Kediyi Sokaktaki Annesinden Ayırmak Doğru Mu ?

Pruplem
Pruplem

1448 Puan

Merhabalar, sokağımızda yavru bir kedi var sanırım 2-3 aylık kadar. Annesi de var başında duruyor çoğu zaman. Ben de yavru bir kedi sahiplenmek istiyorum ancak bu durum doğru olur mu gerçekten bilgisi olanlar yol gösterirse sevinirim. Teşekkürler..

19 CEVAP

SelinTuksal
SelinTuksal

118368


  1. Aydan sonra anne kovmuyor arkadaşlar. Benim kızımın yavrularıyla arası ilk günkğ gibi ama 3,5 aylıklar bebekler. Yani kesinlikle anne kendi bırakmadan hayvan ALMAYIN.

kedilimadam
kedilimadam

114398

Evde yaşayan kediler için haklısınız Selin ancak sokaktaki yavru kediler için 2.aydan sonra eve alınmalarında bir sakınca yok.Önemli olan 2ay boyunca anne sütünü almaları.Zira sokaklar 2aylık bir kedinin yaşamını sürdürmesi için çok uygun değil.

ilknrdaisy
ilknrdaisy

12806

Evdeki kediler kovmuyor ancak sokakta durum aynı şekilde işlemiyor ne yazık ki:( yavruların büyümesi, annenin yeniden gebe kalması, annenin yemek bulma çabası vs 2.5 3 aydan sonra yavruları tamamen kopuyor ve artık ayrı bir aile oluşturuyorlar ve sağa sola savrulan yavruların çoğu araba altında vs kalıyor.. :/

eltarcin
eltarcin

116201

@kedilimadam
Katılıyorum. Selin Tılsım'ın (Sanırım Tılsım'dı :D) yavrularıyla oynaması olağan bir şey ama sokaktayken evde oldukları kadar güvende değiller. 2.aydan sonra (Belki 2,5 sarkabilir) anne bırakmak zorunda kalıyor. Çünkü o saatten sonra artık yavru ona ayak bağı oluyor. 2 aylıktan sonra yavrular kendi başlarının çaresine bakabilirler. (Bazı istisnalar olabilir) Yani bir nevi annelik içgüdüsü :))

Jordskott
Jordskott

102582

2018'de sorulmuş bu soru 3 sene geçmiş niye hortlattınız ki :)

Pruplem
Pruplem

1448

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

teddybal
teddybal

123878

@Tambirmerlot maşallah 8 aylık koca bebeklerin sütü ne zaman bırakacağını çok merak ettim, bize de yazar mısınız bıraktıklarına :D

Heiter
Heiter

115202

2 ay bitene kadar süt emmeleri lazım. Süt emmeyi bıraktıklarından emin olmanız lazım. O zaman sıkıntı olmaz. Zaten sütten kesilince anneleri bırakıyor kedileri.

kedilimadam
kedilimadam

114398

2-3aylık kadarsa sorun olmaz.2aya kadar süt emmeleri onlar için çok önemli.

eltarcin
eltarcin

116201

Evet 2 aylıktan sonra bırakıyorlar. Bırakmazsalar anneleri bıraktırıyor. Sonrada gidiyor zaten. 2. aylarını doldurduktan sonra sahiplenin.

ilknrdaisy
ilknrdaisy

12806

Ben kedimi bulduğumda 2.5 3 aylık kadar vardı tek başına kalmış, ya annesine bir şey olmuş ya da sütten kesilmişti 2 aydan sonra alırsanız hiç bir sorun olmaz zaten bir süre daha beraber takılıp sonra anne yanından kovuyor

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

*2. Aydan sonra

lütfen anne kedi bebeğini bırakmadan sokaktan kedi almayın.anne kedi yavrusunu çok arıyor.benim sokakta baktığım kediler var.yuva yaptım her gün düzenli beslemesini yapıyorum maalesef önceki doğumundada şimdiki doğumundada yavrularını çalmışlar.halbuki sahiplendirme yapacağız ama annenin yavrularını bıraktıkdan sonra.lütfen sokaktan kedi sahiplenmek istiyorsanız takip edin anne bıraktından sonra alınız yavruyu.anne kedi bırakmadan alırsanız hem anne hemde yavru için büyük depresyon oluyor..

Warriorsans
Warriorsans

133985

2,5 aylıktan sonra almak daha mantıklı isterseniz bir süre daha bekleyebilirsiniz kediler de güvenli bir yerdeyse.

Tambirmerlot
Tambirmerlot

1948

iş yerimin bahçesinde baktığımız kedinin yavrularını sütten kesilip anne bırakınca sahiplendirelim dedik. 8 aylık koca dana oldular hala kuru mamayla karınlarını doyursalar da annelerini emiyorlar, sürekli koyun koyuna uyuyorlar. belli olmuyor annelerin bırakma durumları yani. benim kendi kedimde annesini emmeyi 7 aylık olduğu halde hala bırakmayınca bana emanet edilmişti ayırmak için.


3 aylığa kadar bekleyin bence emsin öğrensin annesinden kedi olmayı sonrasında alırsınız. anne bırakmadan almak istemiyorsanız vicdani olarak, terkedilmiş yavru kedi ilanlarına bakın isterseniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 11419 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR