Kedim Çiftleşmiyor

mdyg
mdyg

289 Puan

Merhabalar, 10 aylık disi van kedim var. 3 hafta once kizginliginda ust komsunun norvec orman kedisiyle ciftlestirmeye calistik ama gunler birbirlerinden saklanmayla gecti. Daha sonra bir veterinere danistik(4. Veteriner sordugumuz) bize bos odaya koymamoz gerektigini soyledi ancak bizimkiler uykusuzluktan mahfolmustu ve benimkinin kizginligi gecmisti hekim kabul etmemis dedi. Simdi yine kizginlikta ve veterinerimiz araciligiyla kizginlikta baska van erkek kedisi bulduk. Ikisini dunden beri bos odaya biraktim. Erkek bir koseye sinmis oturuyor o kadar. Benimkisi dun surekli hirlama tislama vs cok agresifti bugundur de kapiya atlayip bagiriyor ara ara. Bi yarim saat ayirdim az evvel benimki kucagima gelip pozisyon aliyor acayip bagirmalar evde halinin ustunde surunmeler ama iceriye erkekle ayni odaya koyunca bunlar gidiyor saldirganlik ya da kapida miyavlama koluna atlama disari cikma cabalari. Henuz bir gun oldu birlestireli ama ben bu kiz izin vermeyecek diye baya endiseliyim ve artik sorabilecegim veteriner kalmadi :(( bu konuda bana yol gosterebilecek herkesin yardimini bekliyorum

27 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Yaklaşık 3 yıldır bu tip sitelere üyeyim ve aktif olarak insanların hayvanları ile ilgili sorularını cevaplıyorum. Kedisini çiftleştirmek isteyen ve bununla ilgili konu açan onlarca belki daha fazla insan gördüm. Bu insanların büyük çoğunluğu yazdığım şeylerin hiç birini düşünmeden sadece kedisi kızgınlığa girdiği için çiftleştirmeyi düşünüyor. Ben ve benim gibi insanlar bu yüzden açıklama yapma gereği duyuyorum/duyuyoruz. Amaç karşı taraf eğer bilmiyorsa ona yardımcı olmak ve öğrenmesini sağlamak dışında bir şey değil. Ayrıca asıl sizi tanımadığım için açıklama yapma gereği duyuyorum.
Sizin bu bu kadar kişisel algılayıp farklı bir yere çekmenize gerçekten şaşırdım. Sizi tanımadığım için doğal olarak kedinize ne kadar iyi baktığınızı bilemem ama siz sanki bu tip açıklama yapan ben ve benim gibi insanlar sadece kendilerinin hayvanlarına iyi baktığını,diğer hiç kimsenin iyi bakmadığını düşünüyor gibi bir algıya kapılmışsınız. Bu kesinlikle yanlış bir algı ama tabi ki istediğinizi düşünmekte özgürsünüz.
Bir daha sizi düşünüp sorularınıza cevap vermem merak etmeyin

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Ben olsam yinede en azından 1 yaşını doldurmasını beklerdim. Çünkü şuan kızgınlığa girse de henüz bir yavru ve 13-14 yaşında kız çocuğu gibi.
Bir kez doğurmasını sağlık açısından düşünüyorsaniz bunun kediye bir yararı yok. Yavruların hepsine bakabilmek misiniz yada can emanet edecek kadar güvendiğiniz insanlar var mı acaba?
Birde kediniz yada erkek kedi ne kadar görünse de bulaşıcı virus taşıyıcısı olabilir. Kediniz de varsa doğacak yavruların sağlıği açısından hiç ürememesi gerekir. Erkek kedide varsa da direk kedinize bulaşır. Lütfen bunlara dikkat edin

Ececetiner
Ececetiner

449

Bir veteriner hekim olarak söylüyorum, bir yaşından önce çiftleştirmek sağlıklı değil. Vücut büyümeyi tam olarak bitirmemişken gebelik ağır gelebilir. Anneye bir çok zorluk çıkartabilir, doğumda alacağınız bebekler sağlıklı olmayabilir, yavruları ve hatta anneyi de kaybetme ihtimaliniz var. Neden çiftleşmiyor sorunuza gelirsek ilk defa görüyorsa eşini hemen istemeyebilir, aynı eş ile bir sonraki kızgınlık döneminde tekrar deneyebilirsiniz. O zaman yüksek ihtimalle olumlu sonuç alırsınız :)

kurban1525
kurban1525

14349

Kardeş soru sorulalı 1 YIL olmuş farkında mısınız?

kedilerin annelik duygusu yoktur bebekleri 2-3 aylik olunca onlari terk ederler. Bebekleri buyuyunce onlarla ciftlesebilirler bile. Kedinizi ciftlestirmeye calisarak buyuk bir hata yapiyorsunuz hayvanin sizin yuzunuzden psikolojisi bozulmus ona bunu yapma hakkiniz yok bir an once kisirlastirin bu yasina kadar kisirlastirmamis olmaniz da buyuk hata rahim kanseri riski var

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Nrenkiscat o anne olmayi istemiyo demek ki ne bu zorlama? Yazık ac susuz bekliyor diyorsunuz. Kisirlastirin 3 yasinda olmus ne diye hayvana bu kadar stres yasatiyorsunuz? Annelik duygusu vs gibi insan duygularını hayvanlara yüklemeyin. Onlarda nankörlük, sadakat, iyilik, kötuluk de yok, sadece doga ve icgudu var.

mdyg
mdyg

289

Soylediklerinizin hepsinin farkindayim, kedime kendi cocugum gibi bakiyorum ve bunu sorgulamak beni ve kizimla iliskimi bilmeyen kimseye dusmez. Sagligi icin degil kendini ustun sanan insan irkindan biri olarak anne olma hakkini elinden almamak icin.. her ikisi de evden cikmamis asilari tam van kedileri ve evet yavrularini abla ve abilerim alacak. Verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim ancak anlamadigim sey neden insanlarin sorulan her sorunun altina boyle aciklamalar yapma ihtiyaci duydugu ve kendileri disinda evdeki dostlarini kimsenin dusunmedigini iyi bakmadigini zannetmeleri, sadece soruyla ilgili cevap vermek yerine? Dunyada kedisine iyi bakan deger veren tek insan ne benim ne de sizsiniz. Yine de tesekkurler!

hayvansever_
hayvansever_

118851

https://onedio.com/haber/kedi-ve-kopekleri-kisirlastirmak-istemeyen-insanlarin-savundugu-14-sebep-688548
Bir kedi kızgınlığa girdiğinde bu onun için sitresli ve sakıncalı bir dönemdir. Ve kısırlaştırılmayan bir kedi bu sıkıntıyı hayat boyu yaşar. Kısırlaştırılmadığı ve çiftleştirildiği taktirde bir kedi çok hastalıkla baş etmek zorunda kalır ve bunlardan bir çoğu ölümcüldür. Buda bir kedinin hayat kalitesini ciddi oranda düşürür. Bu süreçte erkek bir kedi hayat boyu çiftleşmekten başka bir şey düşünmezken, dişi bir kedide sürekli çiftleş-doğur-bebeklere bak-çiftleş kısır döngüsüne girer ve bir yerden sonra psikolojik olarak çöküş yaşar.


https://www.google.com.tr/amp/s/amp.onedio.com/haber/242737
https://amp.onedio.com/haber/688548
https://www.google.com.tr/amp/s/amp.onedio.com/haber/hayvanseverleri-iki-kutuba-ayiran-kisirlastirma-hakkinda-kisa-ve-bilgilendirici-bir-yazi-803643


@Nrenkiscat size diyecek başka bir sözüm yok gerçekten. Kediniz bu kadar sıkıntılar yaşarken bile hala çiftleştirmek için uğraşıyorsanız sorsak çok seviyorsunuzdur ama onu.

suleren
suleren

13520

Ne anlayacak ki annelik duygusundan? Yavrular büyüdüğünde onlarla çiftleleşebilir bile. Bazı insanlar yavrularıyla beraber yaşamak istiyor, ona asla lafım yok. Kedinizi düşünüyorsunuz sanıyorsunuz ama kaç tane yabancı kediyle aynı ortamda kalmış, yabancı yerlere gitmiş. Korkutucu bir şey bu onun için. Hadi bi kere annelik duygusunu tattı, belki yine tatmak isteyecek? Her seferinde uğraşacak mısınız haftalarca. Yavrulara ne olacak? Ben kedimi kısırlaştırdım umurunda bile olmamıştır babalık yapamadığı için.

Abi o kadar kişi yorum yapmış ama bir Allah'ın kuluda dememişki ne kadar boş yapmissiniz diye. Yok kisirlastir diyenimi dersin yok daha çiftleştirmek için erken diyenimi dersin yok sen nasıl insansın hayvanı can cekistiriyorsun. Ya siz ne kadar boş kafalı insanlarsiniz gerçekten? O bir canlı ve her canlının çiftleşmesi eşleşmesi o kadar doğal birşeyki. Ve siz sanki kediyi öldürüyor muamelesi yapmışsınız. Bu ülkede böyle boş ve cahil insanlar olduğu sürece asla gelişmez. Gerçekten yorumları okudukça güldüm. Yazık.

biraz birbirlerine alışsınlar bence bekleyin öyle hemen çiftleşme olur mu yahu? odada kalsınlar bir süre arada sizde girip oyun oynatmaya çalışın falan. alışsınlar birbirlerine. benim yorumum bu denemekten zarar çıkmaz.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Sadece 1 veterinerin görüşüne bakarak mı bunu söylüyorsunuz? Benim konuştuğum veterinerler 1 yaşından sonra öneriyor. Bence bunu iyice araştırın

Yeni soru sanıp tıkladım hepsini okudum ya 😂 çiftleşme Allah tarafından verilmiş ve kasıtlı olarak elinden alınmaması gereken bir ihtiyaç. Insanlar da doğumda zorlaniyor, onlar da hastalanabilir, hasta çocuklari olabilir. Scottish miydi hangi ırktı onlar hasta ırk bak onları bilemicem. Zaten üretim diyen de var karışık ora. Ama sağlıklı iki kedinin çiftleşmesi kadar normal bişey yok. Hayvanları öldürmüyoruz doğaları bu. Hayvanları sevelim, yedirelim, içirelim, aşılarını yaptıralım. Ama bu fazla duyar bence de.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Kediniz çiftleşmek için küçük en erken 1,5 yaşında olmalı

izmir_pet
izmir_pet

127274

Eski bir soruymus ama sunu anlamiyorum. Birsey soruluyosa ilgili cevaplar veya bilgiler deneyimler paylasiliyo. Sonucta kimse kimsenin kotulugunu istemiyo. Bu kadar agrasiflik nedir? Arkadas guzel bi dille anlatmis bunlari. Belki biliyorsunjz belki bilmiyorsunuz.. Boyle tatli dilli guzel bilgilendirici cevaplara ters ve hakarete varan cevaplar verilmesi neden? Boyleleri tek cevabi haketmiyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 43415 Görüntüleme
  • 27 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR