Kedilere Çip Taktırılması

irembebis
irembebis

274 Puan

Kedim 9 yaşında ve sadece evde durmakta dışarıya veteriner hariç çıkmamaktadır. Çip taktırma konusundaki düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum. Kedim yaşlı olduğu için bir zararı olur mu?

4 CEVAP

IIREMMM
IIREMMM

112774

Bir zararı olacağını düşünmüyorum ayrıca taktırın bence eğer kaybolma durumu olup veterinere götürülürse sizin bilgilerinizden bulunabilir kolayca ve aralık sonuna kadar (1 ocak itibariyle sanırım) çip takılmadığında para cezası da uygulanıyor.

KimJeongguk
KimJeongguk

122045

Hayır zararı olmuyor iğne gibi bir şeyi derisinin altına sokup çipi atıyorlar sadece kedi için olumsuz bir yanı yok merak etmeyin.

St.Ahmetus
St.Ahmetus

96

Kısırlaştırma ameliyatı sırasında taktılar, haricen canı acımadı. Herhangi bir zararını görmedik şu ana kadar. Çip taktırınca kimliği/pasaportu da değişiyor, tarım bakanlığı na kaydediliyor. Artısını bizzat görmedim ama yakında tüm aşı tedavi bilgileri falan kaydedilirse güzel olur. GPS gibi bir işlevi yok ayrıca, merak edenler varsa.

dd13
dd13

2105

Kedimiz yavru olduğundan aşı kartını almak için çip taktırmamız gerekiyordu. Zaten belli bir süreye kadar taktırmak gerekiyor hem de veterinerlik güven verdi. İğnesi normal iğnelere göre biraz kalın, aşı nasıl yapılıyorsa çip de öyle takılıyor, yavrumuz daha fazla zorlanmadı. Uyuşturucu vs yok, çip de minicik.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 417 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80651 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR