Tirnakkk

Zeynooo
Zeynooo

4821 Puan

Arkadaslar 7 aylik kedim e dun insaat buldigun yavru kediyi getirdim suan kafeste onun herseyini kokluyir hirliyir . Bunlari diger kedilere de yapmisti onlari sahiplendirdim hemen . Ama bu yavrucak 2 aylik var yok . Disarda durdugu icin usutmus iyi bakmaya calisiyirum bu gun pamuk patisini tasima cantasina soktu vurdu ona hemen cikardim pamugu . Bulut oylece kaldi birkac saniye sonra uyudu. Diyirum ki cok karsiyim aslinda ama mecburiyetten pamuk turnaklarini kestireyim mi?

12 CEVAP

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

evet kesin. ayrıca evdeki kedi kndini neyden savunacakki.

eltarcin
eltarcin

116201

Kesin tabii.Bizmkinin 3 haftada bir tırnaklarını kesiyoruz.Alt kattaki komşular geliyor noldu diye:D Kısacası cinnet geçiriyor hayvan.Allah'tan küçük sıyrıklarla atlatıyoruz savaşı:D Ama artık öğrenmiş,tırnak makasını görünce hırlayıp kaçıyor:D

Heiter
Heiter

115202

Tırnak kesimine mi karşısınız? Neden?

Heiter
Heiter

115202

Tırnakları kesilince hareket kabiliyetleri azalsa, anlardım bu dediğinizi ama öyle bir durum da yok. Tırnak kesimi dediğimiz, sivri olan uç kısımları almak. Öbür türlü örtülere, elbiselere zarar veriyorlar; sahipleriyle oynarken ellerini çiziyorlar. Bilerek yapmıyorlar tabi ama kesmek gibi bir imkan varken neden kesilmesin?
Kediniz tırnağını kestirmiyorsa, zorla kesin de demiyorum. Hırpalamadan, (mesela uyurken) sakince kesilebilir.
Bizimkiler sakin ama bazen istemiyorlar. Öyle zamanlarda da taksit taksit kesiyorum :D
Bence içiniz rahat olsun tırnak kesiminden yana.

Mariana
Mariana

11022

Benim kedim tırnakları kesilirken çok sakin duruyor :)

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Tırnağı komple sökmek ayrı bir şey, kesmek ayrı bir şey. Aynı insanların da yaptığı gibi kedileriniz tırnakların kesmelisiniz. Siz yapamıyorsanız veya hiç yapmamışsanız rutin veteriner kontrollerinizde kestirin. :)

miasugok
miasugok

12502

Ben kestiriyorum düzenli olarak tırnaklarımızı, arkadaşımın kedisi iki yaşında, o kestirmiyor çünkü gerek duymuyor, herhalde tırmalarlen mi oluyor bilmiyorum, zaten kedi kendi kendine törpülüyor tırnaklarını hiç sivrilmiyor mesela onun tırnakları. Yani çok ihtiyacı olsa kendi kendine kısaltmaz tırnaklarını diye düşünüyorum.

zeynemila
zeynemila

2985

2 haftada bir kesiyoruz. bu gün kestikdaha az sıyrıkla atlattık . sanırım alışıyor. kız olmasıda dez avantaj

asyaaa
asyaaa

2340

ben kedim uyurken hemen ucundan kütleşiriyorum sadece hiçte bi sorun yaşadığını görmedim kestirebilirsiniz

DrSu
DrSu

661

ben de yaklaşık 2 haftada bir kesiyorum , aynı insanın tırnağını kesmesi gibi , onun canını yakan bir durum değil bu (et sınırını iyi görmek- bilmek gerek). veterinerimiz ilk götürdüğümüzde bize göstermişti sonrasını siz evde yapabilirsiniz demişti , öyle devam ettik . genelde uyurken yapıyorum şipşak, hiç sıkıntı çıkmıyor, denilen gibi zaten evde kendilerini savunmalarını veya kazmalarını gerektirecek birşey yok . bence kesilmeli.

Zeynooo
Zeynooo

4821

Kendilerini savunabildikleri tek sey tirnaklari evde kucuk bir bebek yoksa karsiyim . Ama yeni gelen kedicik zarar gorsun istemiyurum o yuzden düşünuyorum acaba faydasi olur mu? Alismalari ve kucugun zarar gormemesi acisindan

Zeynooo
Zeynooo

4821

Tesekkurler arkadaslar ilk kesimi olacak vet e gideriz muhtemelen.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1029 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79541 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR