Sistit (İdrar Yolu Enfeksiyonu)

ygtrece
ygtrece

747 Puan

Merhabalar kedimin çişini yaparken zorlandığını farkettim ve normale göre daha uzun sürmeye başladı çiş süresi. Bazen orta büyüklükte bazen normal büyüklüğünde bazen ise uzun süre bekledikten sonra minik minik damlalar yapıp çıkıyor. Minik minik yapma sebebinin onu idrara tetikleyen bir şey olduğunu düşünüyorum. 16 eylülde kedime sistit teşhisi konuldu. Tedavi için antibiyotik ve vitamin verildi. Mesane kotervin ile yıkandı ve sonda yapıldı. 3-5 gün antibiyotik yapılması gerektiği söylenildi ve ek olarak 12 saatte bir 1ML kotervin vermem gerektiği söylendi. İlk 2-3 gün çiş süresi ve yaptığı çiş boyutu gayet normale dönmüştü sonrasında tekrar başa sardı. Bazen tuvalete giriyor 5-10 dakika bekliyor zaman zaman ıkınıyor bazen tuvaletini normal bir şekilde yapmış oluyor bazen ise minicik bir şeyler bırakmış oluyor. 16 Eylülde gittiğim zaman antibiyotik vitamin ve kotervinin iyi geldiği ve normal haline dönmeye başladığı için tekrar götürüp 3-5 gün antibiyotik tedavisine götürmemiştim. Şimdi tekrar götürmeye başladım 2.gündeyiz ama herhangi bir ilerleme yok yine yaparken zorlanıyor sadece ilk gün biraz normal yapmıştı şu an yine zorlanıyor ve zaman zaman ıkınmaya çalışıyor nadiren de burun tıkanıklığı gibi bir ses çıkarıyor yapmaya çalışırken. Başına gelenler yardımcı olabilir mi ne önerirsiniz, önerilerinize ek olarak tabiki de veterinere götürmeye devam edeceğim. Anlatım bozukluğu için özür dilerim.

20 CEVAP

Cook
Cook

119165

Urinovet öneririm biz çok faydasını görmüştük.Bol sıvı tüketimi çok yardımcı olacaktır,bu konuda veterinerlerin fikir ayrılıkları olsa da ben sistit sürecinde bol bol yaş mama verdim,evdeki su sayısını 6 ya çıkardık,su şelalesi aldık,gerektiği yerde seruma götürdük.Yaş mamasını da idrar yolları için özel olanlar tercih etmelisiniz(biz hills c/d kullandık,hala da yaş mamada c/d tercih ediyoruz).Evde hazırladığınız kızılcık suyundan yaş mamaya katabilirsiniz,aynı zamanda yaş mamanın içine biraz da normal su katıp sulandırarak su tüketimini arttırabilirsiniz.Diyet mamaya geçtiğinizi düşünüyorum zaten,suyunu da hazır kullanmıyorsanız hazır su kullanmaya başlayın.C vitamini enjeksiyonla verilmiyorsa eczaneden Redoks c alıp yine yaş mamaya katabilirsiniz(veterinerinizle kaç cc vermeniz gerektiğini mutlaka konuşun,fazlası da yaramıyor)Çok zorlandığı günlerde idrar söktürücü vurulabilir.Kotervin güzel bir takviye ama günde 2 cc az geldi bana,oğlum 5 kiloyken 3 şişe kotervini 5 günde bitiyorduk biz/günde 6 cc ye denk geliyordu sanırım/Mesanenin antibiyotikle yıkanması daha güzel olurmuş,evet kotervin de iş görebilir ama doğal içerikli olduğu için etkisi daha az olur,baytril çok daha hızlı gösterirdi kendisini.Çok geçmiş olsun,çok sancılı bir süreç,umarım çabuk atlatır çocuk

Cook
Cook

119165

En azından yaş maması üriner olmalı mutlaka,kalıcı çözüm için diyetinde değişiklik şart.Bu 3 aylığına da olabilir 3 yıllığına da.Üriner mamaların temel amacı su tüketimini arttırmak ve gerçekten en büyük etken de sıvı alımı ki insanlarda da sistit aynı şekilde ilerliyor.Tek seferde yangı sebebiyle tüm mesaneyi boşaltamadığı için damla damla yapıyordur sonrasında fakat anladığım kadarıyla hala çok ilerlemiş görünmüyor,erken tanı/tedavinin çok faydasını görürsünüz eğer tedavi doğru yürütülebilirse.Kotervinden ziyade antibiyotikten dolayı dışkı yumuşamıştır,bırakın yumuşasın,böbrek sorunuyla uğraşmaktansa bağırsakları düzeltirsiniz sonrasında bir şekilde.Dişilerin boşaltım kanalları daha geniş olduğu için görülme ihtimali çok düşük oluyor zaten.Benim oğlum sistitle beraber birkaç hastalıkla aynı anda savaştı,sistiti 2 ay sürdü malesef ama dediğim gibi aynı anda birçok tedavisi tanısı olduğu için uzun sürdü.Sorunumuzu tam olarak çözen prosedür şu oldu;
Sonda atıldı(beraberinde anestezi almışken kastrasyon da gerçekleştirildi),mesane 4 kez baytrille yıkandı,5.seferde mesaneye 20 cc baytril verildi ve geri çekilmedi,idrar yoluyla kendisi attı.Sonda sadece operasyon sırasında kaldı sonrasında çıkarıldı.
14 gün urinovet
3 gün synulox(operasyon öncesi 7 gün de baytril kullanılmıştı)
6 şişe kotervin
3 gün serum
Zoovital immunovital(c vitamini içeriyor,ne kadar etkisi olduğunu bilmiyorum,biz bağışıklığı toparlasın diye kullandık)
Hills c/d yaş mama(hala yaş mamaları c/d),proplan urinary mama(6 ay kullandık)
Operasyona girdiği gün itibariyle tedaviyi bu şekilde ilerlettik.Ara ara yaş mamasına kızılcık ve redoksa c yle takviye yaptık,6 ayda bir 3 şişe kotervin kullanmaya devam ediyoruz.Bir daha hiç tekrarlamadı.Hala idrarının biraz küçüldüğünü fark edersem 1 cc c vitaminiyle yaş mamasını veriyorum,maşallah diyeyim sapasağlam 1 yıldır

gece18
gece18

12992

Rica ederim ne demek. Ben elimden geldiği kadar kuru mama miktarını en aza indirmeye çalışıyorum. Daha çok hazır yaş mamalardan ziyade evde kendim hazırlıyorum etleri püre haline getirip yada doğrayıp bol suyla karıştırıp veriyorum. Her gün yaş mama veriyorum ben. Haftada 2 kez yoğurt ve kefir. Tr standartlarında her gün yaş mama zararlı denir ama çocuğumuda kuru mamaya mahkum etmem. Şu ana kadar ben kedilerimde sistit idrar yolları sıkıntısı yaşamadım. Diğer kedilerime haftada iki kez kızılcık verirdim. Dişlerinide düzenli fırçalamak gerekir.
Şimdilik sizin kediniz tedaviden yeni çıktığı için bir süre üriner klinik maması kullanması gerek. Hills’in klinik mamaları güzeldir. Ama klinik mamalarıda sürekli kullanılmaz. Klinik mamasından sonra sanabelle ve brit care markalarının üriner mamaları var onlara bakabilirsiniz idrar yollarını tetiklememesi için markalar güzel içerikler üretmişler. Hatta veterinerimiz önlem amaçlı 2-3 paket kullanabilirsiniz demişti.


Hills’in sadece normal maması önerebileceğim bir mama değil. c/d olanı güzeldir.
Bu arada önerebileceğim bir ürün tavsiyem var. Sistit ve idrar yolları geçiren kedilerin idrarından sağlık durumlarını anlamak için ********da “ Health Indıcator Sağlık Kontrol Kiti“ adlı bir ürün var. Bunu kumuna ilave edeceksiniz. Kedinizin idrarından nasıl bir sağlık sorunu olduğunu anlayabilirsiniz. Ürünün hemen arkasında idrar renk skalaları yer almaktadır. Kediniz kumuna idrarı bıraktığında hangi renge dönüşüyorsa o şekilde durumu anlayabilirsiniz.

ygtrece
ygtrece

747

Urinary mama ne önerirsiniz?

Herhangi bir ilerleme olmazsa mi uriner mamaya gecmenizi söyledi. Benim kedim de idrar yolu enfeksiyonu geçirdi taş döktü. Veteriner ilk iş maması değişmeli yoksa ilaç vs versek de düzelmez dedi.. tedavi gördü 3 ay virbac kullandım sonra brit care struvite veteriner mamasi kullandım şimdi de brit care urinary kullanıyorum bunu kullanmaya devam. Mamadan sıkılırsa arada virbac veriyorum yine brit care urinary dönüyorum yoksa bu sistit olayı mutlaka tekrarlıyor bilginiz olsun

ygtrece
ygtrece

747

Hocam bizim antibiyotik ve kotervin tedavisi iyi geldi şu an normal halimizdeyiz 1 haftadır nazar değmesin. Üriner mamaya geçeceğim şimdi ne olur ne olmaz diye.

gece18
gece18

12992

Virbac üriner mamasına geçin.

gece18
gece18

12992

Hills’in klinik mamaları güzeldir bizde gastrointestinal kullanmıştık. Hills, virbac klinik reçeteli mamalardan en iyileridir. Eğer üst segment bütçeniz yetiyorsa kesinlikle virbac öneririm size. Sistit bazen tekrarlayabilir. Bu yüzden su tüketimiyle beraber mama içeriklerine çok dikkat etmek lazım. Mamanın analiz değerlerinde c vitamini çok önemli ve ayrıca kızılcık olmasıda. Fakat royal canin, hills, proplan orta segment olarak sürekli önerebileceğim mama türü değiller. Elinizden geldiği kadar evde haşlama yaş mamaları yapabilirsiniz. Zaten bu sistit, idrar yolları böbrek hastalıkları kuru mamalardan kaynaklanıyor çünkü mamanın nem oranı az. Kedilerde su içme güdüsü yoktur. Oturup susadım su içeyim yoktur. Misal diş sağlıkları için tavuk boynunu yiyerek yaparlar, su ihtiyaçlarınıda asıl beslenmeleri “çig” den alırlar. Gerçek tam olarak budur. O yüzden kuru mamanın yanına ne kadar su tüketilirse bile bazen işe yaramıyor. Evde sulu yaşlı mamalar yapabilirsiniz.
Yaş mamada ise, schesir, bozita, mera, nd gibi mamaların içeriklerini araştırabilirsiniz temizdir. Sulandırarak verebilirsiniz. Sanabelle üriner mamalarıda çok güzel. Üstelik aktardan kızılcık alıp yaş mamalarının içine koyabilirsiniz zengin c vitamini kaynağıdır.


Çok geçmiş olsun.

ygtrece
ygtrece

747

Bugün evdeki su sayısını 3e çıkardım ve ben de sizin gibi düşündüğüm için veterinerden sonra yaş mama verip su ekledim. 3-5 gün arası antibiyotik yapılacağı söylendi yapıldıktan sonra herhangi bir ilerleme olmazsa üriner mamaya o zaman geçmemi söylediler. Hazır su kullanıyorum. Vitamini enjeksiyonla veriyorlar. Kendi fikrimce idrarı olduğu zaman yapabildiğini düşünüyorum ama zorlanarak ama uzun sürerek. Bir şeyin onun idrarı olmadığı zaman yapmaya itiyor diye düşünüyorum. Bazen 1 saat içinde 2-3 kere giriyor tuvalete olduğu zamanlar uzun sürse de yapabiliyor. Kotervini veteriner 12 saat/1cc olarak söylemişti. Kullandığım zaman da kakasının yumuşadığını gözlemlediğim için çekiniyorum dozu arttırmaktan. Sizin oğlunuz ne kadar bir sürede atlattı veya hiç tekrarladı mı?

ygtrece
ygtrece

747

Ek olarak kızımın idrarı incelendi ve herhangi bir taş görülmediği söylendi.

Toscana
Toscana

4538

Merhabs benim bulut oğlum görmüyor psikoljik sistik olmuş . İdrar kesede bekleyince asitleniyomuş yakıyomuş bunun için bi şurup verdi şırıngayla içiriyorum bide bitkisel bi sakinleştirici verdi bende su içirmeye başladım şırıngayla çocukları okula götürüp geliyorum evde 3 kedi var takip edemiyorum nekadar su içiyor

Toscana
Toscana

4538

Geçmiş olsun

gece18
gece18

12992

Bu arada beslenmesi nasıldı sistit olmadan önce? Ve hangi mamaları kullanıyordunuz?

ygtrece
ygtrece

747

@Toscana Biz şu an atlattık gibi her şey normale döndü. Tekrarlamaması için üriner mamaya geçeceğim. Kotervin ve antibiyotik tedavisiyle atlattık. Su tüketimini normalden bir tık az gözlemledim bu yüzden evdeki su kabı sayısını arttırıyorum. @Gece18 Beslenmesi normalden farksızdı bence yine iştahlı yiyordu. Royal Canin Kitten kullanıyordum. Yaş mamada da aynı şekilde. Şimdi üriner mama olarak Hill's Urinary Health Tavuklu Yetişkin Kedi Mamasına geçeceğim.

ygtrece
ygtrece

747

Açıklamanız için çok ama çok teşekkür ederim. Yaş mama olarak da Hills'in c/d ürünlerini kullanmayı düşünüyordum. Normalde Schesir ve ND ürünlerini kullanıyordum. Yaş mamayı ne kadar bir sürede kullanıyorsunuz?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1120 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR