Kedimin Oyunları Hırçın Olabiliyor Oyunlarını Nasıl Yumuşatabiliriz?

Arya45
Arya45

2706 Puan

5 aylık dişi kedimiz biz yürürken ansızın bi yerden çıkıp bacağımıza atlıyor ya da uzanırken yüzümüze atlayıp atlayıp kaçıyor haliyle tırnakları batıyor çiziyor bu tarz pusu kurup atlama oyunlarına nasıl engel olabiliriz?

18 CEVAP

emreovec
emreovec

12921

Eğer siz yürürken ele ayağa saldırıyorsa, bu özür dileyerek söylüyorum ki sizin hatanız. Demek ki onunla iyi vakit geçirmiyorsunuz ve oyunlar oynamıyorsunuz. Her gün düzenli olarak hiç olmazsa 3 set halinde 15-20 dakika onunla oyun oynamalısınız. Yorun onu. Pestilini çıkartın. O da mutlu olsun ve sadece sevdirmek için gelsin size. Bir ipin ucuna kağıt bağlayıp, onu peşinde koşturma bile yeterli olur. 1 hafta sonra değişimi sizde göreceksiniz. Ön arka tırnaklarını da 2 hafta da bir kestirin, tabi uzayacak ama 1 hafta rahat edersiniz en azından :)

eccakir
eccakir

3113

Sizinle oyun oynamak istiyor böyle yaptığı zamanlarda bir şeyin peşinden koşmasını ve avlıyormuş gibi yapmasını sağlayarak oynatabilirsiniz. Normal bir market poşetinin bile peşinden koşabiliyorlar. Alın elinize poşeti oturun yere sağa sola hareket ettirin arada yukarı kaldırın zıplasın yoruluncada mışıl mışıl uyusun :)

eccakir
eccakir

3113

Deneyin bence öyle çünkü benim kedimde aynı davranışları gösteriyor oyun oynamak istediğinde ama atlarken tırnaklarını çıkarmıyor. Hiç akla gelmeyecek seylerle oynayabiliyor mesela dün odamda yerde bir lastik toka bulmuş hic bir oyuncakla bu kadar güzel oynamıyor.

eccakir
eccakir

3113

Ön ve arka patisindeki tırnaklarıda kesiyoruz. Tırmanmasında pek sorun olmuyor. Canımızı acıtmaya başladığında kontrol ediyoruz ve sivriyip uzamışsa kesiyoruz. Bir de uyurken kesiyoruz çünkü diğer türlü rahat durmuyor.

Arya45
Arya45

2706

Kedimle oyun olarak genelde topunu veya başka oyuncağını önüne atıyorum kendi oynuyordu ben oynatırsam odak noktası yine elim oluyor elime atlayip ısırmaya çalışıyor o yüzden sadece ona çeşitli oyuncaklar aldım dikkatini çekecek onlarla kendi oynuyordu dediğiniz gibi birlikte oynamayı deniycem Emre Bey değisimi fark edebilirsek de devam ederiz sırf elimi ısırma huyundan dolayı birlikte oynamiyorduk.

emreovec
emreovec

12921

Eliniz ile oyuncağı tutmayın. Bir ip ya da sopaya bağlayın. Ele atladığında onunla oynamayı kesin ve ilgilenmeyin hatta daha ileri boyuttaysa başka bir odaya kapatın. Bir iki dakika çok değil. Sakinleşince tekrar ilgilenin. Durumu değişir. Ama sakın bağırmayın. Vurmayın. Yaparsınız diye değil. Genel bir hatırlatma.

Arya45
Arya45

2706

Oyun dışında ısırdıģinda da mı bu şekilde yapmalıyım uykumun en tatlı yerinde gelip beni ısırıyor mesela daha öncesinde tuvalete çıkmış oluyor desemki tuvaleti geldi de beni uyandırıyor yok uyurken gelip ısırıyor ben ileri bırakıyorum tekrar tekrar gelio hayır diyorum genelde bi şeyi yapmaması gerektiğinde ama devam edio yapmaya

eccakir
eccakir

3113

Kalk ve benimle ilgilen diyor size :) Bence oyun oynadığınızda değişimi göreceksiniz kendi kendine cok kısa bir zaman oyalanabiliyorlar.

emreovec
emreovec

12921

Kediler gece aktif canlılar. Sizi gece rahatsız etmesi normal. Bu hep bu şekilde devam eder odaya aldığınız zaman. Ya odaya alacaksınız ya da kesin kural almayacaksınız. Oyun olarak veya dışında her şekilde ısırdığında ona yüksek sesle HAYIR deyin ve elinizi çekin. Sonra onunla ilgilenmeyin. Göz teması kurmayın. Bir kaç dakika sonra oynamaya devam edin. Baktınız oyunu aştı durum. Oda'ya 1-2 dakika gönderip, çıkartma o zaman. Oyun olarak yaptığında bir HAYIR veya ŞŞŞŞŞŞT sesi yeterli olur bırakması için. Onu sürekli oyuncaklara yönlendirmeniz gerekiyor. Tek yapmanız bu. Yukarıdaki arkadaşımızın dediği gibi tek başlarına oynamaları çok zor. Evin içinde koşturan bir deli oluyorlar sadece.


Ama unutmayın bu canlılar süs eşyası değil. Yaşı ve kısırlaştırması olduğunda durulacak ama bitmeyecek. Her zaman ama her zaman ısıracak. Her zaman miyavlayacak. Her zaman yaramazlık yapacak. Ama amacımız bunu minimuma indirmek. Kedi sonuçta ve daha genç sizin kediniz. Bunlar çok normal.

Arya45
Arya45

2706

Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ediyorum arkadaşlar ilk kez kedi sahipleniyorum daha önce köpeklerim ve kuşlarım olmuştu ama kedi bambaşka bi canmış. Her ne olursa olsun sevgi ve ilgiyle yaklaşmaya çalışıyorum üzerine titriyorum bi gün görmesem özlüyorum tavsiyelerinizle de aramızdaki iletişimin daha iyiye gideceğine inanıyorum:)

Arya45
Arya45

2706

Oyun oynayalım diyor yani bu zamanlarda teşekkürler deniycem, topları vs var dediğiniz gibi bi poşet bile oyuncak olabiliyor onlar için.

Arya45
Arya45

2706

Aynen benimki de özellikle helezon şeklinde olanları çok seviyor masada toka ya da kalem görsün yeterki hemen yere atıp oynuo tokam kalmadi oynarken kanepe altlarına kaçırmış hep.

Arya45
Arya45

2706

Tırnaklarını da mecburen çıkarıyor yukarı atlarken tutunmak için o da çok kötü çizio acıtıo.

eccakir
eccakir

3113

Tırnaklarını kesin veya kestirin veterinere eğer kestirmiyorsanız en azından daha az acı verir.

Arya45
Arya45

2706

En sevdiği oyuncakları da annemin yakın gözlüğü ve benim neon renkli sarı keçeli kalemim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1187 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80967 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR