Anneme Kedi Almaya Nasıl İkna Edebilirim?

ilaydacicek
ilaydacicek

1335 Puan

Merhabalar, ben uzun zamandan beri kedi sahiplenmek istiyorum ama annem izin vermiyor. Nedenini soruyorum "evde yürüyen hayvan istemiyorum" diyor. Kedinin bütün sorumlulukları alıcam diyorum ama yine de hayır diyor. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

24 CEVAP

Poyraz98
Poyraz98

3941

Benim annem astım bronşit hastası ve ayrıca tabiri caizse temizlik hastası 4 yıl önce ne babam ne annem olumlu bakmadılar kedi almaya ama ben çok istiyordum ne olursa olsun alıcam dedim sokak kedisi buldum 2 buçuk aylık kadardı en son kabullendiler sevmeye başladılar o kedimin yavrusu oldu ve yaklaşık 4 ay önce öldü yavrusuyla bahçede yaşadılar bir süre çünkü kedim evi istemiyor kaçıyordu kendisi ölünce yavruyu eve aldık annem yine istemedi ama gizli gizli sevdiğini gördük :) sorumluluklarını yerine getirdiğiniz sürece kabulleneceklerdir zamanla ama size tavsiyem ve bir yalvarışım olarak görün sokaktan bir kedi sahiplenin onlar bize çok muhtaç :(

martha
martha

13132

benim ailemde hiç istemiyordu özellikle babam. evde kedi beslemeyi doğru bulmuyordu. ağustos gibi geldi benim kedim ailemin haberi yoktu. aldım eşyalarını çantasını eve götürdüm süpriz yani habersiz. ilk hafta bile söylendi geri götür şeklinde ben ısrar ettim bi ay geçti sabah kedi yemek yerken “ prensesim kahvaltı mı yapıyormuş” diyerek sevmeye başlamıştı. bence bir süpriz yapabilirsin ve ilk günden pes etmeyip zaman geçmesini bekleyebilirsin alışabilirler. öyle ki birkaç hafta evvel ayrı eve çıktım kediyi götürebileceğimi söyledim beraberimde. kendi yanlarında kalmasını istediler :) ben okulumdan dolayı ona vakit ayıramayacağım için onayladım haftasonları görmeye gidiyorum gayet mutlular

Miniminimini
Miniminimini

2972

Benim annemde istemiyordu, kac kere lafini actim. Bir gun arabamin icine yavru kedi girdi, saatlerce cikarmak icin ugrastik. Gözleri enfeksiyon kapmis kapaliydi, veterinere goturdum temizlediler samla verdiler. Anneme telefonla durumu bildirdim, sokaga atamam el kadar yavru gozleri hasta dedim. Annemde bu sekilde kiyamayip tamam dedi, simdi 2 bucuk aydir bizimle ve annem cok seviyor. Ilk basta on yargilari oluyor ama eve geldiginde, onun ne kadar temiz ve tatli bir varlik olduklarini gorduklerinde artik evin ferdi oluyor hic bir sikinti kalmiyor. Sizde bu sekilde bakima mugtac bir yavru kediyi sahiplenerek annenize durumunu bildirebilirsiniz.

Eger alirsaniz ve aileniz istemezse kesinlikle kabul etmezse kedinin sonu sokak olur ki bu istenilen bir durum degil.bazi aileler dayanamaz cok sever kabullenir boyle olacagini dusunuyorsaniz alin.sonucta ailenizin tepkilerini siz biliyorsunuz.

eltarcin
eltarcin

116201

Benim ailemde fazla sıcak bakmıyordu.Sonra bir gün bir kolinin içinde el kadar yavru kediler gördüm sokakta.Hiç düşünmeden aldım eve getirdim.Anneme gösterdim durumu anlattım bir şey demedi.Babam gelince bunlar ne böyle dedi.Ona da anlattım durumu.Daha 1 haftadan sevdiler ikisi de.Pisican'ı vermek zorunda kaldık ama Tarçın hala bizde.O bizim evimizin ağası ve tosuncuğu.İnşallah hep böyle kalır.Sizde ailenizin sonradan kıyamayacağını biliyorsanız çatkapı getirin.Ama lütfen sokaktan olsun :)
Böyle küçük sürprizler işe yarıyor bazen :) :) :)

Friolero
Friolero

12756

Benim annem de başta istemiyordu. Şimdi bizden çok sevdiğini söylüyor. Sonra ikinci kedimizi de sahiplendik.


Ama eğer anneniz hayvanları hiç sevmiyorsa ben de sahiplenmemenizi tavsiye ediyorum.


Benim annem o kadar sevmesine rağmen bazen dert yanıyor kumunu ben temizliyorum siz hiç bakmıyosunuz diye.

Mariana
Mariana

11022

benim ailemde istemiyordu :) ciddi bir hastalik yoksa al getir eve ben oyle yaptim :) suan kediyi cok seviyorlar

Ben eve kedi getirmedim köpek getirdim . 2 aylıktı . Annem getirme istemiyorum dedi ama ben dinlemedim getirdim . Birde büyük ırk küçük ırk değil . Yavaş yavaş alışıyorlar. Sorumluluğunu üstlendikten sonra daha iyi oluyor . Bu sefer onlar sevmeye başlıyorlar . Onlar için bir evlattan farklı olmuyorlar. :)

Öncelikle merhaba, yıllar önce yaşadığım apartmanın önünde küçük bir kedi bulmuştum. Annesi yoktu bu yüzden eve almak istemiştim. Bir de oturduğumuz yerdeki insanlar hayvanları hiç sevmiyordu ve çocuklar hayvanları birbirine fırlatıp öldürüyorlardı. Akşama kadar kedinin yanında durmuştum, eve gitmem gerektiğinde onu da yanıma almıştım. Annem kapıyı açtığında elimde kedi olduğunu görünce kapıyı direk suratıma kapatmıştı :D Ben de o zaman 8 yaşlarında inatçı bir çocuktum. Kapının önünde ağlamıştım lütfen alalım diye, en azından bu geceyi burada geçirsin diyerek evdekileri ikna etmiştim. Ertesi gün biraz daha kalması için ikna etmeye çalışıyordum. Bu arada kedi evi ve beni çok sevmişti, tabi ben de onu. O gün eve misafir gelmişti. Annem sanki evde başka yer yokmuş gibi kediyi balkona koydu. Ben de balkondan sürekli gözetliyordum, iki dakika kafamı başka yere çevirmiştim sonra bir baktım kedi yok, balkondan aşağı düşmüş. Koşarak indim aldım hemen, anneme de çok sinirlenmiştim. Kedinin dış görünümünde bir yaralanma falan yoktu ama çok durgundu biraz beklemiştik ayaklanır diye. Şimdi ki aklım olsa hiç beklemezdim hemen götürürdüm tabi veterinere. Neyse işte evdeki herkes çok üzülmüştü annem ağlamıştı. Sonra veterinere götürmüştük iğne falan yapmışlardı. Ertesi gün kedi bir coşmaya başladı, koltuklarda zıplıyor falan. Herkes çok mutlu olmuştu, ve kedicim bizim evimizde yaşamaya başlamıştı. Ve benim de ilk kedi serüvenim böyle başlamıştı, ondan sonra bir sürü kedi büyüttük sokakta da evde de. Annem de babam da bir kedi aşığı, sokakta kedi görseler hemen sevmeye, yemek vermeye başlarlar benim gibi. Biraz fazla uzattım sanırım ama aileni sen tanıyorsun sonuçta belki sen de benim gibi yapıp onları ikna edebilirsin. Umarım sorun çıkmaz ve sende kedi sahibi olabilirsin :)

Benim teyzem doğum günümde hediye olarak getirdi

hidra35
hidra35

705

anlıyacagın al sokaktan getır eve baktın sıkıntı cıkarıyor senin boynuna vebalı hasta ayagı falan yaparsın ama 1 kere sevdımı karsı cıkacagını dusunmuyorum dunyanın en tatlı seylerı

berkayyah
berkayyah

651

Bizim kedimiz sokaktan geldi ilk geldiginde ben cok sevmistim babam gonder alistirma demisti o gunde mangal yapmistik sonra buna su verdik flan dier gun kapiyi actigimiz gibi (bu arada dukkandayiz) kedi içeri kosarak girdi babam korkuttu cikardi sonra dier gun babam biyere gitmisti biz dukkani actik kedi babamin koltuguna yatti uzandi baska koltuga koyuyoruz geliyo yine oraya ben oturuyorum o yine geliyo kucagima yatiyo bu sefer sonra annem bunu gondermeye calisti biz kardesimle yalvardik flan sonra biz buna yemek artiklarini vermeye basladik bu bize iyice alisti dier gun baktim annem gizlice seviyo babam saten hayatta kus harici hayvani kapidan iceri almazdi dukkani kapatinca babam eve aldi banyo yaptirdi annem kizdi flan ama sonra alisti ve suan tum aile olarak seviyoruz

mypet18
mypet18

1153

ben çok zor ikna ettirdim ama aradan 1 hafta oldu kedi daha yeni a
nnem fln kucağına alıp sevdiler

mypet18
mypet18

1153

annem falan kucağına alıp sevdiler

KedyMan
KedyMan

12

Merhabalar. İlk başta anneme balık alalım dedim annem kedi olsun dedi. O gün kedi ilanlarına baktım 2 ay sonra ise annem kedi almayacağım dedi. Üstünden bir kaç ay daha geçti ve annemin çalıştığı iş yerindeki kediler yavruladı annem sahiplenebileceğimizi söyledi. Eğer sizde yavru bir kedi görürseniz ve anneniz kedilere bayılıyorsa (annem bayılıyor) almasını söylemelisiniz.
Annenizin kediler ile ortak noktasını bulun ve o şey ile konuşarak ikna edebilirsiniz. Biliyorum bazı anneler vardır çok severler bir türlü ikna edemezsiniz. Veya diğer türlüsü bir yaralı kedi alırsanız anneniz ikna olur. Görüşlerim ile ikna ettiysem ne mutlu.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 26130 Görüntüleme
  • 24 Cevap
  • 10 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR