Kedim Saçlarımı Yiyor

Hlykp
Hlykp

327 Puan

Merhaba 9 aylık bir kedim var ve sürekli olarak kafamda geziyor saçlarımı emiyor bu durumda olan varmı ne yapmam gerekir?

22 CEVAP

aleyn
aleyn

113859

toka varsa tokayı almaya çalışıyor olabilir..

Genelde sevgi gösterisi olarak bunu yaparlar. Ama stresli veya endişeli oldukları zamanlarda da yapabiliyorlar. Kedinizi gözlemleyin ve ruh halini anlamaya çalışın.

Nurbaran
Nurbaran

4471

Açıkçası saçlarınızda oynaması çok zararlı.. Benim kedimde öyle sürekli saçımla oynar ve orda uyur ama yemesi durumunda midesine birime ve bağırsak tıkanmalarına neden olur. Veterinerimiz bu konuda beni ciddi bir şekilde uyardı.. Sizinde önlem almanızı öneririm..

Heiter
Heiter

115202

Saç, yünlü elbise, battaniye gibi şeyleri emme ve beraberinde masaj yapma hareketi varsa bu bir davranış bozukluğudur. Sebebi de erkenden sütten kesilmedir. Bir kedimde yaşıyoruz bu durumu ve her gördüğümde mâni olmaya çalışıyorum.
Saçlarınızı yaladığını söylemişsiniz. Kendi cinslerine yaptığı şeyleri yapmaya çalışıyorlar. Yukarıda bahsettiğim sebepten değilse, sevgi gösterisidir diye düşünüyorum. Yine de ileride sizi rahatsız edecek şeylere alıştırmamaya gayret edin bence. Sonrasında bıraktırmak neredeyse imkansız çünkü.

Heiter
Heiter

115202

Bence olabildiğince engellemeye çalışın. Gerçi insan bir süre sonra bıkıyor ama siz daha iyi bilirsiniz. Tavsiye etmesi benden olsun.

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Lactantius heiter e katılıyorum. Aynı durum benim dişi kedim de var. Polar battaniyenin üzerine yatar emmeye başlar ve masaj yapıyor aynı zamanda. Ve öyle dalıyor ki ceksen bile zor kopuyor. Ki kedim anne olmuş bir kedi. Ve su an bir buçuk yaşında. Onun olduğu yerde battaniye yok. Sizin için de söylüyorum bu huyunu bırakacağını sanmıyorum. Ancak inşallah bırakır çünkü sinir bozucu bir hal alabiliyor. Battaniye islaniyor sürekli hareket halinde uyuyamiyorsunuz:)

Lactantius
Lactantius

2383

Bahsettiğim battaniye kendisi için örüldü ve kendi yatağında duruyor, yani beni rahatsız etmiyor. Bebek içgüdüsü ile yaptığını düşünüp hüzünleniyorum sadece :) Ama siz kedim açısından zararlı olduğu için tavsiye ediyorsanız hemen kaldırıyorum. Bir de yumuşak yatağı var onu emmese de ona da masaj yapıyor. Yeter ki o kötü etkilenmesin :(

nyancat
nyancat

9149

Oyun oynuyor saçlarınızın kırılması kopması dışında bir sıkıntı yok :) bazen masaj gibi başlıyor sonra çekiştirince çok acıyor

Lactantius
Lactantius

2383

@Heiter, merhaba benim kedim de saçlarımla oynuyor ancak söylediğiniz emme ve masaj yapma hareketini özellikle bir battaniyesine yapıyor, bebek olduğu için annesi gibi gördüğünü düşünüp sormuştum; vereriner zamanla bırakacak dedi. Şimdi 3 aylık sizce her gördüğümde engellemeli miyim hatta o battaniyeyi ortadan kaldırmalı mıyım?

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Şunu söylemek istedim lactantius. Şu an için sorun teşkil etmez ancak şu an uyuyor mu bilmiyorum, sizinle uyumak istediği zaman aynı şekilde davranışlarını sergilemeye devam ettiğinde psikolojik olarak sizi etkiler. Yani ciddi anlamda davranışından özellikle gece uyurken rahatsızlık duyuluyor. İnşallah düzelir...

Lactantius
Lactantius

2383

Anladım, teşekkür ederim. Önlemeye çalışacağım.

nyancat
nyancat

9149

Aynı şekilde benimde kedim geldiğinden beri polar battaniyemi emiyor masaj hareketi yapıyor 9 aylık şuan değişeceğini düşünmüyorum ki bu durum beni rahatsız etmiyor doğrusu küçükken daha sık yapıyordu şimdi sıklığı azaldı bence gerek yok engellemeye ne ona ne bize zarar kedim bunu yaparken mırlıyır aynı zamanda mutlu oluyor demekki özellikle bıraktırılması gereken bir davranış olarak görmüyorum ben doğrusu

Hlykp
Hlykp

327

Teşekkür ederim

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Oyun oynuyorlar. Bana da aynısını yapıyorlar.

ecetuqce
ecetuqce

973

Oynamayı seviyor bence benim ki saç canavarı saçımı açtığım zaman direk zıplayıp tırmanma derdin de o yüzden toplu geziyorum siz de öyle yapabilirsiniz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 25364 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80321 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR