Exclusion Mama Sizce Nasıl?

Bugün kedime Exclusion mamanın testerından yedirdim. Advance mamanın yüzüne bakmayan kedim Exclusion mamayı çok sevdi. Bugün de 1.5 kiloluğunu sipariş ettim fakat sipariş verirken yaygın bir mama olmadığını gördüm. Sizce Exclusion mama güvenilir mi? İçeriği ya da distribütörü hakkında bilgisi olan var mı?

9 CEVAP

amillaaa
amillaaa

12046

Exclusion tavsiye edenleri bu sitede çok sık görüyorum. Şahsen biraz abartılmış bir mama olduğunu düşünüyorum, o fiyata alacağım bir ürün değil kesinlikle. Kilosu 70 lira civarı olsa sokak kedilerine alabilirdim. Mesela tam şu anda öbür sekmemde Obivan Selection mama açık, indirime girmiş kilosu 59 lira. Exclusion yavru maması ile Obivan Selection yavru mamasını karşılaştırıyorum:


Exclusion yavru: Kurutulmuş Tavuk %32, Bezelye, Pirinç, Domuz Yağı, Maya, Düşük Moleküler Ağırlıklı Hidrolize Hayvan Proteinleri, Kurutulmuş Hindiba Özü, Somon yağı %1, Lignoselüloz %1, Frukto-Oligosakkaritler %0,5, Sodyum Klorür, Pisilyum Kabuğu ve Tohumları %0,3, Mannan-Oligosakkaritler %0,3, Kurutulmuş Nar %0,1, Kurutulmuş Yaban Mersini %0,1, Kurutulmuş Böğürtlen %0,1, Kurutulmuş Kırmızı Ahududu %0,1, Mojave Yucca


Obivan Selection yavru: Kurutulmuş Kuzu Eti (%44), Baldo Pirinç, Hidrolize Kuzu Proteini %14), Mısır, Rafine Tavuk Yağı (%7), Hamsi Unu (%6), Karides Unu (%3), Bira Mayası, Hidrolize Tavuk Ciğeri (%2), Hamsi Yağı, Nükleotit Maya Proteini, Mineraller, Prebiyotik Mannan Oligosakkaritler, Deniz Yosunu (%0,01), Avize Ağacı Özütü (%0,01), Yukka Ekstrati, Kızılcık Tozu (%0,01).


Şimdi mesela Exclusion'un Obivan Selection'dan üstünlüğü ne mesela, neden bu kadar tercih ediliyor? Ve neden birinin kilosu 190 lira öbürünün 59? (İndirimde dedim ama indirim olmadığında da 99 lira oluyor, yine öbürünün yarısı kadar yani) Obivan'ın Exclusion'a kıyasla görebildiğim tek eksisi mısır içermesi ama o da göz ardı edilebilecek bir şey diye düşünüyorum. Öte yandan artı olarak %12 daha fazla kurutulmuş et içeriyor.
Obivan'ı sadece örnek olarak verdim önümde açık olduğu için, başka örnekler de verilebilir benzer içerikli ama daha düşük fiyatlı ürünler arasından.
Exclusion'a kötü diyemem, hiç denemedim. Sadece fiyatının uygunsuz olduğunu düşünüyorum. Sizin kediniz mamayı sevdiyse, ona iyi geliyorsa ve fiyatını da dert etmiyorsanız tercih edilebilir bir ürün olduğunu da düşünüyorum. Dediğim gibi bu sitede Exclusion'u tavsiye eden bir sürü kişi de gördüm. Dolayısıyla kötü değildir muhtemelen.

stellabennett
stellabennett

119987

ben Exclusion mamaya yeni geçtim kedim çok hareketsiz olduğu için tahılsız mama ağır gelirdi bu yüzden tahıllı mama araştırdım içerik olarak bu mamayı beğendim içerisinde gluten olmaması çok iyi umarım iyi gelir kedime ki zaten mamalar arası rotasyon yapmanız daha iyi olur tek bir mamaya güvenip yıllarca kullanmak doğru olmak sonuçta yıllarca Acana da kullansanız kediniz hasta olur

Palyaco
Palyaco

218519

Obivan Çağatay firması üretiyor et filan yok protein cagatayin ürettiği tüm mamalar proteindir bonacibo bile ondan daha iyi aynı üretici exclusion la kıyaslanamaz bile exclusion 1 yıl kullandım orta segmentte en iyi mamalardan

Bir mamanın sadece protein oranına bakarak kalitesini belirleyecek olursak eğer, dikkat edilmesi gereken şey içeriğindeki proteinin hangi yapıda eklendiğidir. (taze protein, suyu alınmış protein, kurutulmuş protein, protein unu vs.). Premium mama olarak bilinen acana kedi mamasında protein unu bulamazsınız ancak ham protein oranına bakarsanız %37'dir ve çoğu taze etten oluşur. Obivan kedi mamasının ise protein oranı %39'dur ancak içeriğinin %9'u protein unudur. Sadece protein oranına bakarak obivan kedi maması acana kedi mamasından iyidir diyebilir miyiz?
Şunu da ekstra söylemeden geçemeyeceğim hiç bir premium mamada GDO denince akla ilk gelen mısır bulamazsınız.
Kedinize mama alırken sadece proteinin yüksek olması kalite kıstası değildir, Proteinin yapısı (protein unu, taze protein, suyu alınmış protein, kurutulmuş protein vs.), ham kül, taurin, mos ve fos değerleri, vitamin içeriği, tahıllı, düşük tahıllı ve ya tahılsız olması vb bütün değerlerinin iyi olması mamayı kaliteli yapar.

Hale_kutlu
Hale_kutlu

24

Obivan nasil %44 kururulmuş et ile kilosu 70 lira dan satılıyor..nerde üretilmiş bilgi bulabildiniz mi

amillaaa
amillaaa

12046

Obivan tek değil aslında. Mystic'in de mesela içeriğinin ilk maddesi "Kurutulmuş ve taze tavuk eti (%50)" ve 1,5 kiloluk paketi Petlebi'de 99 liradan satılıyor.
Obivan bildiğim kadarıyla marka-mama için özel üretilen bir ürün. Çekmecemde sokak kedileri için aldığım bir sürü paket var ondan, birazdan gidip bakarım üretim yerine. Baktığımda tekrar yorum eklerim.

amillaaa
amillaaa

12046

Üretim bilgilerinin fotoğrafını ekleyecektim fakat fotoğraf linklemede sıkıntı yaşadım. Elle yazıyorum o yüzden paketteki bilgiyi:


Ürün Sahibi Bilgileri / Product Owner Information:
Marka-mama Gıda Sanayi ve Ticaret LTD. ŞTİ.
İşletme Kayıt No:aTR-4100085
Köseköy Mh. Alperen Sk. No:16/A Kartepe
KOCAELİ TÜRKİYE


Fason Üretim / Contract Manufacturing:
Smyrna Pet Ürünleri SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
İşletme Kayıt No:aTR-351152
Çelebi Mh. İstiklal Cad. No:92 Güzel Bahçe
İZMİR-TÜRKİYE


Üretici / Producer:
Çağatay Evcil Hayvan Mamaları ve Yem
Ürünleri SAN. TİC. A.Ş.
İşletme Kayıt No:aTR-3500035
Ümit Mh. 7406/1 Sk. No:9 Bornova
İZMİR-TÜRKİYE


Umarım bu bilgiler merakınızı giderir ^_^

Keyfimbilir
Keyfimbilir

103888

Arada exclusion ton balıklısını alıyorum kedime farklılık olsun diye severek yiyor sorun da yaşamadım hatta tüylerine iyi geliyor diyebilirim. Obivan mamayı sitedeki kedilerim için 2 kez aldım yemiyorlar çok tuhafıma gitmişti. İçinde gerçekten et olan mamaları kavga ederek yiyen kedilerim o markayı yemediyse yazılan et içeriğinden şüphe duyarım.

simbakedi
simbakedi

136205

https://sosyal.petlebi.com/soru-cevap/130073-exclusion-ton-balikli-kisir-kedi-mamasi-inceleme
exclusion almadan once bunu okumanizi oneririm. sadece kendi gorusum degil diger basliklarin linkleri de var o yuzden bakin kesinlikle.


obivan selectionla bence karsilastirilamaz, turk mamalarin hicbiri guvenilir degildir. mysticte de et icerigi var ancak mail atildiginda yanit vermiyorlar asla. et icerigine guvenilmedigi hakkinda bircok kisi mail atti ama donus olmadi, bir de instagramdan bu tarz yazanlari da engellemisler diye duydum burada. yani bu pahalilikla %44 et iceren bir mamanin 100 tl olmasi imkansiz bence. bir de kuzu eti, tavuk vs de degil yani.


exclusion en iyi bozita ve sanabelle ile karsilastirilir bence. 3u arasindan en az guvenilir olani exclusion. ancak 1 kere buyuk paket alimindan sorun cikmaz diye dusunuyorum, en azindan bizde cikmadi. diger markalari daha uzun sure kullanirim ancak exclusionu kullanmam maalesef.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 362 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80687 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR