Kuşum Gün İçinde Uyuyor İzin Vermeli Miyim?

sundowndread
sundowndread

3202 Puan

Kuşlar hakkında çok bilgim yok sadece genelde 9 saat falan uyuduklarını duymuştum. Gece uyumazsa eğer diye gündüz uyuduğu zaman uyandırıyorum evde olduğum zamanlar yanlış mı yapıyorum? Sanıyorum ki gece uyumayacak karanlıkta sıkılacak. Gece uyusun diye gündüz uyumasını istemiyorum. Gece uyumuyor mu acaba diyorum gündüz uyuduğunu gördükçe. Sürekli uyumak isteyen bir kuş değil. Şok hiperaktif yorulup mu uyuyor acaba. Sürekli kafes dışında. Sizlerin kuşları gündüzleri uyuyor mu acaba beni bir yönlendirirseniz

11 CEVAP

Merviiiss
Merviiiss

2955

Kuş sahibi elbette vardır benimde kuşum var ama çok saçma bir soru sormuşsunuz :) bırakın kuşu istediği gibi yaşasın zaten kafes içinde kalıyor çoğunlukla bırakın istediği zaman uyusun istediği zaman uyansın iyi misiniz ?

Twoo
Twoo

1336

Gün içinde kısa kısa uyurlar. Ellemeyin uyusun.

sundowndread
sundowndread

3202

Hiç mi kuş sahibi yok :(((

sundowndread
sundowndread

3202

Hanfendi ne saçmalıyorsunuz? Benim kuşum kafeste hapis değil. Gün içinde full dışarıda ben kuşumu kafese hapsetmiyorum bu birincisi. İkincisi olarak kuşlarında bir uyku düzeni olmalı gidin araştırın. Ben kuşu eve kimse istemediği için mecburen eve getirdim yoksa evde kuş beslenmesine de karşıyım orası ayrı. Kuşun belli bir saat uyku ihtiyacı var gece karanlıkta bıraktığınız kuşunuz gece boyunca karanlıkta hiç uyumasa sessiz karanlık bir ortamda bu bir eziyet değil mi? Ben istiyorum ki kuş gece uyusun sıkıntıdan patlamasın gündüzde istediği gibi takılsın. Bu yüzden merak ettim gündüz uyuması normal mi değil mi diye az düşünün ya

Warriorsans
Warriorsans

133985

Gündüz uyuması normal tabi ki, genelde sizin düzeninize alışıyorlar mesela bizimkiler bizle uyur bizle uyanır gün içinde de arada uyurlar. Uyandırmanıza gerek yok onlar gece uyanıp sıkılmazlar

gamzenoel
gamzenoel

1544

gece kesintisiz en az 10 saat ve tam karanlıkta uyuması lazım. gün içinde de şekerleme yapar kuşlar. gündüz uyuyunca uyandırmayın. zaten derin uykuda olmuyorlar gündüz.

aslihan_e
aslihan_e

127960

Kuş hava kararınca kararan, aydınlanınca aydınlanan bir odada olsun. Akşam ışıkta olmasın. Gün içinde sıkılmaması için doğadaki kuş videolarını, papağan videolarını falan açabilirsiniz. Ben bizimkilere öyle yapıyorum. Kalabalık sayılırlar ama yine de daha mutlu oluyorlar. Gündüz çok uyursa da akşam biraz ışık açık bırakmak daha iyi olur tabi ki. Bazı videolarda hem biraz klasik müzik, piano vs. hem de öten kuşlar oluyor. Onlara eşlik edip ötüyorlar.

sundowndread
sundowndread

3202

Tamamdır teşekkürler hepinize. Dokunmuyorum uyuyor. Uykusu düzene girdi artık :)

KimJeongguk
KimJeongguk

121992

Gün içinde yoruldukları için şekerleme yapabilirler. Uyandırmayın o kendini dinlendirdiği için mutlu olacak.

Kero22
Kero22

1699

geceleğini bölmeyin yeter kuşunuz çok yorulmuş ise hep uyumaya çalışıyorsa rahat bırakın uyusun sizi görünce heyecanlı ve sevimli hareketlerle karşılıyorsa zaten sizin içindir sizi gördüğüne mutlu olmuştur ama genede kuşlarında bizler gibi gün içi uyuması normaldir kuşunuzu çok yormamayı deneyin :)

sundowndread
sundowndread

3202

Artık sorunun yok ben gündüz uyuyup gece uyumazsa diye korkuyordum ama gece de uyuyor o yüzden rahatsız etmiyorum düzenimiz öok güzel şu an :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 835 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR