Evde Kedisinin Tırnağını Kesen Varmı

Erica
Erica

2305 Puan

Merhaba arkadaşlar kedim evde özellikle halıları çok fazla tırnaklıyor bu da galiba tıenaklarının çok uzun olmasıyla alakalı. Evinde kedi besleyen arkadaşlar kedinin tırnağını kesen varmı nasıl yapılır çözümmüdür doğru bişey midir?

22 CEVAP

Heiter
Heiter

115202

Biz de kesiyoruz. Sorunsuz kesiyoruz hem de. Evvelden eşimle beraber keserdik de, şimdi kucağımıza alıp (bebekleri kucağa oturtur gibi yani) hafif eğilerek kesmeye çalışınca hiç sıkıntısız kesiliyor. Tabi bu, kedinin karakteriyle alakalı bir şey. Hayvan bunalınca kıpırdamaya başlıyor, o zaman da tek seferde değil de, taksit taksit kesiyoruz :D
Nasıl kesilir meselesine gelirsek... Doğru açıyla tutarsanız, ışığın da yardımıyla şeffaflaşan tırnakta pembe kısımları ayırt edebilirsiniz. İşte o kısmı kesmeyecek şekilde makası oturtup, patinin oynamayacağı şekilde tutup (çok sıkmadan tabi) kesebilirsiniz. Bir-iki sefer yapınca alışıyor insan. Ben ilk zamanlar uzun pay bırakırdım, emin olmak için fakat şimdi tam ayarlayabiliyorum.
Gel gelelim işin kötü tarafına: Kedilerinin tırnağını düzenli kesen biri olarak, sağı solu tırmaladığında zarar vermemesi diye bir şey yok. Hasarı azaltırsınız bu şekilde ama bununla kalırsınız. Bence tırnak kesiminin en büyük faydası, ellerimizin çizilmesini önlemek. Onun dışında; kilimleri, örtüleri, koltukları gözden çıkarın derim ben :D Tırmalama tahtası alışkanlığı yoksa mecbur katlanıyor insan.

Heiter
Heiter

115202

@Diorshank
Eğer tırnağı kesilen kedinin tırmanmasında veya kaşınmasında bir sorun olsaydı bu dediğinizi anlardım fakat öyle bir durum yok. Kaşınmasında sorun olur diye endişeleniyorsanız da, arka pati tırnaklarını kesmezsiniz olur biter.

bozkir
bozkir

2261

Bir de sureci hizlandirabilmek icin kedi tirnak makasi aldim(trixie). Normal tirnak makasi da kullanilabilir ama ayarlamasi daha uzun suruyor bence

bozkir
bozkir

2261

Videolari var mutlaka izleyin, ordan anlamak daha kolay olur. Gunese tutunca pembelik var oraya denk gelmeyecek kanar yoksa, damarsiz beyaz kisimi kesmeniz lazim

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Tırnakları kesilince daha çok törpülemek isteyecek onları bu yüzden tırmalamaya devam eder :) ama tırnaklarını düzenli olarak kesmek çok faydalı.

DrSu
DrSu

661

Ben kesiyorum , daha çok uyurken kesiyorum bir sıkıntı yaşamıyorum . İnsan tırnağı gibi beyaz şeffaf kısmı kesmeniz lazım . Etin pembe rengi sınırını belli ediyor zaten. Arka ayaklarda biraz daha dikkatli olmak gerek sadece .

eltarcin
eltarcin

116201

@Diorshank
Evdeyken kendilerini neye karşı savunacaklar? Hem onlar oyuncak oynamaktan da sıkılıyor,mama yemekten de.Bir anda sıkılıp kaçıyorlar.

bozkir
bozkir

2261

Ben kesiyorum, oncelikle kolay degil sabir istiyor, uyurken kesmek ya da uykuya yakin ve sakinken kesmek daha kolay. Tabi ki cizikler isiriklar normalden daha cok oluyor. Sizin ne yaptiginizi farkedene kadar 2 3 tirnak kolay sonra yavaa yavas tepki artiyor. Bi anda hepsini kesmek zorunda da degilisiniz çok sıkmadanyavas yavas kesmeyi deneyin, ayak tirnaklarini kesmeyin diyenler gordum, ben bir kere kestim zaten cok gec uzuyor o konuda pek bilgim yok

eltarcin
eltarcin

116201

Biz kesiyoruz kendi makasıyla.Ortalık inliyor,komşular geliyor :D Kolları elleri saymıyorum zaten :)
Tırnağındaki pembeliğe gelmeyecek şekilde kesin
İlk kez kesecekseniz bir vete kestirin derim
Tırmalamalara,maaaaaav! seslerine alışın derim şimdiden:D
Ve de patisine bastırıpta kesin tırnağı :)
Kolay gelsin :)

Susamsusi
Susamsusi

2256

Biz iki kişi kesmiştik . Bi kişi tuttu biri kesti. Bahsedildigi gibi ışığa tutuldugunda kesilmesi gereken yer belli oluyor zaten. Bide halı tirmalamamasi için tirmalama tahtası edinebilirsiniz ama benimkinin hiç ilgisini cekmedi. Kendine göre bi kumaş buldu onu tirmaliyo daha çok

Fsena
Fsena

5379

Bende kesiyorum tırnaklarını
Bir kişi tutuyor bende kesiyorum
Kendini yırtiyo resmen keserken hiç sevmiyor :)ellerim kollarımı hep tırmalıyor
Belli oluyor kesiceginiz yer

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Bir kişi tutar, bir kişi keser. Derin kesmemeye dikkat ettiğiniz sürece büyütülecek bir olay değil :)

eccakir
eccakir

3113

Merhaba eğer mümkünse uyurken kesin tırnaklarını özellikle ön tırnaklar çok çabuk uzuyor ve sivrileşiyor arka tırnaklar daha yavaş uzuyor. Uyurken önleri kesmek kolay oluyor. Biz bugün kardeşimle ipek uyurken kestik hem kestik hem sevdik arada patisini çekti uyanır gibi oldu ama uyanıkken ki halinden çok daha rahat kesildi.

Mariana
Mariana

11022

Bende kesiyorum ve kedim çok sakin duruyor :) küçükken alıştırdım ben

Diorshank
Diorshank

688

Ben kedimin tırnaklarını kesmiyorum. Tırnaklar onların tehlikelere karşı savunmasıdır.
Evet kedilerimiz yaşıyor olabilir ama bu tüm haklarını ellerinden alacağımız anlamına gelmez. Konuşamıyor olmaları yaptığımız herşeyi kabullendikleri anlamına gelmez. Tırnakları kesilirken bu kadar tepki göstermeleri, tırnaklarının kesilmesini istememelerindendir.
Unutmayın ki, kanunen hayvanları sahiplendiğimiz günden itibaren haklarını ve isteklerini en iyi şekilde korumak ile sorumluyuz.
Kedi tırmalama tahtaları alabilirsiniz veya kendiniz ince halatlar ile yapabilirsiniz.
Illa keseceğim derseniz arka patilerini kesmeyin, zira bir yeeden düşme gibi bir talihsiz yaşanırsa tutunabileceği tırnakları olsun.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1338 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR