Alerji...

mustafaparlak
mustafaparlak

2535 Puan

Nedenini bir türlü bulamadığımız bir alerji sorunumuz var. Kedimizin ensesi, kulak dışı, kulak içi değil önünde ve bazen de göbeğinde çıkan; önce toz pembe renginde olan ve sonransında kedimim kaşıyarak kanattığı kabarcıklardan bir türlü kurtulamadık. Veterinere gittik ve veterinerimiz alerji olduğunu söyledi. Maalesef alerjinin nedenini bizim bulmamız gerektiğini ve yapacak pek bir şey olmadığını, sadece fazla azdığında getirmemizi söyledi. Arada bir veterinere bu nedenle gidip her şeyin yan etkisine karşı olan bir aşı olup geliyoruz (kortizonsuz). Bulmaya çalışıyoruz ama nedeni bir türlü bulamadık. Sizce neden olabilir ve bunu geçirmenin ya da neden kaynaklandığını bulmanın bir yolu yok mu? Alerji testi için veterinerimiz çok maliyetli ve kesin sonuç çıkmıyor dedi. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Çünkü artık kedimizin sağlıklı bir şekilde hayatına devam edebilmesini çok istiyoruz.

20 CEVAP

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Tüm bu yazdıklarınızdan yola çıkarak veterinerinizi değiştirmeniz gerektiği kanısına vardım.

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Okuyup okuyup sinirleniyorum. Ne demek yapılabilecek bir şey yok, kendiniz bulun? Ne olduğunu bilmediğini söylerken aşısını da yapabiliyorsun ama... En azından alerjen olabilecek gıdalar hakkında bilgilendirseydi. Siz de oradan yola çıkarak gözlemlerdiniz. Kim bilir belki de alerji bile değil mantar olmuştur hayvancık.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Mustafaparlak
Ben de oğlumda aynı sorunları yaşadım ama daha az şiddetliydi. Benim veterinerim alerji testinde deri kazıntısı alındığını çok acı verici ve zor bir test olduğunu söyledi. Yapmasak daha iyi olur gibi bir şey söyledi diye hatırlıyorum. Bu yüzden yaptırmadim.Bizde durum öyle bir hal aldı ki neye alerjisi var alerjisi var mı yok mu karıştı. İlk başlarda tavuk alerjisi var diye düşünüyordum. Sonra Acana Pasifica verdiğim dönemde yoğun tüy dökümü ve kaşıntı yaşadık. Veterinerim yüksek proteinin böbrekleri yordugunu ve bunun belirtilerinden birinin yoğun tüy dökümü olduğunu söyledi. Apar topar test yaptırıp ve mamayı değiştirdim. Sonuçlar normal çıktı. Ondan sonra daha da karışık bir hal aldı. Mantar ve stresten hastalıklar yaşadı. Tedavi oldu ama tüy dökümü hâlâ var. Acana dan sonra hipoalerjenik Brit Care sunny(çok az tavuk ve balık) Lilly (kuzu ve tavuk) ve son olarak Coco(balık ördek) denedim. Ben hipoalerjenik mama kullanırsam sorun çözülür diye düşünüyordum ki oğlum hiçbir çeşidi severek yemedi. Hepsinden sadece 1 paket yedi. Tüy dökümü de geçmedi. Şuan nd düşük tahıllı morina balıklı kullanıyorum. Daha önce kullanıp sorun yaşamadığımı hatırladığım için başladık. Tüy dökümü hâlâ devam etti. Başka mamaya gecmedi Vitaminler ile belki düzelir diye bira mayası kullanmaya başladık.2 ay boyunca (üretici tavsiyesi) kullanıp sonuça bakacağız. Şuan neye alerjisi var alerjisi var mı yok mu bilmiyorum. Kafam çok karışık bu konuda hâlâ:(

ursaminor
ursaminor

116511

Bizim de benzer bir kabusu yaşamışlığımız var.
Orijen cat&kitten ile başlayan maceramız ağır bir alerjik reaksiyonla son buldu. Ama tüylerini öbek öbek yolarak kaşınmasına, kulak arkasının aylarca tüysüz kalmasına neden oldu. Sonra veterinerimiz tavuk alerjisi olabileceğini söyledi ve biz de Acana pasifica'ya geçtik. Ama tadını hiç sevmedi. Çok çelimsiz olduğundan royal canin kitten ile karıştırıp verdik. Bu arada alerji sırasında bünyesi zayıfladığından evdeki temizlik malzemelerine de alerji geliştirdi. Bunun çözümünü "Turmepa" ve "Green" marka temizlik malzemelerinde bulduk. Yetişkinlik dönemine kadar bir sorun olmadı. Sonra yetişkin olunca RC vermeyi kestik ve yalnızca pasifica vermeye başladık. O zaman yine kaşıntı ve yolunma başladı.
Ben de Acana Canada'ya mail attım durum bu diye. Acaba dedim tahılsız mama mı yapıyor bunu. Hayır dediler, mamanın içeriğindeki bir maddeye alerjisi olabilir, RC ile karıştırınca dengelenmiş olabilir siz Grasslands deneyin dediler. Grasslands aldık. 1 hafta içinde yine aynı kabus başladı. Yine mail attım. Dedim protein manyağı mı oluyor kedimiz nedir? Hayır dediler protein kediye zarar vermez, onun içeriğinde de bir madde dokunmuş olabilir dediler. Orijen Six Fish deneyin tek seçenek o kalıyor dediler.
Bense metanetimi korudum ve teşekkür edip bu Orijen-Acana sayfasını kapadım.
En son N&D az tahıllı morina balıklı aldım. Grasslands ile karıştırıp verince gerçekten de yine kesildi alerjisi. Fakat çok kilo almaya başladı. Durduramıyorum şu anda koca kıçlı oldu.
Yani kabus devam ediyor. Ama tahılsız mama bir daha dener miyim bilemiyorum.
(Bu arada tabi TOW gibi başka mamalar da denedik ama çok kısa süreli olduğundan yazmadım)


Ayrıca ödül mamalarının içeriklerine de dikkat edin. Tavuk olabiliyor onlarda da.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Mustafaparlak
Benim her gün düzenli verdiğim vitamin de yok. Her ay en fazla 15 gün vitamin verip geri kalan günler vermiyorum. Vitaminin ilgisi olduğunu hiç düşünmedim.?Siz vitamini kullanıyorsunuz acaba?
eccarkir
Mamaların içerikleri birbirinden çok farklı. Denediğim çoğu mama tahılsızdı ve birbirinden farklı şeyler içeriyor. Kuru mama dışında sadece yaş mama veriyorum ama yaş mamaya alerjisi olduğunu sanmıyorum.Cunku yaş mama son zamanlarda düzenli verdiğim bir şey.
Marlo bu düşünceniz bana ise evimi oğlum için çoğunlukla elma sirkesi ile temizliyoruz. Deterjan kullandığım yerler kurumadan kesinlikle temas etmesine izin vermiyorum. Bu konuda çok dikkat ediyoruz ailecek

aleyn
aleyn

113859

tavuğa karşı olabilir mi, tavuklu ya da direkt tavuklu olmasa da tavuk içerikli mamalara hassasiyet olabiliyor bir de kedinizin bağışıklıgını güçlendirin, bağışıklık ne kdar güçlü olursa bu tür hassasiyetlere direnç o kdar artıyor..

aleyn
aleyn

113859

bir de bu evlerde temizlik için kullanılan kimyasallar da bu tür şeylere sebep olabiliyor diye okumuştum, yüzey temizliği ve diğer kedinin gezdiği alanlarda organik ürünler kullanabilirsiniz..

eccakir
eccakir

3113

Dolffacepersian
Merhaba alerjinin sebebini bulamıyor olmanız belki bir besine karşı değilde mamanın içindeki başka bir maddeye karşı alerjisi olduğu için olabilir mi ? Bir çok mama deneyip sorunu bulamamış olmanız aklıma bu seçeneği getirdi. Sadece kuru mamamı veriyorsunuz. Kendiniz evde hazırlayıp verdiğiniz mamalar var mı ? Mesela kendiniz kuru mama dışında tavuk balık gibi gıdalar veriyor musunuz ? Eğer veriyorsanız alerji yapan besinse daha kolay bulabilirsiniz çünkü.

Marlo
Marlo

2584

Bence yediklerinden değil temas ettiği kimyasalı ortam deterjan vs büyük ihtimalle

Elifinkedileri
Elifinkedileri

12691

Ümitköy de vetclinic var fiyatlari yüksek ama tavsiye ederim 7/24 acik ama gunduz giderseniz veya gitmeden önce arayıp bizzat ilknur hanimin orda olup olmadığını sorarsaniz daha iyi olur uzman veteriner kendisi gerekirse bana mesaj atarsaniz klinigi arayip yardimci olmasını rica ederim en azından ucrette biraz indirim yapmasinda faydam dokunur

mustafaparlak
mustafaparlak

2535

Arkadaşlar bir süre (şifremi unuttuğumdan) giremedim. Bu nedenle sizlere de mesaj atamadım. Cevap veren herkese çok teşekkür ederim :)

aleyn
aleyn

113859


  • direkt tavuk içerikli olmasa da derken tavuklu zaten almıyorsunuzdur, tavuksuz sanarak başkasını yediriyorsunuzdur balıklı diye satılıyordur ama içinde tavuk da vardır gibi.. demek istedim..

mustafaparlak
mustafaparlak

2535

Aleyn
Tavuk içeren bir mama kullanıyorduk bu sorunla karşılaşınca değiştirip Acana Pasifica kullanmaya başladık. Maalesef bir değişim olmadı.

mustafaparlak
mustafaparlak

2535

Zeynepgurgen Aslında veterinerimizden memnunduk ama bilemiyorum. Sizi bu düşünceye iten nedir acaba? Alerji için bir çözüm var mı bildiğiniz?

mustafaparlak
mustafaparlak

2535

Mantar olacağını zannetmiyorum çünkü bir çıkıyor bir gidiyor. Ve tek bir noktada olup dağılmıyor. Sanırım fakülteye bir göstersek iyi olacak ya da Ankara’da bildiğiniz iyi bir veteriner var mı?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1190 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80165 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR