Böbrek Yetmezliği İçin Renal Mama Kullanımı

Kopuk1111
Kopuk1111

571 Puan

Merhabalar.Kedime 4 gün önce kronik böbrek yetmezliği teşhisi konuldu.Malesef böbrek değerleri olmasından 3 kat fazla çıktı.İştahsızlık ve halsizlik belirtileri var bu sebepten dolayı ilaçlı serum alması gerekiyor.Böbrek fonksiyonları düştüğü için böbrek enzimlerinde yükselme olmuş malesef. Bunun için uzun bir tedavi süreci olacağının bilgisi verildi. Kedimde herhangi bir kusma problemi yok ve su içmeye devam ediyor bunun haricinde veteriner bu süreç içinde artık hayatı boyunca renal mama yiyeceğini söyledi.Arka bacakları titremeye başladı ve sendeleye sendeleye yürüyor neredeyse 5 gün olacak.
veteriner hekime sorduğumda ise vücudundaki ödemleri attığında ve böbrekleri iyileştiğinde geçeceğini söyledi.Şöyle bir durum var böbrek rahatsızlığı olduğu için mama yemeyi reddediyor ve sürekli uyuyor şiringa ile besliyorum mamasını püre yapıp.Arka bacaklarının kuvvetten kesilmesi beni çok korkutuyor bu süreçte neler yapmalıyım? Renal mamayı asla tüketmiyor

20 CEVAP

Patikos
Patikos

999

Panik olmanızı anlıyorum. Benim kedime ilk teşhis konduğunda duymaktan nefret ediyordum ama akut böbrek yetmezliği durumlarında iyileşme ihtimali varken kronik böbrek yetmezliği olduğunda amaç hayat kalitesini artırmak oluyor. Bu yazacaklarım sadece kendi kullandığımız ilaçlar, kesinlikle veterinerinize danışmadan kullanmayınız. Öncelikle biz güne mide koruyucu ile başlıyorduk, çünkü çok ilaç kullandığımız için mideyi korumamız gerekiyordu (famodin ve nexium). Kusma olduğu için de metpamid kullanıyorduk. Böbrek yetmezliği genellikle tansiyon yapıyor. Düşürmek için enapril kullandık. Akşamları da semintra. Bunun dışında kansızlık da vardı. Onun için ferrozinc kullandık. Son olarak da fosfor seviyesi yükselmesin diye mamalarına fosfor bağlayıcı ipakitine karıştırdık. Kuru mama zaten yemiyordu. İpakitine toz olduğu için ve kokusuz olduğu için kolaylıkla yedirebildik. Serum da önemli su miktarını artırır vücutta. Bir de renafelin veya renalvet destekleyici olabiliyor gıda takviyesi olarak. Geriye bol bol mutlu etmeye çalışmak kalıyor.

Patikos
Patikos

999

Bizimki Royal Canin tavuklu renal yaş mamayı çok severek yemişti. Hill's k/d konserveyi de bir kere yiyebildi ama onu da sevmişti. Bulması zor tabi Hills'i. Veterinerlik fakülteleri konusunda #Hamlet'e katılıyorum. Bizim bir türlü teşhis konamayan kedimize ancak fakültede teşhis koymuşlardı. Maddi olarak zor bir süreç zaten. Diyaliz için kedinin değerleri ve kilosu önemli. 4 kg'nin altına yapmıyorlar sanırım. Hangi şehirdesiniz?

Patikos
Patikos

999

Merhabalar. Maalesef zor ve üzücü bir süreç sizi bekliyor. Böbrek yetmezliği olan kedilerde arka bacaklarda hissizlik sık görülen bir durum. İştahsızlık da aynı şekilde. Siz yine şanslısınız, kusma durumu olmuyormuş. Benim kedim de renal kuru mama yemek istemiyordu. Meğer dişleri çok kötü durumdaymış. Renal yaş mama verince biraz biraz iştahı artmıştı. Aşırı iştahsız olduğu dönemlerde kattovit renal çorba verdik biz, çok sevdi onu. Bununla birlikte bol su içmesi çok önemli. İçmiyorsa bir enjektörle sık sık vermeniz faydalı olur. Böbrek değerleri kaç çıktı acaba merak ettim.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Allah yardımcınız olsun. Uzman ve ilgili bir veteriner bulmalısınız. Bu hastalıkta her saat önemli.
Böbrek yetmezliği olan kedilerin üreden dolayı mideleri bulanır. Bu yüzden yemezler. Mide bulantısı giderici kullanıyor musunuz?
Muhakkak Renafelin verin. Ağrı kesici de çok önemli. Hergün bütün güne yayılmış bir şekilde serum almalı. Renal yaş mama çesitlerini ve Virbac Renal mamayı da deneyin.
Böbrek yetmezliği olan 9 yaşındaki kedimi liyakatsız ve ilgisiz veterinerler yüzünden çok acı bir şekilde kaybettim.
Avrupa Kedi Sağlığı ile ilgili literatürde de böbrek yetmezliği olan kedilerin açlıktan öldüğü yazılmış.
Umarım doğru veteriner hekimle evladınız tedavi olur.
İyi haberlerinizi bekliyoruz

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

https://m.facebook.com/cathospitalkedihastanesi/posts/10151802967834102
Bu linkte faydalanabileceğiniz değerli bilgiler var.
Sağlıkla kalın

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Böbrek yetmezliği olan kediniz, 3020'de kanlı idrar yapan kedi mi?

Kopuk1111
Kopuk1111

571

Evet önceden kanlı idrar problemi de yaşamıştık.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

O zamanki kanın sebebi çok büyük olasılıkla idrar torbasındakı struvite taşlarının idrar torbasını ve idrar yollarını yırtmasıyla oluşan kana. O tarihte idrar torbası yıkansaydı, sonda takılsaydı ve antibiyotikli serum tedavisi yapılırken tıbbi üriner mama ile beslenseydi büyük olasılıkla bugün kediniz sağlıklıbolacaktı.
Liyakatsız ve ilgisiz sözümona veterinerler yüzünden çok kedi kaybettim.
Hiçbir veterinere %100 inanmamayı ve güvenmemeyi öğrendim. Evlatlarımı kaybettikten sonra hastalıkla ilgili bilgi edinebildim. Bu yüzden çok vicdan azabı çekiyorum

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Verdiğim linkte biyokimya, hemogram değerlerini nasıl yorumlayabileceğimiz de yazılı.
Başka kedileriniz varsa muhakkak SDMA testi yaptırın. Geri dönüşü olabilecek erken teşhisin tek yolu.
Kedide semptomlar çok geç görülebildiğinden, çoğu veterinerin yetersizliğinden geç tanı konularak yanlış teşhis)tedavi ile çok kıymetli zaman kaybedildiğinden ve standart testler hastalığı son evresinde gösterdiğinden kedilerin iştahı ve idrarı takip edilmeli

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Kansızlık da olabilir. Vitamin takviyesi önemli.
Ancak kansızlıkta serumun miktarı)dozajı çok önemli

Patikos
Patikos

999

Başınız sağ olsun, çok üzgünüm. Umarım bir gün bir yerde buluşuruz yavrularımızla...

Palyaco
Palyaco

218519

Cok üzüldüm başınız sagolsun

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Burda Veterinerlik Fakülteleri hakkında çok olumlu yazılar okudum. Fiyatları da çok uygunmuş. Sürekli araştırma yaptıklarından yeni tedavi yöntemleri olabilir.
Diyaliz hakkında fikirlerini de alabilirsiniz.

Becatbe
Becatbe

891

Sorunun sebebi nedir, anlayabildiniz mi?
Kuru mama kullanıyorsanız, mamaya dikkat ediniz.
Balıklı kuru mama vermeyiniz.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Virbac'ın renal yaş maması yok.
Royal Canin Renal fitat olarak daha uygun ancak yer mi?
Vetlife renal daha kaliteli ve yeme ihtimali daha yüksek.
Şırınga yerine çay kaşığıyla da yedirmeyi deneyebilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2087 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR