Kuru Mama Ve Ödül Maması Yemiyor

mehmetkaplan
mehmetkaplan

3357 Puan

Kedim 4 aylık neredeyse. her markayı denedim neredeyse N&D hariç en son da orijen cat&kitten da kaldım. bugün aldım onu da ödül maması ile beraber göndermişler ödül mamasını verdim ama hiç bakmadı koklayıp bıraktı. kuru mamayı da verdim onu da aynı şekilde yemedi yaş mama ile karıştırdım yaş mamayı ayıklayıp yedi kuru mama kaldı öyle. veteriner aç bırak demişti yani sadece kuru mama ver öyle de kıyamıyorum kuru mama ile karıştırıp veriyorum ne yapabilirim başka bilmiyorum. sizin kediniz nasıl yiyor kuru mamayı? öneriniz var mı?

19 CEVAP

batuhantopcu
batuhantopcu

103318

4 aylık bir kedi için kitten mamalar kullanmanızı tavsiye ederim. Orijen cat&kitten serisi her yaş serisine uygun deniyor ama kullandığım vakit ben de verim alamamıştım. Hillls ideal balance serisine geçtiğimde farkı daha net görmüştüm. Kesinlikle her kediye iyi gelmiyor orijen gibi yoğun mamalar.

Kediniz ne yiyorsa onu vereceksiniz o bu su marka degil evet kullandiginiz markalar kaliteli ama her kedinin damak tadi farkli oluyor.cok mu yas mama verdiniz veya veriyorsunuz?

ursaminor
ursaminor

116511

Bizde de yavruyken aynı sorun yaşandı. Biz royal canin kitten alıp karıştırdık. O lanet mamaya ne koyuyorlarsa mest olarak yedi (bütün kediler öyle yiyor). Böylece alıştı kuru mama yemeye. Kademeli olarak azalttık, şimdi sadece acana (pasifica ve grasslands) yiyor kuru mama olarak. Ayrıca her gün yaş mama da yiyor.

mehmetkaplan
mehmetkaplan

3357

Bende rc aldığımda onu yemişti bir tek ama bıraktım sonra vermeyi tekrar mı başlasam

ursaminor
ursaminor

116511

İşte biz de kuru mamaya böyle alıştırdık açıkçası. Ama insan dayanamıyor nom nom nom yiyor onu. Önünden almaya kıyamıyor. Ancak evde hiç rc olmazsa içim rahat ediyor :D
Artık kızım yetişkin olduğundan neyse ki işimiz olmuyor :)

gozdecoskn
gozdecoskn

5130

bu tür durumlarda en güzeli mamayı tabaga koyup baska birşey vermeden beklemek sanırım. siz onu aç bırakmıyorsunuz o kendini aç bırakıyor. aynı şey benim köpeğimde vardı. 1 ay sonra grevden cıkabildi biraz sabırlı olun :)

mehmetkaplan
mehmetkaplan

3357

hills markasını da önermiyorlar pek o yüzden almadım hiç belki deneyebilirim. olmazsa aç bırakıcam mecbur kalınca yiyecektir

Yas mamaya bir alisirsa kuru mama aliskanligi kazandirmak zor olur.ama denildigi gibi yas mama ile kuru mamayi karistirarak vermeniz ise yararli bir yontem olur.kuru mama yemiyorsa yemesi icin zorlamayin yas mamayla karistirip verin ya da mama degisikligi yapin isterseniz en cok hangi mamayi seviyor?sevdigi mamayi alin.kediniz psikolojik acidan baya yiprandino yuzden zorlamayin fazla bence ama tabi karar size ait

ursaminor
ursaminor

116511

mehmetkaplan,
dişleri yeni çıkmışsa veya henüz düşmemiş ama düşme dönemindeyse zorlanabilir. Kuru mama canını acıtıyor ve bu yüzden kaçınıyor olabilir. Ama işte rc kitten taneleri minicik :D
Biz acanaya ılık su koyup yumuşatmıştık bu diş kabusu dönemlerinde.


Ama yaş mama yiyen kedi bir daha kuru mama yemiyor konusuna katılmıyorum ben. Doğru kuru mamayı bulduğunuzda gerçekten de yiyorlar. Her gün yaş mama vermeme rağmen gayet kuru mamasını da yiyor kızım büyük bir heyecanla (Acana-grasslands şu anda mamamız)

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Orijen ağır gelebiliyor. Birçok kedinin yemediğine şahit oldum. Hills kesinlikle vermeyin. N&D kitten deneyebilirsiniz.

mehmetkaplan
mehmetkaplan

3357

EVet sanırım bekleyeceğim mamayı verip dediğiniz gibi.

mehmetkaplan
mehmetkaplan

3357

Aynen yaş mamayı ses çıkara çıkara yiyor nom nom nom diye ama kuru mamayı verip bekleyeceğim acıkınca mecbur yer

eltarcin
eltarcin

116201

Hakikaten o şeyin içinde ne varsa bayıla bayıla yiyorlar.Ben yaş mama karıştırarak alıştırdım.Ama kediniz et,balık vs. yiyorsa -iyice- karıştırarak.Mümkünse eldiven geçirip yoğurun:D Olmadı hiç bir şekilde yemiyorsa aç bırakın.Aç olan dışarıdaki kupkuru,benim bile yemeyeceğim ekmeği yiyorlar katır kutur.İçim acıyor onları görünce:( Bizimkilere dünya ne rahat diyorum.

eltarcin
eltarcin

116201

@Patipaticikpatisi
RC yi seviyormuş sanırım.Yani öyle bir (ne katıyorlarsa artık) seviyor ki bizimki de.Ama evde gördükçe sinir oluyorum.( Nedenleri biliyorsunuzdur)O yüzden bir daha almayacağım diye söz verdim kendime...

akitalove
akitalove

19709

Benimki de acana mamayı yemiyordu yaş mamayi suyla karistirdim (yaş mamayi daha da cok püre hale getirdim) ve ödül mamalarina fircayla sürdum kokusundan etkilenip ödül mamalarini yedirmistim :D kuru mamaya da yas mama suyunu eklemistim az bisey onu da yedi ben de zamanla azalttim suan mamasini da ödül mamasini da seve seve yiyo kuru mamasini da :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2037 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80425 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR