Kedim Kakasıyla Oynuyor

busgum
busgum

244 Puan

Merhaba, 3 aylık norveç orman kırması bir kedi sahiplendim, yaklaşık 1 buçuk hafta kadar birlikteydik, sonrasında sömestr dolayısıyla memleketime geri döndüm ve kedim sherlock ev arkadaşımla birlikte kalmaya devam etti. Birlikte olduğumuz 1 buçuk haftada devamlı gördüğü insandı ve aynı evde kalmaya devam ediyor. Her gün düzenli olarak kumu temizleniyor, suyu sabah ve akşam iki defa değişiyor, aynı mamayı (royal canin kitten) kullanıyor yani, düzeni aynı devam ediyor. Tek değişiklik gördüğü ilgi, ben oradayken her an benimleydi ve sürekli kucağımdaydı, arkadaşım da pek sevmiyor olmasına rağmen evden geldiği zaman seviyor, kucağında uyumasına izin veriyor. Ben oradayken kesinlikle olmayan bir şey oldu, başlıktan da anlaşılacağı üzere kapalı tuvaletinden kakasını çıkartıp banyoda oynamaya başlamış. Bir gün, iki gün derken bunu devamlı yapar hale gelmiş ve bugün bir iki tanesini de salonda görmüş arkadaşım. Nedeni ne olabilir? Daha önce böyle bir şey başına gelen var mı? Nasıl bir yol izlenebilir?

24 CEVAP

Princess_Lady
Princess_Lady

2462

ROYAL CANİN KÖPEK MAMASI HAKKINDA…


12 Kasım 2017
Türkiye’de 10 veterinerden 9’u Royal Canin öneriyor. Peki bu Royal Canin’in iyi olduğunu mu gösteriyor?


Cevap çok basit: Hayır!


Hadi inceleyelim…


Öncelikle rastgele bir mamanın içeriği (Maxi Adult): Mısır, mısır unu, kurutulmuş kümes hayvanları eti, hayvansal yağlar, mısır gluten, hidrolize hayvansal proteinler, kurutulmuş domuz eti proteinleri, pancar küspesi, mineraller, balık yağı, soya yağı, maya, yumurta tozu, hidrolize edilmiş kabuklu hayvanlar (glukozamin kaynağı), hidrolize edilmiş kıkırdak (kondroitin kaynağı).


Aynı mamanın analiz değerleri: Protein: %26 – Yağ: %17 – Kül: %5,8 – Diyetsel lif: %1,4 – EPA ve DHA yağ asitleri: 4,2 g/kg


Üretici Firma: MARS firmasının ürünüdür. Firma hayvan ürünleri üretmek amacıyla kurulmamamıştır, dolayısıyla profesyonel değildir. Aynı firmanın ürünleri olan Pedigree, Whiskas, Iams, Eukanuba herkes tarafından bilindiği gibi rezalet mamalardır, Royal Canin’in bir farkı olduğunu sanmayın sakın. Bunlarla beraber MARS firması vahşice hayvan deneyi yapan firmalardan biridir.
Puan: 2/10
İçerik: Bolca tahıl içeriyor. Et oranı çok düşük. Soya içeriyor. Pancar küpsesi içeriyor. İlk içeriği mısır.
Puan: 1/10
Analiz Değerleri: Protein oranı bir köpek için oldukça yetersiz. Lif oranı aşırı düşük. Dengeli değil.
Puan: 1/10
Güvenilirlik: Üretici firma hayvan beslenmesi veya sağlığı üzerine kurulu bir firma değil. İçeriği ve analiz değerleri hakkında yeterli bilgi verilmemiş. İçeriğinde tam olarak ne olduğu belli olmayan besinler var. İki kere melamin, bir kere aşırı D3 içermesi sebebiyle toplatılmıştır.
Puan: 2/10
Fiyat: Dengi olan mamalara göre çok daha pahalıdır. Fiyatında alınabilecek çok daha iyi mamalar vardır.
Puan: 1/10
Diğer: İçerdiği yapay tatlandırıcılar sebebiyle hayvanlarda bağımlılık yapmaktadır. Koruyucu içerir. Aşırı yağlı olması sebebiyle hayvanlarda kilo alımına sebep olmaktadır.
Puan:1/10
Genel puan: 1/10

zehraaozlu
zehraaozlu

4497

deniz_berkan ve Hlykp; bu mamalar uzun vadede zararlarını gösterirler. Şu an bir problemleri olmaması olmayacağı anlamına gelmez. Yukarıdaki arkadaşımız sizlere güzel bir yazıyla cevap vermiş. Neden "acaba benim doğrumdan daha doğrusu var mıdır" diye düşünmüyorsunuz? Bu mamaların zararlı olduğunu aylardır bağırıyoruz.

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

kedim rc kulanmakta baska mama kabul etmiyor ve gayet saglıklı bir kedi bir sorun yok kullananlardada sorun yoksa o kötü bu kötü yorumlara bence gerek yok..

Hlykp
Hlykp

327

Ben arkadaşım ve kuzenim kedilerimiz için royal Canin kullanıyoruz gayet memnunduk aşırı kilo falanda yok kısırlaştırma sonrası pro plan kullanmaya başladım veteriner tavsiyesi ile bundanda memnunum yani derhal bırakın falan denmesi bana tuhaf geliyor ve kedilerimiz gayet sağlıklı

Hlykp
Hlykp

327

Zehraaozlu benim doğrumdan başka doğru yoktur demiyorum görüşünüze saygı duyuyorum ancak derhal bırakın demek bana yanlış geliyor uzun süredir kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım düzenli olarak kontrolleri yapılıyor zaten

eltarcin
eltarcin

116201

Öncelikle Royal Canin'i derhal bırakın.Şimdi konuya gelebiliriz... Bunun bir çok nedeni olabilir. Mesela;
1)Sindiremediği bir şeyler yiyor ve dışkısında bunun kokusunu alıyorsa olabilir,
2)Oyuncak sanmış/canı sıkılmış olabilir,
3)Pisikolejik bir şey olabilir.
Çözüm olarak;
1)Yediklerini kontrol etmenizi
2)Oynamanızı
3)Veterinerinize sormanızı
4)"Hayır" komutunu öğretmenizi (Biraz zor olsa da)
Tavsiye edebilirim. Ve tekrar değinmek istiyorum; Lütfen Royal Canin'i bırakın!

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

zehraozlu benimde tecrübe ve gördüğüm şeylere dayanarak bunu söylüyorum size benim oğlumun anneannesine kadar rc ile beslenmiş saglık konusundan tutun herşeyine kadar hiçbir problemi olmayan kedilerdi anlatabiliyormuyum benim demek istediğim her kedide aynı seyler olacak diye birşeyi iddia edemezsiniz . istediğiniz kadar bagırın yani benim kedimin anneside babasıda dedeside bu mamayla saglıklı bir hayat sürüyorlar.

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

altını çiziyorum gene benim kedilerim diyorum ...

eltarcin hanim onu demedim pisikolejik diye yazilmaz psikolojik doğrusu :D

eltarcin
eltarcin

116201

@deniz_berkan, @hlykp
Bakın, artık anlatmaktan gerçekten çok ama çok sıkıldım. Tamam o kadar ikazlarımıza rağmen kullanmaya devam edebilirisiniz. Ama Allah aşkına firmanın yaptığı hayvan deneyleri de mi hiç düşünmüyorsunuz? Kendi kediniz sağlıklı, mutlu, mesut. Ne güzel !? O yerken hem cinsleri aynı anda ACI ÇEKİYOR! Lütfen, hakikaten bık-tım! Biraz düşünün, lütfen...

busgum
busgum

244

Öncelikle, kedimi apar topar sahiplendiğim için mama araştırma fırsatım pek olmadı. Yani elbette, market mamalarını almamam gerektiğini biliyordum ama n&d ve benzeri mamaları duymamıştım. Veterinerimiz ısrarla royal canin öneriyor, çevremdeki herkes de kedilerini rc ile beslediler evet bir sağlık sorunları henüz yok ama bu olmayacağı anlamına da gelmez. Royal canin deyince zaten iki kesim oluşuyor direkt, bir kesim çok kötü bir mama olduğunu söylerken, diğer kesim iyi ve kaliteli bir mama olduğunu söylüyor. İnsan da ne yapacağını bilemiyor haliye fakat gel gelelim, eğer bilgim olsaydı hayvanlar üzerinde deney yapan bir marka olduğuna dair en başında almazdım. Hayvan üzerinde deney yapan firmaların ürünlerini kullanmıyorum, kullanmamaya özen gösteriyorum. Buna mama da dahil olur elbette. Yorumlar için teşekkür ediyorum, biraz daha araştırmak ve duyduğumuz, doğru olduğuna inandığımız, düşündüğümüz şeylerin yanlış olabileceğini kabullenmek gerekiyor. Daha çok araştırıp bir sonraki mamayı ona göre alacağım.

ayseeny
ayseeny

5023

kedimi ilk aldığımda kafesinde proplan veriyorlarmış, bizde o mamadan aldık devam etsin diye, ilk kez hayvan bakıcaz cahiliz tabi bu konuda, hayvan bir bağırsak sorunu yaşadı sonra 3 ay tedavi gördü, tabi bunun sebeplerini hemen söyliyim



  1. daha 1 buçuk aylık olmasına rağmen 45 gün anneden emmeden ayrılması ve bünye zayıflığı

  2. petshop kedisine ne kadar bakarlarsa onada özensiz baktıkları için..

  3. daha bağırsakları yeni yeni gelişmekte olduğu için

  4. VE EN ÖNEMLİSİ bünyesine uygun mama olmadığı için, yeterince vücuduna gereken besini proteini vitamini veremeyen bir mama yediği için derhal değiştirdik.
    ama mesela sizin kedileriniz severek yiyor diyorsunuz olabilir benim kedim istisnada olabilir. kedim belirtide göstermeyebilirdi hala devam edebilirdim proplana, ama artık bilinçlendim araştırdım ve gücümün yettiği kadar içeriği en dolu mamalardan almaya çalışıyorum. kedim bugün iyi görünüyor olabilir ama ben yarına yatırım yapıp onun sağlıklı bir hayat sürmesini istiyorum. konu tamamen bu, yoksa siz isterseniz 5 nesil kedinize rc yedirin. demek ki bünyeleri sağlammış ne mutlu size!

busgum
busgum

244

Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Evde oynayabileceği şeyler var ama demek ki yeni oyuncaklar da almamız gerekiyor. Veterinerimiz, ısrarla royal canini öneriyor yavruyken. Derhal bırakmamızı gerektiren şey nedir bilgilendirirseniz inanın çok mutlu olurum, en iyisini almak isterim. Bir de önerdiğiniz mama var mıdır, 3 buçuk aylık kedim

busgum
busgum

244

Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Evde oynayabileceği şeyler var ama demek ki yeni oyuncaklar da almamız gerekiyor. Veterinerimiz, ısrarla royal canini öneriyor yavruyken. Derhal bırakmamızı gerektiren şey nedir bilgilendirirseniz inanın çok mutlu olurum, en iyisini almak isterim. Bir de önerdiğiniz mama var mıdır, 3 buçuk aylık kedim

busgum
busgum

244

Bu durumla karşılaşan biri yok mu acaba?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 14481 Görüntüleme
  • 24 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR