Muhabbet Kuşum Titriyor

cenkk
cenkk

509 Puan

Yasadığımız yerden tatil için sıcak olan memleketime geldik kuşumızuda getirdik bugün 8. Günümüz ama sabah kuşumda kanatlarını acarak titreme farkettik ishal değil koyu yeşil ama hafif ıslak kakası oldu uçuyor elime geliyor ama kanat acarak titremesi devam ediyor suyuna yoğurt koydum az ne yapabilirim başka?

2 CEVAP

Doneceran
Doneceran

621

Muhabbet kuşları, sıcak ortamlarda kanatlarını açarak kendilerini serinlemeye çalışırlar, fakat aynı zamanda titriyorsa sıcaklık ve bölge değişikliğinden dolayı rahatsızlanmış olabilir, nefes alış verişlerine bakın, hızlı nefes alış verişleri kuşun gerçekten de sıcakladığını belirtir, ılık su ile yıkayabilirsiniz. Fakat nefes alışları normal ve ya yavaşsa hastalanmış olabilir. Muhabbet kuşları çok iyi rol yaparlar bu konuda, hastalıklarını belli etmezler. Siz gözlemlemeye devam edin, sıradışı bir durum olacağını sanmıyorum ama ciddi ise kontrole gitmesi gerekiyor

aslihan_e
aslihan_e

128247

Kuşa birkaç gün sadece kanarya yemi olarak satılan aspurdan verin. Yoğurt kuşlara zararlı laktoz yaramaz ama belki ev yoğurdu varsa onun sadece suyundan bir iki damla olabilir. Ev yapımı elma sirkesi varsa suyuna birkaç damla karıştırın, hazır sirke olmaz. Yine suyuna küçük bir avuç elma bir avuç havuç rendeleyip avucunuzun içinde sıkıp suyunu içme suyuyla karıştırıp suluğuna takabilirsiniz, çok minik bir fiske de tuz atın. Varsa bir iki damla da pekmez iyi olur. Bunlar ishale, hava değişimine iyi gelir. İştahı açıksa, yerse direk havucu da asın. Suyu akşama değiştirip sade su koyun. Kuşu yıkamayın sakın. Kanatlarını tik olmuş gibi açılıp kapatır gibi yapıyorsa stresten vs. olabilir ama tüylerini kabartma şeklinde yapıyorsa hastalık belirtisidir. Siz yine de dediklerimi yapın, en fazla enerji kazanır.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 331 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR