Muhabbet Kuşu İle Uzun Yolculuk

Buse3535
Buse3535

247 Puan

Merhabalar yaklaşık tahmini 5 yaşında bir muhabbet kuşum var erkek İzmir'den İstanbul'a taşınıyoruz ve arabada nasıl götürürüm bilemiyorum lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim birşey olur mu nasıl götürmem gerekir neler yapmam gerekir arabayla gideceğiz ve yaklaşık 7 saatlik bir yol

2 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128190

Kafesinde, kucağınızda ya da yanınızda götürün, üstüne ışık geçiren bir örtü örtün, yolda hava çarpmasın ve gördüklerinden de ürkmesin. Tam karanlık olursa ürker, ışık girmeli. Eğer korkarsa seslenip sakinleştirirsiniz. Youtube'da yabancılar klasik müzikle karışık ormanda öten kuş seslerini falan koyuyor onlardan bir ses açarsanız belki daha rahat eder. Öyle küçük kutuda falan gitmesi eziyet olur, çok korkar. Bazıları kafesin kenarlarına streç film sarıyor, hem yemi suyu dökülmesin hem hava girmesin diye, sadece üstü açık bırakıyor. Gidince de sadece kanarya yemi verin birkaç gün, hava değişimine bağlı ishali önlemeye yardımcı olur. Havuç yerse ondan da asın kafese, hem vitamin alır hem yine ishale, soğuk algınlığına faydalı.

Foxx
Foxx

360

Öncelikle kafeste sallanan oyuncaklar, salıncak vs varsa sabitlemeli ya da kafesten çıkarmalısınız. Yol boyu kafes teline çarpmaları hayvanı strese sokar.
Üstünü ışık geçiren bir örtüyle örtün. Tüneğinde en çok durmayı tercih ettiği yere yakın olacak şekilde yem ve su kabının yerini değiştirin. Sarsıntı yüzünden kafes içinde hareket etmemeyi tercih ederse susuz ve aç kalmasın.
Bol bol mola verin, molada onu da arabadan çıkarın temiz hava alsın. Siz oturarak giderken o ayakta gidiyor bunu unutmayın. Mola verin ki dinlenebilsin. Bir şeylerden korkarsa yumuşak sesle adını seslenin, sakince konuşarak dikkatini dağıtın.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 310 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR