Geçmeyen Hırıltı, Burun Tıkanıklığı, Öksürük

tnrssmz
tnrssmz

2129 Puan

2,5 aylık dişi tekir kedimin sürekli bir burun tıkanıklığı var. Hemen hemen 1 ay önce sahiplendik o zaman çok hasta olarak geldi elimize. Fakat 2 hafta boyunca hemen hemen her gün veterinere giderek iğneler ilaçlar hallettik. Çok çok ince bir hırıltısı kalmıştı ki yeniden öksürmeye başladı. Su içerken bile burun tıkanıklığından garip sesler çıkarıyor. Durgunlaştı yemek yemesi de azaldı. (Bu arada antibiyotik iğneleri karma aşı iğneleri bağışıklık güçlendirici vb. vb. ne varsa hepsi tam) Diğer 3 aylık kedimle sürekli yanyanalar ama sanırım onunda aşıları tam olduğundan ona bulaşmıyor. Yani tekrardan veterinere götürüp iğne vurdurmak istemiyorum dediğim gibi çok fazla iğne yedi şimdiye kadar zaten düzgün beslenmiyor vücudu kaldıramayacak. Soğuk algınlığı gibi bir şey sanırım. Böyle bir sorun yaşayıp daha doğal yollardan çözebilen var mı?

19 CEVAP

MinelG
MinelG

12959

Bende kedimi sokaktan almıştım o yüzden hastaydı maalesef hırıltı ve hapşırık çok fazlaydı.Veterinere götürdüm ama iç dış parazit falan yapıldı sadece ilaç verilmedi.Ben de ona sıcacık et suyu çorba yaptım tuzsuz onu sürekli sıcak tuttum bir tane yorgan koydum altına da sıcak su torbası koydum zamanla yemesi arttı hapşırık hırıltı hiçbir şey kalmadı :) doğal yollarla da iyileşebiliyorlar sizde özellikle tavuk suyu çorbasını deneyin

Kediniz eksik tedavi almis bence neden derseniz ben daha hic birkac gun arayla kedilere antibiyotik tedavisi uygulandigini gormedim baska arkadaslara da sorun isterseniz.tedavisi eksik kalmis diye dusunuyorum.biz kedilere antibiyotik tedavisi uygulattigimizda 5 gundu ve hergundu.baska veterinerlede gorustugumde bizim kedimizede birkac gunluk tedavi uygulanacakti.bir dikinti var bence tesavi seklinde.

tnrssmz
tnrssmz

2129

Merhabalar.. Kızımızın son durumu çok iyi. Başına aynı şey gelen kişiler için yazıyorum. Veterinere aşı için götürmedik fakat şurup olarak antibiyotik kullanıyoruz veteriner kontrolünde. Öksürüğü ve burun akıntısı farkedilir şekilde azaldı. Bunun yanında eşimin yaptığı tavuksuyu/tavuk eti veya et suyu mamalarını yedirdik. Ki bu aslında en zor kısmıydı çünkü burnu tıkalı olduğu için hiçbir şey yemiyordu. Elimizle zorla ağzına vererek tattırdıktan sonra kendiliğinden yemeye başladı hep. Yemek yiyince halsizliği de ortadan kalkıyor hep. Bunun yanında sürekli sıcak tutmaya çalıştık. Şu an çok daha iyi ve hareketli :)

Multivitamin kullanabilirsiniz ama veterinere danisin cunku antibiyotik ve bagisiklik guclendirici yapilmis vitamin agir gelebilir.immunex kedinize iyi gelebilir ama veterinerinize sorun mutlaka.

Burun tikanikligi icin insanlar viks kullaniyor ya koklayinca bile burun delikleri aciliyor evde varsa burnuna tutun bir koklasin rahatlatir belki aklima baska bir oneri de gelmiyor suan icin tek gelen bu:)

tnrssmz
tnrssmz

2129

Deneyeceğim. Teşekkürler tavsiyeleriniz için :)

tnrssmz
tnrssmz

2129

Tabi ki. Sonuç alır almaz yazarım :)

kedisahibi
kedisahibi

1169

naturalis adramys yeşil elma sirkesi kullanın kesinlikle

Emineimrel
Emineimrel

185

Merhabalar ; benim 7 aylık kesim var ; karma aşıdan sonra, burun akıntısı öksürük burun tıkanıklığı oluştu. Veteriner dinlesi hırıltı var dedi ve baytril abtibiyotik verdi 5 gün. Kullandı geçer gibioldu tekrar muayene etti ve ikinci karmayı yaptı ve hastalık tekrarlardı. Sonra hastaneye götürdüm kan tahlili ve akciğer filmi çekildi kanında az miktarda enfeksiyon ve akciğerinde hafif doluluk mu diyor nedir artık o çıktı. Bay tril 10 gün devam ettik burun akıntısı geçti fakat tıkanıklık ve öksürük geçmedi. Bekleyelim filan diyorlar ve hiç bir veteriner br şey demiyor. Napıcamı bilmiyorum bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim. İştah ve oyunculukta azalma yok.

Ve dediginiz gibi antibiyotik vucuda agir gelebilir daha kucuk antibiyotigi kac gun oldu ve ara ara mi oldu yoksa mesela 7 gun boyunca hergun mu oldu?

tnrssmz
tnrssmz

2129

Söylediğim bütün aşılar antibiyotik değil. İlk sahiplendiğimizde bacağında açık yara vardı ve ödem yapmıştı bunun içinde farklı aşılar oldu. Parazit aşıları oldu. Antibiyotik toplamda 2 kere oldu 3 gün arayla. Ve üzerinden 2 hafta geçti. Ama bir ara farklı nedenlerle sürekli bir aşı durumu olduğu için doğru mudur bilmiyorum ama vücudunun biraz dinlenmesini istiyorum. O yüzden daha doğal yolları denemek istiyorum. Elimizden geldiğince sıcak tutmaya çalışıyoruz. Çorbayı denemek isterim belki iyi gelir. Veterinerle görüşüp multivitamini de denerim olmadı.

tnrssmz
tnrssmz

2129

Açıkçası antibiyotik tedavisi hangi sıklıkta olması gerekiyor bilmiyorum fakat 2 aşıda kesmesinin sebebi o an kedinin hastalığının geçmiş olmasıydı diye biliyorum. Fakat tekrarlayabileceğini düşünmedik tabi. Birde antibiyotik aşılarıyla beraber bağışıklık güçlendirici aşılarda yapıldı tabi bu sürede. Ayrıca hal olarak düzeldiği sırada hastalık hırıltısı devam ediyor diye veterinere götürdüğümde ciğerde hafif bir su toplaması olduğu için şuan adını hatırlayamadığım bir aşı da 2 gün üst üste yapıldı. Bir ara dediğim gibi hastalık belirtileri de geçti yemek yeme halsizlik gibi problemlerde kesildi. Fakat 2 gündür tekrar bu şekilde.

Iste tedavi yarida kaldi belki ciger su topladigindan kesildi bilemiyorum ama antibiyotik tedavisini insandan dusunurseniz duzenli kullanimda sonuc verir:)

Istahsizligi devam ediyorsa yas mama verin isterseniz kuru mama pek istah acmayabilir yas mama daha cok seviyor ya kediler en sevdigi yas mamayi verebilirsiniz bir sure eger yemezse hafif civik(sulu degil katiya yakin olsun)mamalar hazirlayip agzina siringayla verin

Rica ederim son durumu bildirirseniz sevinirim:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 17345 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR