Kedim Camdan Düştü Acilllll

Bu sabah uyandığımda etrafta kedimi aradım ama bulamadım çok telaşlandım ya camdan atladıysa diye bahçeye baktım ve onu buldum burnu kanamıştı ve kirlenmişti daha sonra eve baktım ve camda çok fazla kedi tüyü gördüm ve orada bulınan örtünün aşağıya çekilmiş olduğunu gürdüm meğer kedimin ayağı kaymış düşmemek içinde örtüye tutunmuş kedim 1. Kattan düştü şimdi veterinere gideceğiz burnunu temizledim kedim daha 13 aylık sağlık sorunu olur mu çok korkuyorum


29 CEVAP

Mirabonibon
Mirabonibon

113987

Boşuna demiyoruz camlarınızı açmayın açacaksanız bile gözünüz gibi bakmanız gerekiyor

Selenay1
Selenay1

11443

Arkadaşlar kedim hep bakar hiç düşmez diyip kedisi düşmeyen gördünüz mü ben görmedim de

aycylmz
aycylmz

14295

Kedim daha önce düşmedi diyenlerin kedisi düşüyor zaten hep maalesef. Gerekli önlemleri almanız gerekiyor, kedi bu sonuçta.

aycylmz
aycylmz

14295

Ayağı kayıp düştü diyorsunuz da sonuçta düştü bu hayvan nasıl ve neden düştüğünün bir önemi var mı şu anda? Bu hata değil, sizin tercihiniz. Herkes basbas kedi filesi, kedi sinekliği diye bağırırken siz nasıl hala hata diyebiliyorsunuz buna? Bu tam anlamıyla vurdumduymazlık başka bir açıklaması yok.

martuyl
martuyl

12408

sorulan soru: veterinere gidene kadar kötu bir şey olur mu?
verilen cevaplar: kedi filesi niye almadınız?


yani kimseyi koruma niyetinde degilim yapılan çok yanlış ama arkadaşlar soruyu okumayı bilmiyor musunuz :)?


soruya cevap vermek gerekirse kedinin nasıl yere duştugune ve duşerken bi yere çarpıp çarpmadıgına göre degişir. dolayısıyla kedinin davranışları normal de olsa röntgen şart. belki iç kanama var, bilemeyiz. 9.kattan duşup hiç bir şey olmayan kedi var, 1.kattan duşup olen de var. kedinin hareketini kısıtlayarak tez zamanda veterinere gidin bence de.


sonrası zaten pek çok kişinin yazdıgı gibi sineklik vs takarsınız. çunku kediler çok meraklı ve yaramazlar :)

MERQ
MERQ

2523

"Arkadaşlar dikkatli okuyun kedim camdan atlamadı ayağı kayıp düştü kalkıp da eleştirel yorumlar yapmayın" Böyle saçma bir savunmayı da ilk kez duyuyorum. Bebeğim camdan atlamadı, kayıp düştü gibi bir şey. Hiçbir kedi zaten dur şuradan atlayayım demez. Acemilik yıllarımda benim kedim de 3. kattan beton zemine düştü üstelik benimkisinin ön patisi kırık L şeklinde basıyor, 4 ayaklı da sayılmaz, tutunamadı düştü, neyse ki bir şey olmadı. Yıllardır benim evimde sinekliksiz + kancasız pencere, balkon yoktur. Kancasız sinekliklere de güven olmaz rüzgardan açılır, kedi sinek görür yaslanır açılır! Kedilerimin hayatını düşündüğümden kendi konforumdan, görüntüden seve seve ödün verdim. İç kanama varsa zaten kediniz ölür, yapacak bir şey yok. Sizin yapabileceğiniz tek şey veterinerde film çektirmek, kırıp kemik var mı yok mu diye. Bundan sonra önlemini al. 9 canlı değildir kediler!

Selenay1
Selenay1

11443

Camı açık bırakıp ne bekliyordunuz ki

Patikos
Patikos

999

Soru sahibinin profline bakarsanız daha 14 yaşında küçücük bir çocuk. Tamam eleştirilerinizde haklısınız ama bu kadar üstüne de gidilmemeli bence. Tahmin edememiştir böyle olacağını, ailesi yaptırmamıştır vs vs. Sonuçta ekonomik özgürlüğü veya kendi evi yok bu çocuğun. Ben elinden geleni yaptığına eminim, bundan sonra da mutlaka daha dikkatli olacaktır. Umarım bir şeyi yoktur kedinin de, mutlaka veteriner muayenesine götürün. Çok geçmiş olsun.

pablopicasso
pablopicasso

117031

Yazık😔umarım ciddi bir durumu yolktur.

Arkadaşlar dikkatli okuyun kedim camdan atlamadı ayağı kayıp düştü kalkıp da eleştirel yorumlar yapmayın ben sadece kedime birşey olur mu diye size danışmak istedim başkalarının sahipliğini sorgulamak kimseye kalmadı örneğin biri kedini çiftleştiriyor niye yaptın diye kişiye resmen hakaret ediyorsunuz evet yanlış yapmış ama doğru bir şekilde anlatabilirsiniz hepimiz kedi sahibi olarak anneyiz ve hata yapabiliyoruz

aslihan_e
aslihan_e

128323

İnsanlar bu kadar kızıyor çünkü herkes etrafta bas bas aman tel taktırın derken bazıları ısrarla kedim alışık bir şey olmaz demeye devam ediyor, bu konuda tartışmaya giriyorlar hatalı oldukları halde. Siz bile atlamadı düştü diye savunuyorsunuz. Sonuçta tel-sineklik-file ne ise taktırmadığınız için oldu. Geçmiş olsun artık. İnsanların tepki vermesi çok normal. Bu, balkonuma korkuluk yaptırmadım bebeğim düştü demek gibi bir şey. Öyle olsa halk o ebeveynleri yerden yere vurmaz mı? Konu hayvan olunca daha önemsiz olmuyor. Yorumlar aslında size değil hâlâ kapı pencereleri sağlama almamakta ısrar edenlere. Kısırlaştırma için gelen eleştiriler de aynı şekilde aslında geneli uyarma amaçlı oluyor. Başka insanlar görsün tepkileri de "Bu kadar insan konuşuyorsa, tepki gösteriyorsa bunda bir doğruluk payı olabilir." şeklinde düşünsünler diye insanlar yorum yapıyor.

Mirabonibon kedim daha önce hiç düşmedi pencereye istediği zaman bakar geri dönerdi ben her zaman gözüm gibi bakardım gece kalkıp kontrol ederdim ne yapıyor diye b

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Hiç vakit kaybetmeden veterinere götürün. Röntgeni çekilmeli. İç kanama olup olmadığı tesbit edilmeli.

Selenay1
Selenay1

11443

Ya ne çiftleştirmeyi ne hayvanı düşürmeyi böyle yok insanız yok bilmem neyiz hata yaparız diye normalleştiremezsiniz. Arkadaş 6.kattan düşürmüş hala hata yapılabilir diyor. Bu hayvanlar ölseydi yine diyecek miydiniz ama insanız hata yaparız diye? Ölmemiş olmasına güvenip burada gelip bunu normalleştirmeye çalışmayın. Hayvanın iyiliğini isteyen filesini takar, takamıyorsa o camı açmaz ya da kapıyı kapatır. Biz neden düşürmüyoruz acaba kedilerimizi? Benim 2 camımda file yok nedense hiçbir şekilde ötesine geçemediler bu zamana kadar. Biz insan değiliz sanırım. İhmalkarlığınızı insanlara çok normalmiş gibi kakalamaya çalışamazsınız

cat_expert
cat_expert

12742

Düşen kediyi bir de niye boğazlamışsınız anlamadım.


Geçmiş olsun bundan sonra daha dikkatli olun.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1586 Görüntüleme
  • 29 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80268 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR