700 Gr İç Parazit Hapı Yavru Kediye Ne Kadar Verilmelidir?

Elifdmr
Elifdmr

683 Puan

Kedimi sokaktan sahiplendim dün veterinerime gittim dış parazit damalasi kullandı. Geldiğimizden beri kedimin hareketleri normal değil aniden titriyor bı bacağını kendine doğru çekiyor gövdesini farklı şekillerde titretiyor. Veteriner inanılmaz bilgisiz başka vet bulmaya karar verdim dün bana vitamin diye kuzu inek vitamini verdi Allah'tan ben farkettim yoksa kullanıcaktik. İç parazit hapını da sabah şırıngayla içirmeye çalıştım. Ama bı iki damla içti bende hapin çeyregini vitamine saklayip verdim çeyrek Yeter mi. Birde parazit dökerken etrafa falan döker mi üniversiteye gidiyorum günün üç saati falan odada tek korkuyorm.


18 CEVAP

Kesinlikle baska veterinere goturun ilacin yarisini ver nedir ya kiloya gore ayarlanir ilac

Mirabella
Mirabella

944

Parazit hapı yada şurubu vermeyin siz.çünkü kedi hasta belliki !kustuğuna göre.başka bir veterinere götürüp önceki veterinerin neler verdiğini söyleyin

Elifdmr
Elifdmr

683

Bende hemen hemen çeyrekten fazla verdim . Döktü çok şükür ama banyo yapması çok iyi geldi hareketleri hafifledi yarında zehirlenme için aşı yapıcam dedi yeni veteriner hekim

çeyrek yeter mi bilmiyorum ama dozunu bilmeden keşke vermeseydiniz. 700 gram derken miligram mı demek istiyorsunuz? veterinere gidip kedinizi göstermelisiniz veterinerin yaptığı damladan çok iç parazitin sebep olabileceğini sanıyorum. ayrıca bazı durumlarda ineklere verilen vitamin başka hayvanlara da verilebilir. bir ilaç (farklı dozda tabi) muhabbet kuşuna da büyükbaş küçükbaş hayvanlara da veriliyordu örneğin. şu durumda okula gidip hayvanı yalnız bırakmayın, veterinere götürün.

Elifdmr
Elifdmr

683

İç paraziti vermeden hareketleri değişti. Veteriner kendisi yarısını ver dedi . 700mg ama bı kaç kişi kendime ağır geldi çeyrek ver falan diyince bilmedim napaym. Sokaktan aldığım için vitaminsz kalmış kediler için biotin içerikli vitamin istemiştim vet dediğim ilacı verdi almadim. Sonra internetten sipariş verdim. inşallah iyi gelir kargoda hala. Tırnaklarında çatlak var ama kanama yok . Tüyleri inanılmaz dökülüyor. Birde dış paraziti vet enseden kuyruğa kadar sürdü sonra eve gelince internetten baktım enseye sürülüyorms . Acaba yaladı da hastalandı mı diye düşündüm biraz yoğurt verdm gece şimdi iyi gibi devam ederse üniversite veterinerligine gtrcem.

geçmiş olsun. vitaminsizliği, tüy dökülmesini falan çok da dert etmeyin onlar iyi bir mamayla (profesyonel mama alın, nd brit care sanabelle profine gibi) birkaç aya geçer. umarım bu dış parazit olayı da sorun çıkarmaz, bu kadarla kalır.

Elifdmr
Elifdmr

683

Oyle yapıyorum zaten vitamin takviyesiyle onu hallederim zmanla geçer ama aşıdan sonraki hâli çok korkuttu beni umarım sorun olmaz..

Elifdmr
Elifdmr

683

Ya veteriner şu ufacık kediye yedi sekiz aylık dedi şok oldum. Daha bu hafta diş düşürdu. Pek kedilerden anladığını sanmıyorum o yüzden korkuyorm tatmin olmuyorum dediklerinden.

Elifdmr
Elifdmr

683

Tüm yediklerini kustu ilaç sonrasi napaym

başka bir veterinere götürmelisiniz buna yedi aylık dediyse anlamıyor cidden ve dış parazitte bir şeyi yanlış yapmış olabilir. yavru küçük o yüzden kusmayı cididye almalı.

Kusma da problem bir hastalik belirtisi olabilir

son durum nedir?

Elifdmr
Elifdmr

683

Başka vetle grstm zehirlenmiş hemen banyo yaptır dedi . Yıkadım biraz yoğurt yedirdm . Parazitlerini de çıkardı şuan keyfi yerinde yarın başka vete kontrole gıdyrz kızımla. Çok şükür çok korkmstm.

Elifdmr
Elifdmr

683

Şuan iyi kızım

Elifdmr
Elifdmr

683

İlginiz için teşekkür ederim. Hepinize tek tek

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 12851 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR