Kedim Dışarda Ölümüne Korkuyor..

Ayben
Ayben

1920 Puan

kedimi havanın ısınmasıyla beraber bahçeye indirdim. ayağı toprağa değsin diye.. kucağımdan inmedi, çömeldiğimde de altıma sığındı..
hafta sonu tekrar denedim, hayvan çim görsün filan diye.. yere pısarak arabanın altına bir girdi, daha da çıkmadı.. zorla çıkardık, traktörün altına girdi, oradan çıkardık, başka deliğe girdi.. ben de psikoloji bozulmasın diye eve götürdüm. şimdi ısrarlı olarak hayvana baskı yapmak ta istemiyorum..
ne yapayım? toprağa değmesi onun için iyi mi? çok ısrar psikolojisini bozar mı? ne yapayım, bu hafta sonu bir kere daha deneyeceğim, bu sefer yerde yatacağım.. altıma girmesin ama yanımda alışır belki.. ne dersiniz?

16 CEVAP

ebruebru
ebruebru

57

bende denedim gövde tasmasıyla çıkardım kaçmasın diye Allahım nasıl bir miyavlama sanki canını yakıyorum rezil olmayalım diye döndük gerisin geri:))

Cinar
Cinar

2708

Kendi tecrübemi söyleyim; Bu durumlarda kediyi direkt yere bırakmayın. Piknik yapar gibi yere kilim ve benzeri birşeyler serip üzerine üç beş minder kap kacak koyun. Yani tam bir piknik düzeni alın ve kediyi kucağınızda oraya getirip oturun. Biekaç dakika kilimde ve etrafınızda gezindikten sonra yavaş yavaş kendiliğinden kilimin dışına çıkmaya başlar.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Eskiden ne sacma tavsiyeler varmis. Arkadaslar kedi korkuyorsa neden zorluyorsunuz. Kediyi disari alistirmanin bir adabi vardir bir kere. Oyle pat diye cikarip gezmesini bekleyemezsiniz kopek gibi. O piknik vs de salin diyen arkadaslar, ben burda ne basliklar gordum kedimi piknige goturduk kacti bulamadik seklinde. Yolculukta bile yabanci yerde kediyi kafesinden cikarmayin. Kediler bulundugu yere bagli canlilar, yer degisikliginden hoslanmaz

Aysenmstura
Aysenmstura

14261

Benim kedim de çok korkuyo balkona çıkardığımda bile kapıyı tırmalıyo oturuyo kapıda hiç hareket etmiyo 5 10 dk güneş görsün diye çıkarıyorum o da tasmayla. Bence kediyi dışarı çıkarmak gereksiz korkmasa bile türlü türlü bulaşıcı hastalık var riske atmaya ne gerek var ki zaten onlar kendi bölgesinde mutlu.

**kedinizin dışarı çıkmasını istiyorsanız onu siz dışarı çıkarın bir kaç kez korkabilir ama onu sürekli dışarı çıkarırsanız korkusunu yener ve onu izlemeden de dışarı çıkar . **

yavuz
yavuz

2742

Diğer canlıların kokusu da onu etkiliyor olabilir. ilk kez veteriner kliniğine giden kedinizi düşünün.. nasıl korktuğunu.

dogaaonaat
dogaaonaat

1093

''Diğer canlıların kokusu da onu etkiliyor olabilir. ilk kez veteriner kliniğine giden kedinizi düşünün.. nasıl korktuğunu. '' @yavuz katılıyorum size

Cinar
Cinar

2708

Aynen öyle. Olmadı bana yollayın onu tam piknikçi kedisi yapıyım. Bir daha ekşamdan akşama yatmaya gelsin eve :-)

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Ayben Hnm;
“ toprağa değmesi onun için iyi mi?”
Açıkçası hiç buna gerek veya ihtiyacı YOK. Hatta kedinizi dışarı alıştırmayın. Hep çıkmak isterse napacaksınız? Dışarda araba çarpabilir, insanlardan işkence, başına kötü bir şey gelebilir.
Hiç olmasa bulaşıcı hastalık kapabilir. Kucağınızdan fırlayıp panikle kaçabilir. Tasmayla olduğu halde bile kedisini elinden kaçıran var :/
Bir ev kedisine camdan dışarı bakmak ve veterinere gidip gelmek yeterli olan bir şey:)

outlaw
outlaw

2813

piknik örneği gayet mantıklık geldi bana da kediniz için kaçabilecek bir yer veya etrafı izleyebileceği rahat bir nokta iyi olabilir.

Ayben
Ayben

1920

ben de aynı şeyi düşündüm.. topraktan kaçıyor gibi... kilim indireyim çok iyi fikir.. yanına da sepetini koyayım

Ayben
Ayben

1920

aaahh ahh.. keşke yapabilsem :)))

NSukun
NSukun

12394

Çıkarmayın istemiyorsa kedilerin öyle dışarı çıkayım toprağa basayım istekleri yoktur strese sokuyorsunuz bosuna

Ayben
Ayben

1920

Ewet yani nasıl pısıyor, anlatamam.. o kadar ki gövde tasması bile çıktı üzerinden

Lylftmkck
Lylftmkck

13

Benim kedim de tam bir ruh hastası, balkona çıkıyor ama dışarı asla çıkmıyor, kucağımda bile cıkmıyor. Kapıya yapışıyor sanki kesiyorlar gibi bağrıyor. Pes ettim artık 4-5 defa denedim çizilmedik yerim kalmadı...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 15140 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79584 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR