Kedi Sahipleneceğim Ama?

denizmeow
denizmeow

181 Puan

Selamlar,
Kedi sahiplenmek istiyorum ama bir süredir kafamı karıştıran sorular var;



  • bunlar kedinizi tatilde /ramazan bayramı/kurban bayramı gibi yada ailenizle çıktığınız tatillerde evde mi bırakıyorsunuz? Yanınıza mı alıyorsunuz? biri göz kulak oluyor mu eve gelip? yoksa mama ve suyunu verip kedi kumunu yeterli miktarda koyup gidiyor musunuz?
    Kedi evde her şeyini tam ayarlayıp gittiğiniz de kaç gün evde durabilir?
    araştırmalarıma göre tek ciddi sorun bir yere seyahat etme durumu olduğunda kedinin evde kalması oluyor buna nasıl çözüm buluyorsunuz?, bilgilerinizi ve tecrübelerinizi aktarırsanız hem bana hem başkalarına faydalı olabilir.

17 CEVAP

Heiter
Heiter

115202

Siz sorunca fark ettim, biz hiç uzun soluklu çıkmamışız kediler geldiğinden beri :/
Gerçekten eve bağlıyorlar insanı. En fazla iki gecelik gittiğimizi hatırlıyorum. Eğer kedinizi emanet edebileceğiniz biri varsa bu süre, istediğiniz kadar uzun olabilir veya kedinizi günde 1-2 kere kontrole gelebilecek tanıdığınız/komşunuz varsa da 3-5 güne kadar çıkabilir sanırım. Aslında bu tamamen size kalmış. Evdeki koşulları ve kedinizin ihtiyaçlarını en iyi siz bileceksiniz. Yine de, emanet edilecek biri yoksa 2 günü aşmamak lazım bence. Maması ve kumu bir kenara, başına bir şey geldiğinde veya eve hasar verecek bir şey yaptığında çok geç kalmış olabilirsiniz sonra.

Heiter
Heiter

115202

Kediyi yanınızda götürmek de bir çözüm ama her kedi, bu duruma ayak uyduramayabilir. Yolculuk süresi, gittiğiniz yerin kedinizin güvenliği açısından durumu, kalabalık bir ortam olup olmaması vb. hususlarda sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Kedi eger evde durmaya aliskin degilse evde birakilmamali ya yaninizda goturursunuz ya da birisine emanet edersiniz.kediler uzun yolculuklari kaldiramayabilirler.korkarlar sterese girerler.cok sehir disina cikan biri degilseniz sahiplenmek mantikli ama cok uzun sureli seyahat yapmak zorundaysaniz bence zor.

denizmeow
denizmeow

181

evde zarar verebileceği veya görebileceği bir şey yok kedi için sadece deri koltuklar var onlarında üstüne örtü gelecek.
mesela ramazan ve kurban bayramında büyük sorun görüyorum kedi için çünkü ben ailemin yanına gidiyorum istanbula. ben izmirdeyim güvenip de kontrol ettireceğim biri de yok, zaten bayramlarda herkesin bir planı oluyo bakarım dese de ne kadar güvenebilirim bilmiyorum.

Eve esyaya zarar vermek degilde kendisi zarar gorebilir tirnagi perdeye takilip asili kalir tirnagi kirilir yuksege cikar inmek icin atladiginda bir esyaya carpabilir.evde birakmak cok dogru gelmiyor bana gunduz icin evet olabilir veya 2 gunlugune filan ama uzun surelerde sakincali oldugunu dusunuyorum.

Heiter
Heiter

115202

Valla eşyaları gözden çıkarın bir kere. Onlar her türlü tırmalanacak, aksini iddia etmek de gerçekçi olmaz zaten. Bunu kabul ederek kedi bakmaya başlayınca o kadar da etkilemiyor insanı :D
Fakat seyahat konusu ciddi bir mesele. O zaman geldiğinde ve o stresi yaşadığınızda anlayacaksınız. Kedi sahiplenmeden önce bütün bunları düşünüp bir karar vermek gerçekten çok önemli ve çok doğru. Bu açıdan tebrik ediyorum sizi. Seyahat sebebiyle kedi sahiplenmekten vazgeçmeniz bile bir kediyi gerçekten düşünebildiğinizin emaresidir bence. Umarım bir alternatif bulabilirsiniz (kedinizi emanet edebileceğiniz birileri vb.)

denizmeow
denizmeow

181

araştırarak edindim bu bilinçlenmeyi. zaten sokak kedilerine mama veriyorum gördükçe, çantamda mama ile dolaşırım iş çıkışları mamaları alıp kedilere veririm. bu kedi sahiplenme işi daha çok evli ve aileler için uygun tek yaşayanlar için zor durum sahiden.

Heiter
Heiter

115202

@aleyn ilginç bir çözüm hakikaten. Az evvel inceledim ama güvenilirliği konusunda emin olamadım. Nihayetinde (ücreti mukabilinde bile olsa) tanımadığın insanlara can emanet ediyorsun. Ancak referans vasıtasıyla güvenilir olur bence.

aleyn
aleyn

113859

orada kedi bakanların ya kendi kedileri var ya da kedisever insanlar, yaptıkları işlerden sonra yorumla memnuniyet de belirtiliyor, o yorumlar da belirleyici oluyor bence.. hatta benim görüştüğüm arkadaş kendisi dolu oldugu için beni bi arkadaşına yönlendirmişti o bakmıştı kendi kedisi de vardı, hergün fotograf attı ve bilgilendirme yaptı, hatta kedimi almaya gittiğimde oyun oynuyorlardı.. haklısınız tabii tanımadıgınız insanlara emanet etmek zor ama yolculuğa beraber çıkarmak ya da evde yalnız bırakmaktan daha iyi bi çözüm oldugunu düşünüyorum kedinin gireceği stres açısından.. bir de sırf bu yuzden evde kedi beslemek gibi bi güzellikten de mahrum kalınmamalı bence :)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Heiter'e katılıyorum. Ayrıca oraya gelen kedilerin Corona gibi virüslerin taşıyıcısı olması ve bulundukları ortama virüs bulaştırma ihtimalleri var. Diğer virüsleri bilmiyorum ama Corona bulaştığı ortamda uzun süre kalıp virüssüz kediye bulasabilir. Buna bu tür yerlerde dikkat edildiğini hiç sanmıyorum. Bu yüzden bence bu tür seyahat durumlarında kediyi bulunduğu ortamdan ayırmadan evde sürekli kalacak yada iki günde bir gelip ilgilenecek birileri olması en iyisi olur. Kediyi tek başına birden fazla kum ve mama kabı (otomatik mama kabı çok daha iyi olur) güvenlik önlemleri ile en fazla 3-4 gün bırakılabilir bence. Daha fazlası kedinin psikolojik sağlığını etkiler diye düşünüyorum. Birde ben oğlundan 1 gün habersiz kalmaya dahi dayanamıyorum. Geçen yaz oğlumla kalmak için 3 ay evdeydim. Maalesef benim arada gelip ilgilenecek güvendiğim kimse yok. Bu yüzden bir yere gitmemeyi tercih ediyorum

denizmeow
denizmeow

181

otobüsle zor havasız kalıp ölen çok kedi haberi okudum maalesef sanırım sahiplenmek benim gibi biri için uygun olmayacak

dilex
dilex

4519

Ucakla seyahatlerde hic sikintinolmuyor

aleyn
aleyn

113859

site ismi vermek sorun mu bilmiyorum ama armut.com da kedi bakanlar var,günlük bi ücret karşılığında bırakıyorsunuz, yorumlara bakarak ordan birilerini bulabilirsiniz ben bi kez bayramda oradan bi arkadaşa bırakmıştım memnun kaldım kedimde de bi sıkıntı yoktu gayet iyi bakmışlardı..

zuhall
zuhall

10265

en fazla 5 gunlugune seyahat ettigim oldu. kediler mekan degisikligini sevmediginden birine veya biyere birakmiyordum. annem geliyordu gun asiri eve.yemegini tazeliyor,tariyor,seviyor,oynuyordu. bu sekilde bakacak birini bulursaniz sorun olmaz. aksi halde kedinin basina cok bisey gelcegini dusunmuyorum yalniz kalirsa ama stres sıkıntı.. yani en buyuk sorun psikolojik olur bence.

Heiter
Heiter

115202

Bir taraftan seyahat etmek istiyorsunuz bir taraftan da aklınız evde kalıyor. Bilmiyorum, belki de ben abartıyorum ama bizim durumumuzda işler böyle yürüyor. Valla çok imreniyorum kedisiyle dağ-bayır gezenlere. Geçenlerde haberlerde de gördüm öyle bir çift, sonra döndüm bizimkilere baktım: "Hayaller ve gerçekler".

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1262 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.033 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR