, daha önce de çok kez hayvan götürdüler.. neyse.
Bugün ben de konuştum, onları sahiplendiricem ben siz götürmeyin zaten sahiplenilecekler diye ikna ettim biraz.
Uzun oldu kusura bakmayın, ilan verip sahiplendirmeye başlasam mı? Tabi çabucak sahip çıkar mı o da var ama.. Yoksa annelerinden şimdi ayırmak yanlış mı olur?
(Fotoğraflarını çekmeye çalıştım da bebeler çok hareketliler)


16 CEVAP

fcylan
fcylan

10316

İlan açın, yuva arayın çünkü yuva bulmak biraz zahmetli ve zor bir iş. Fakat bu kadar küçük bebeleri vermeyin, biraz daha anne sütü almaları lazım. Hem gelişimleri için hem de sağlıkları için. Mümkünse bir iki ay daha beklemekte fayda var. Şöyle geçici yuva olursanız ya da geçici bir yuva bulursanız anne ve yavrularına bakacak, sonrasında daha sağlıklı bir şekilde sahiplendirme yapabilirsiniz. Daha çok küçükler, gözleri bile yeni açılmış, ayrılmasınlar annelerinden.

TinaTina
TinaTina

5879

Götürüp bırakacakları yer de ya şehir dışında yalnız bir yer ya da bir mahalle kenarına, her türlü riskli :(

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853

Bence yuva aramaya başlayın ama sütten kesilince sahiplendirilecektir diyin. Yuva bulma da kolay bir iş değil keşke bulabilseniz ama hepsine bir anda yuva bulamazsınız bence zaman alır. Şimdiden aramaya başlamanız iyi olur. Komşularınıza da sahipleri var atmayın sütten kesilince alacaklar dersiniz. İkna edemezseniz bir kaç günlüğüne eve alıp kuru mama yaş mama yiyebiliyorlar mı diye bakıp 40-45 günlük civarlarsa sahiplenebilirsiniz bence. Mümkün olduğunca anne sütü almaları daha iyi tabi ama şehir dışına atılmaktan iyidir. Komşularınızı ikna edemezseniz bu şekilde deneyimli, yavru kedi bakmış birilerine sahiplendirebilirsiniz bence

Warriorsans
Warriorsans

133985

Ah kıyamam çok tatlılar bebişler 🥺 bence kesinlikle yuva aramaya başlayın zaten atıyorum bir yuva bulursanız yuva buldum 1 hafta sonra almaya geliyorlar gibi derseniz o şekilde de biraz daha zaman kazanmış olursunuz 45 günlükten sonra sahiplendirebilirsiniz

TinaTina
TinaTina

5879

Hamlet,
Eğer çok fazla sıkıntı çıkarıp götürücez diye tuttururlarsa bu dediğinizi yapacağım mutlaka

Zeke
Zeke

118626

Anneyle beraber tüm bebiklere geçici yuva olmanızda veya bulmanızda fayda var öncelikle bu süreçte.


İlanı da şimdiden açın, çocuklar 1.5 aylık olunca teker teker sahiplendirme yaparsınız.

TinaTina
TinaTina

5879

Eğer kabul edilirse bebileri kendi evimde misafir etmek isterim, izin alabilirsem eğer tabi :)
Cevap için teşekkürler

TinaTina
TinaTina

5879

Minik yavrular için elimden geleni yapacağım :)
Siz de sağlık ve sevgiyle kalın

aslihan_e
aslihan_e

128247

Şuan süt tozuyla da yaşarlar ama ilerde çoğu fip olur yeterli anne sütü almadığı için. Kendi baktığım yavrulardan biliyorum, 6 yavruyu süt tozuyla büyüttüm annelerinin sütü olmadığı için, tek tek fip oldular biri bile kalmadı.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Komşunuz o Canları barınağa tani sefil bir ölüme terketmeden evinize alın.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Aksi takdirde iş işten geçtikten sonra çok vicdan azabı çekersiniz

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Sütten kesildilerse, geçici bir hevesle çocuklara oyuncak olacak bir yere değilde bilinçli hayvanseverlere sahiplendirebilirseniz o Canlara çok büyük bir iyilik yapmış olursunuz.
İyiki varsınız
Güzel haberlerinizi bekliyorum

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Hayvanları Koruma Derneği'nin sosyal medya hesaplarından da fotoğraflı ilan verebilirsiniz.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Dernek Başkanı ile iletişime geçerseniz daha hızlı sonuç alabilirsiniz.
Allah yardımcınız olsun

TinaTina
TinaTina

5879

Cevaplar için çok çok teşekkür ederim :) ben yuva aramaya başladım, çevreme soruyorum. Yakında buradan da ilan vereceğim. Umarım ki yakında alabilecek birileri çıkar.
Sahip çıkarsa hemen vereceğim sanırım :/ 1 ay sonra okullar kapanınca gideceğiz şu an olduğumuz evden ve onlarla ilgilenebilecek biri kalmayacak. Biz gidene kadar hangisi bir yuvaya sahip olsa kârdır.
Bizim kedimiz Minik hanımı biz bulduğumuzda da 3 haftalıktı, anne sütü içemedi pek fazla. Şu an sağlıklı ama fipten korkmaya başladım. Veterinere gidip düzenli kontrol yaptırmak istiyorum, minik kızımız çok özel bizim için :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 636 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR