Kedilerin Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

mnyargi
mnyargi

286 Puan

kedi sahiplenmek istiyorum ama tırnak bakımını yapmak beni korkutuyor. kendim yapabilir miyim? nasıl yapabilirim ve tırmalar mı?

4 CEVAP

Her kedinin tırmalama ihtiyacı vardır. Tırmalama ve çesitli oyuncaklar ile mobilyaları tırmalamasının önüne geçebilirsiniz. Tırnak bakımı yapmak çok kolay fakat biraz dikkatli olmak gerekir. Kedinin patisine çok az bastırın, tırnaklarının çıkmasını sağlayın. Kırmızı olan damarlara gelmedik sürece kesebilirsiniz. Beyaz bölümü kesebilirsiniz. Ama çok kısa kesmeyin yaklaşık 1 cm falan kesseniz yeterli bence. Çok uzamadık sürece kesmenize gerek yok. Eğer cesaret edemezseniz vetiniz keser zaten.

PetlebiAlisveris
PetlebiAlisveris

106539

kedi tırnakları kesilmemeli. köpeklere tırnak bakımı olur. kediniz için bir tane platform alın törpülemek için bu kadar. Kediler için tırnaklar hem psikolojik hem de hayati görevleri olan organlardır (savunma,avlanma) her ne kadar bunları kullanmıyor olsalar bile kedi tırnakları kesilmesi tavsiye edilmez.

outlaw
outlaw

2813

kedinizin tırnaklarını kesmeyin, gerisini onlar kendileri hallediyorlar

Müstakil evlerde ağaçlarda vs ihtiyaçlarını karşılar kendi kısaltır. Ama bence tırmalama tahtası tam olarak ihtiyacını karşılamaz. Çok uzamadık sürece kendisine bırakın. Ama eğer çok uzarsa kesmek zorunda kalacaksınız.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1352 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR