Kedim Pencereden Düştüm

mehmetkaplan
mehmetkaplan

3357 Puan

1-2 saat önce markete temizlik malzemesi almaya gittim, eve geldiğimde kedimin evde olmadığını fark ettim temizlik yapıyordum pencere de açıktı tamamen unutmuşum düşebileceğini yada atlayacağını, indim etrafa bakındım ama bulamadım kedimi, bir kaç kişiye sordum kediler bağrışıyordu dedi biri, korktum çok etrafa bakındım en sonunda alt kattaki balkonun altına saklanmış tıslıyordu bana zorla içeri götürdüm şoktaydı sanki eve getirdiğimde bana da tısladı afedersin iki ayak üstünde saldırıcaktı resmen kapattım odaya sakinleşsin dedim hiç bir şey yemedi yatırdım yatağına duruyor şuan ve fark ettim ki kedilerde 4 tane sivri diş olur ya alttaki 2 sinden biri kırılmıştı kavga mı etti yoksa düşmenin etkisiyle mi oldu bilmiyorum ama o diş geri gelir mi sizce? başına gelen var mı lütfen bir şey deyn. veterinere yazdım süt dişiyse gelir dedi 3-4 aylık kedim daha dişleri küçük bilginiz var mı bu konuda.

26 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

@berkaneren07
Bu nasıl bir yaklaşımdır böyle; ha evet beceriksizmiş kedi, hadi bakalım ne olacak şimdi?
Alkışlayalım sizi dünyanın en parlak fikrini yazmışsınız. Dahiyane ve çözüm odaklı. Tebrik ederim doğrusu. (ayrıca orada -da eki ayrı yazılır, kusura bakmayın da!)


@mehmekaplan;
kediyi bir süre rahat bırakın. Yalnız kalmak istiyorsa yalnız kalsın. Üzerine gitmeyin. Zamanla kendini yeniden güvende hissedip tıslaması, siniri vs. geçecektir güvendiği yuvasında olduğunu hissedecektir.
Siz en kısa sürede veterinere götürün kediyi elle muayene etsin. Fotoğraftan iç kanama olup olmadığını anlayamaz herhalde. Saçma çünkü.
Dişi kediler genelde kavga etmez sokakta. Düşerken kırılmış olmasın umarım. Dişin kırılması kafanın çarpması ve travma demek olabilir.
Son bir tavsiye, sineklik filan değil doğrudan şu pitikareli tellerden takın cama. Hayat kurtarıyor onlar, kelimenin tam anlamıyla!

ursaminor
ursaminor

116511

@zeynepgurgen
Biz nalburun kapısında görüp doğrudan içeri dalıp aldık :D 7TL filandı sanırım metresi (eni de 1,5 metre) Bize 3 metre yetti de arttı bile 2 pencere için.
Adı sanırım Puntalı PVC kaplı tel
google resimleri
kümes teli diye de geçiyor bazı yerlerde

Atladığı bina kaç katlı ve 4-5 kattan kedi düşüp hiçbirşey olmaduğını biliyorum yani senin kedi beceriksizmiş az kusura bakmada

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

benim eşşek kedim sinekliği tırnaklarıyla yırtıp kaçmıştı !!!!

ursaminor
ursaminor

116511

Yırtarlar... Bizde de yarım gün dayanmıştı sineklik. Ev 40 derece olunca nalbura gidip bu üzeri plastik kaplı kareli tel çitlerden alıp 15 yerinden pimapene vidaladık. Son derece dayanıklı ve sağlam oldu :)
Tel dediğim şu yeşillerden

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Biz sinek tellerini inatla yırtıyoruz çünkü. Böyle bir şey şart oldu önümüzdeki yaza. :)

Dusmenin etkisiyle kirilmistir.veterinerinizi arayin belki ciddi birseyi olabilir.

eltarcin
eltarcin

116201

Bizimki de bir pazar günü düştü.Biz de çok kaygılandık.Hiç bir şekilde kıpırdamıyor yaş ama dahi yemiyordu.Yatırıp kollarını bacaklarını elledik ama kırık yoktu(Hiç birinde ses çıkarmıyordu)Pazar günü olduğu için bütün vetler kapalıydı ama biz yine de bakalım dedik.Yolda giderken arabada korktuğu için canlandı hareketlendi.Zaten açık veteriner de bulamadık.Ama bir şey de olmadı.Siz yine de bir götürün derim.Dişi kırıldıysa belki ciddi bir şey olabilir.Geçmiş olsun:)

mehmetkaplan
mehmetkaplan

3357

veterinere yazdım bir şeyi yoktur dedi fotoğraf bile attım dişini de gösterdim bir şeyi yok gibi ama çok çabuk sinirleniyor şuan yaş mama verdim su verdim hiç bir şey yemiyor evet, bir de hemen tıslıyor artık direkt sinirleniyor hep böyle mi olacak sanki etkilemiş kediyi her ne yaşadıysa dışarda off çok üzülüyorum

mehmetkaplan
mehmetkaplan

3357

ya daha öncede düştü bir şeyi yoktu kavga etmiş kardeş hayvan şoktaydı daha önce düştüğünde ağlıyordu kedi bu sefer saldırdı bana bile

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Benim kedim evde olmadığım gece camdan kaçmış... ben neler yaşadım bilmem kaç ay kardeşiyle onunla falan... çok şükür sağlık sorunu yoktu

Keske birde veterineriniz elle muayene yapsaydi.belki cani yandigi icin saldirgan davranis sergiliyor.dokununca bir yeri aciyor belki.bu arada kacinci kattan dustu?

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Bizimde taktırmamız gerekecek sanırım...

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

@ursaminor;
Bu görseldeki tellerin ismi nedir? Ne diye arayabiliriz?

mehmetkaplan
mehmetkaplan

3357

valla eve getirdiğimde tüyleri ylunmuş gibiydi tuhaftı suratı da ne oldu bilmiyorum bende köpek olsa daha kötü olurdu durumu da

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1774 Görüntüleme
  • 26 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR