Bize Uygun Köpek Hangisi?

hg10
hg10

197 Puan

Merhaba Sevgili Hayvanseverler,


Yaz aylarında köpek dostalarımızdan edinmek istiyoruz aile olarak. İlk deneymimiz olacak. Sorumuz şu: Bize uygun ırk hangisi?
Aradığımız bazı kriterler var. En önemlisi saldırgan olmaması. İkincisi temel eğitimlere uygun olması ve oyun sevmesi. Muhtemelen bahçede yaşayacak ama ileride ne olur bilinmez diyerek apartman hayatına da uygun olmasını istiyoruz. Büyük yapılı ve temiz bir köpek istiyoruz.Kesinlikle bağlamayacağız. Sevmeye ve bakmaya hazırız.


Ek: tavsiye edeceğiniz köpeğin aylık bakım masraflarını da tahminen belirtirseniz minnet duyarız.


İyi günler,

26 CEVAP

akitalove
akitalove

19709

Simdi hic kimse kopegin tüyü dökülüyo diye kopel sahiplenmesin mi ? Zeynemila sahsen zihniyetinizi kiniyorum tüy sorun degil kopel beslemek isteyen her turlu besler tüy dökmeyen ve cok az tüy doken kopeklerde var

Sdtzby
Sdtzby

306

Hangi köpeği alırsınız bilmem ama lütfen satın almayın. Gidin bir barınağa uygun bir köpek sahiplenin.

akitalove
akitalove

19709

Masrafsiz hayvan yoktur ayrica kedi de kopekte masrafli

Tugba123
Tugba123

416

Kesinlikle Golden Retriever ☺️

KedimVar
KedimVar

119251

Golden retriever
Labrador retriever
German shepherd
Australian shepherd
Belgian malinois
Kangal
Collie

hg10
hg10

197

Cotontzu_siri,


Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Ayrıca bilinç konusundaki iltifatınız için de çok sağ olun! Layıkıyla bakamayıp eziyet etmek veya sokağa bırakmak korkutucu. O yüzden çeşitli aşamalardan geçeceğim. Öncelikle bir ırk seçeceğim. Sonra o ırktan çevremde varsa onunla vakit geçireceğim. Maddi ve manevi her ihtimali değerlendirip öyle son adımı atacağım. Bir çocuk evlat edinir gibi. :)

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

O 80-90 tl'lik şeklinde tabir ettiğiniz mamaları aman pahalı olsun, adı olsun, tanınmış olsun mantığıyla kullanmıyoruz. Hepsini olabildiğince, aklım erdiğince araştırarak yaptım mama seçimimi. Ben de iki yıl önce veteriner tavsiyesi ile Bonacibo kullanmıştım. Sonrasında kedimin sorunlar yaşadığını gördüm ve araştırmaya başladım. İki yıl önce şu an bildiklerimin çeyreği kadırını biliyorudum yalnızca. Şimdi sorsanız bir veterinerin Bonacibo önermesine anlam dahi veremiyorum. Benim anlatmak istediğim kedime pahalı mama alıyorum o yüzden kedi bakımı pahalıdır değil. Ben işin ücretinde değilim. Olsaydım zaten kaliteli mama arayışına girmez, kedimi Bonacibo ile beslemeye devam ederdim. Mama değişiminden sonra kedimdeki düzelmeleri gözlemlemek, o vicdan rahatlığını tatmak, değil -sizin tabirinizle- 80-90 liralık mama, bunun kat kat fazlasının bile gözüme batmayacağını gösterdi. Yeter ki çocuğum iyi olsun,sağlıklı olsun. Benim için bunun yolu, şekli budur ve vicdanım bu şekilde rahattır. Benim doğrularımla sizinkiler aynı olmayabilir ki olmak zorunda değildir. Siz kedinizi şu an neyle besliyor, nasıl bakıyorsanız bu sizi tatmin etmeli bir başkasını değil. Ben halimden, tercihlerimden memnunum. Siz de kendi tercihlerinizden memnunsanız bu ne beni ne de bir başkasını ilgilendirmez.

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

merhaba güzel bir açıklama olmuş fakat ;



  1. si hiçbir köpek saldırgan değildir siz nasıl eğitirseniz o öyle yetişir.
    2.si ailenizde çocuk var mı ?

  2. yaş ortalamanız nedir?

  3. Evde onunla ne kadar ilgilenebilrisiniz ( saat olarak ) ?

hg10
hg10

197

Deniz_berkan,


Çocuk yok evde. Hepimiz yetişkiniz. En küçüğümüz 20 yaşında. Saat olarak da, bütün gün evde olan annem var. Ayrıca ben de akşam altıdan sonra evdeyim. Önemli işlerim olmadığı sürece onunla ilgilenirim. (Mesleğim öğretmenlik.) Saldırganlık konusunda da ben her canlı ile dostane ilişkide olmasını isterim. Ama malum her insan doğru şekilde yaklaşmayı bilmiyor. Öğrenmeye, araştırmaya açığım. Edineceğim köpeği en az bir insan kadar önemserim.

hg10
hg10

197

Tugba 123,


Evet golden aklımın bir köşesinde duuyor. Fakat biraz farklı ve sık karşılaşılmayan bir tür olmasını istiyorum. Mesela şu an bernes dağ köpeği ve st. Bernard var düşündüğüm.

Friolero
Friolero

12756

Akita inu

hg10
hg10

197

Kedimvar ve friolero,


Teşekkürler önerileriniz için, tek tek inceleyeceğim ırkları.

hg10
hg10

197

Stdzby,


Evet, ben de hayvanların alınıp satılmasına karşıyım. Önceliğim sahiplendirme veya barınak olacak.

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Kesinlikle katılıyorum. Kedilerin de tüyü dökülüyor. Kediler de masraflı. Mamaydı, aşılardı, kumdu, vitamindi vs derken bunlar da hatrı sayılır meblağlar. Genel olarak hiçbir hayvana bakmak kolay değildir. Hepsi sorumluluk ister. Bunu kedi, köpek diye ayırmayı doğru bulmuyorum. Kişi kendine güvendiği, uygun ev ortamını sağlayabildiği sürece elbette ki köpek besleyebilir.

eltarcin
eltarcin

116201

@akitalove,@zeynepgurgen
İkinizede katılıyorum.Masrafsız hayvan yoktur.İkiside tüy döker.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1754 Görüntüleme
  • 26 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR