Scottish Fold Eklem Ağrısı İçin Yapılabilecek Hiçbir Şey Yok Mu?

Merhaba yakında 1 yaşına girecek bir scottish folda sahibim son bir haftadır ara sıra topallıyor ve hiç oturur pozisyonda durmuyor hep yan tarafına yatıyor. ( Eskiden böyle değildi). Veterinere götürdüm glikozamin ve tip 2 kollojen verdi. Hastaligin ilerleyebilecegini söyledi. Biraz internete baktım tedavisi olmadigi yaziyor ama ne yapmamiz gerektigi hakkinda bir sey bulamadim. Basina gelen arkadaslar ne yaptiniz? hastalik ne hizda ilerliyor? tavsiyeleriniz var mi?

19 CEVAP

Keyfimbilir
Keyfimbilir

103888

Daha 1 yaşındaymış çok üzüldüm :( takviyelerini vermek dışında yapabileceğiniz birşey yok maalesef. Daha 2 gün önce twitterda denk geldiğim bir haber, 4 yaşındaki scottishi ağrılarından sebep uyutmuşlar. Okuyunca mahvoldum. Artık bu cinsler üretilmemeli, para verip alınmamalı, bu vicdansızlığa ortak olunmamalı.

Lils
Lils

125527

Glukozamin ve kolojen dışında bir şey yok. Tedavi edilemiyor bu yüzden üretime karşıyız :(

Warriorsans
Warriorsans

133985

Tek çözümü satın almamak, ürettirmemek.

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

Yapılabilecek bir şey maalesef yok o yüzden sürekli her yerde 2 Instagram gonderisi atacağım diye bu hayvanları almayın diyoruz. Sizin için demiyorum ama geçenlerde fiş vermediler diyen bir arkadaş vardı mesela. Acil bu işin çözülmesi lazım be kadar cani insanlar

Ramsesin babası Scottish annesi siyam. Siyah doğduğu için ve kulakları tam yapışık olmadığı için kimse istemedi sokağa gitmesin diye ben aldım ama gece uykularım kaçıyor hasta olacak diye veteriner babası Scottish ise hasta olabilir dediği günden beri gözlemliyorum. 1 yaşını doldurdu birşey yok gibi ama hasta olursa ne yaparım ben bilmiyorum.

Benim kedim yüksek yerlere zıplamayı bırakmıştı il başlarda mutfak tezgahı , banyo lavabosu gibi yerlere çıkmayı çok seviyordu ama birden bıraktı. Ben herhalde artık oralarda bir şey olmadığını anladı ondan çıkmıyor diye düşünüyordum. Şimdi canı acıdığı için çıkmıyor diye düşünüyorum. Bundan başka oyun oynamayı bıraktı. Mesela top atınca peşinden koşardı son zamanlar sadece bakıyordu. Kedi oltasına eskisi kadar ilgili değildi. Artık büyüdü diye yorumlamıştım ben. Son zamanlar çok fazla yatıyordu. Ara sıra acıklı miyavlıyordu. Kızgınlıktandır dedim. Şimdi bunların ağrıdan olduğunu düşünüyorum. Aklıma genel olarak bunlar geldi. Hastalığın günden güne ilerleyişini bir şey yapamadan izlemek gerçekten çok üzücü. Anladığım kadarıyla sadece takviyelere daha erken başlanabilir yapacak başka bir şey maalesef yok.

Palyaco
Palyaco

218519

Kullandınız mama glukozaminli olmalı ve vest plus glukozamin tablet öneririm meo ton balıklı deniz tarakli sıvı puding kolojen ve glukozamin ve viyo ummune 14x30ml hergun verin 30 ml antioksidanlar mevcut kemik için vest plus tablet hergun verin meo sıvı puding haftada 2 adet

Palyaco
Palyaco

218519

Maalesef scotish scotish ciftlesmesi kotu sonuçları oluyor

Thekedi
Thekedi

4630

Her kedide farklı hızda ilerliyor kesin bir şey söylenemez ama diğerlerine göre nispeten erken bir yaşta belirti gösterdiği için hızlı ilerleme olasılığı malesef ki daha fazla.
Tedavisi yok. Veterinerin verdiği takviyeleri kullanmak ve iyi bir bakım sağlamak dışında yapabileceğiniz bir şey yok.

Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Neredeyse hiçbir şey yapamadan hastalığın ilerleyişini izlemek gerçekten çok üzücü. Sormak istediğim bir şey daha var. Glukozamin ve kolojen vermeye dün başladım ama kedim yeme konusunda çok seçici. Ürünler macun şeklinde günde 2 şer cm vermem gerekiyor. İlk gün zor da olsa yedirdim ama çok strese giriyor. Fazla strese sokmadan nasıl yedirebilirim ? ya da ürünün tavsiye ettiğiniz başka formları var mı ?

Bir de merak ettiğim bir sorum daha var. Kedim küçüklüğünden beri arka bacaklarına dokunduğumda kendini hep geri çekiyordu ama çok yüksek yerlere filan çıktığı için ben canı acıdığı için değil de istemediği için kendini geri çekiyor sanıyordum. Şimdi hastalık belirtisi olduğunu ve benim erken farkedemediğimi düşünüyorum. Sizce hangisi

Aminto
Aminto

4519

Boşuna yırtmıyoruz kendimizi almayın şu hayvanları diye yazık günah ya

sahraxfittiko
sahraxfittiko

13144

çok çok hassas bakarak hastalığını hafifleteceksiniz mecbur

Gizem8822
Gizem8822

110952

Başıma gelmedi ama veterinerimize önceden bu konuyu danışmıştım arthrovet complex isimli ürünü önermişti sayfamda bu konuyla ilgili başlık açmıştım bakabilirsiniz çok geçmiş olsun

Teşekkür ederim bugün topallaması bariz şekilde arttı maalesef

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 959 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77392 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR