Kedilerimi Tuvalete Alıştırabilir Miyim?

Elfffff
Elfffff

5341 Puan

Kedisi tuvalete alışmış olan var mı? Varsa nasıl alıştırdınız?

20 CEVAP

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Neden agresifler ben söyleyeyim;) herkes bir fikri bir düşünceyi hep kendi kafasındaki gibi olmasını istiyor. Düşünce özgürlüğüne saygı yok ne yazık ki. Yorumları okuyunca birbirine bu da sizin görüşünüz saygı duyuyorum doğruluğu konusunda bilgi sahibi değilim vs diyeni görmedim. Bu sadece bu konuda değil bir çok konuda yapılıyor. Ve öylesine tartışıyor ki insanlar soru sahibinin cevap bulması neredeyse imkansız ve bambaşka yerlere gidiyor. Bir de arkadaşlar sizden ricam su. Bir kimsenin fikir ve düşüncesine ister katılın ister katılmayın fakat o kişiye saygı göstermelisiniz. Burada bulunmamız ın sebebi fikir beyan etmek ve paylaşmaktır saygılarımla...

Heiter
Heiter

115202

Öncelikle şunu belirteyim: Biz eğitirken bir anormallik yaşamadık, kafa karışıklığı, ruh durumu bozuklukları vs. ama elbette sabır isteyen bir süreç. Tabiatına aykırılık meselesiyle ilgili ise şöyle düşünüyorum: Tırnak kesimi veya kısırlaştırma da kedilerin tabiatta yaptıkları/yapılan bir şey değil ama onların bizlerle iç içe, sağlıkla ve uyumlu olmaları için bazı değişiklikler gerekiyor ve kediler bazen bu değişikliklere adapte olabiliyor. Eğer kedilerimin zarar gördüğünü düşünseydim yapmazdım zaten (tuvalet eğitimini de tırnak kesimini de). Onun dışında, sizlerin bu konuda kaygı duyması da çok normal. Bu kaygılar sebebiyle soru soruyor ve cevaplar alıyoruz. Tatmin olup o cevapları uygulamak tamamen bize kalıyor. Yeter ki aklıselimle ve uygun üslupla iletişim kuralım.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

@Heiter
Kendiliğinden kulozete alışan kediler olduğunu duymuştum ama bu tür durumlar dışında bana kuma yapmaktan memnun olan kediyi kulozete alıştırmak doğru gelmiyor. YouTube alıştırma videosu izlemiştim,kedi sırf ilk etapta orada kum olduğu için oraya yapmaya çalıyor ve eşeleme hareketleri yaparken düşecek gibi oluyordu. Kedicik gerçekten çok zorlanıyor ve kafası karışmış görünüyordu. Bu yüzden bu bana sadece sahibine yararlı ve bencilce bir şey gibi geliyor.
Ben kum temizlerken çok mutlu oluyorum.Normal renkte büyük kum topakları, düzgün bir şekilde dışkı demek her şey yolunda ve oğlum iyi demek çünkü. Kulozete yapsa dışkı ve idrar miktarını, rengini kokusunu falan anlamak imkansız olurdu sanırım. Bu bakimdan da düşünerek en güzeli kum bence:)

Heiter
Heiter

115202

Bu arada, başaramadık :D

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

bazıları sadece yorum yapmak için yapıyor .. agresiflik ön yargılık en üst seviyede buradaki insanların sorularına yardımcı olunacakken nerelere gidiliyor ... acil durumda oldugum dönemde bile sırf muhalefetlik için yazan insanlar var burda.. barındırılmaması gerek...

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Bence bu dogalarina tamamen aykırı bir yöntem ve kedinin psikolojisini olumsuz etkileyebileceğini düşünüyorum. Ben şahsen kendim icin kum temizlemekten yoruluyorum para harcıyorum diye böyle bir şey yapmam. (Siz neden istiyorsunuz bilmiyorum, örnek veriyorum)

Elfffff
Elfffff

5341

Ne bu agresiflik anlamadım sadece merakımdan sordum

kedilimadam
kedilimadam

114398

Kediler için koku çok önemli...kişisel tavsiyem bırakın kuma yapsınlar.Kuma bıraktıkları kokular yaşadıkları yeri sahiplenmelerinde, orada güvende hissetmelerinde çok etkili.Alışan, kolzete tuvaletini yapan kediler muhakkak vardır ama yaşadığı yeri işaretleyen ve orada böylece huzur bulan canlılar için bu çok adil bir seçenek gibi gelmiyor bana.

Heiter
Heiter

115202

@kedilimadam Biliyorum bahsettiğiniz belgeseli. Jackson Galaxy'nin başka videoları da oluyor kanalında. Seyretmesi bilgilendirici ve keyifli. Onun da buna karşı olduğunu biliyorum ama dediğim gibi okuduğum ve duyduğum şeyleri kendi şartlarıma göre gözden geçirip ona göre uyguluyorum/uygulamıyorum. Bunun haricinde, yazdıklarınız için teşekkürler. Her halükarda bana katkı sağlayacak fikirlere sonsuz saygım var.

Merhaba ben veterinerlik 2. Sınıf öğrencisiyim 2. Kedim eğitilmeye çok müsait her şeyi öğretebiliyorum. Taklit yeteneği var ve hiç zorlanmadan alıştırabildim. Ama eğer ki kediniz istemiyorsa çişini tutuyorsa onu asla zorlamamanız taraftarıyım. Doğasına aykırı konusunda da kedimizin evde olması ona mamasını bizim vermemiz bile doğasına aykırı kediler avcıdırlar. Biliyorsunuz ki canlıların Adaptasyon özelliği var. Ve kediler çok güzel ayak uyduruyor çoğu şeye. Kedimizi zorlamadan bence bu eğitim verilebilir ama ödülle ve zorlamadan. Baktınız istemiyor daha fazla zorlamayın bence

goknur
goknur

18247

Bende denedim alistirmayi neler yapmadim hemde alismasi icin. Ama alisamadi. Klozetin deliginden korktu bizde biraktik pesini.

kedilimadam
kedilimadam

114398

Ben doğalarına aykırı olduğu ya da olmadığı konusunda ısrar edemem.Çünkü bugüne kadar kendi kedilerimde de gözlemlediğim kadarıyla her kedi aslında kendi içinde çok başka birer dünya.Kokularını bırakma noktasında klozet kullanımına alıştırılmalarının sakıncalı olabileceği kanaatindeyim.Bu konuyla ilgili, aslında kedilerle ilgili birçok konuyla ilgili eskiden Animal Planet kanalında yayınlanan "My Cat From Hell" isimli bir belgesel vardı, fırsat buldukça bu belgeseli seyretmenizi tavsiye ediyorum internette bölümleri vardır.Her bölümde çeşitli sorunları olan iki kedinin rehabilitasyon süreçleri konu ediliyor.Çok da akıcı ve keyifli bir belgesel.Bence herkes kendi kedisini / kedilerini yine en iyi kendisi gözlemleyip tanıyacaktır.Nelerden hoşlandıkları, nelerin canlarını sıktığını onlarla yaşayarak bizler görüyoruz.Burada yapılan fikir alışverişini de çok değerli buluyorum.Sorulan sorular, verilen tavsiyeler ileride olası benzer bir durumla karşılaşacak olursa bizler için bir rehber niteliğinde.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

İki tuvalet var bizde, bi tanesi tamamen kediye ait biz orayi kullanmiyoruz. Ve dedigim gibi alaturka tuvalet, icine dusme durumu yok, zaten kedim sigmaz oraya. Ayaklari bulasmadigi icin hijyenik. Hatta kumdan daha hijyenik kumu her seferinde temiz kum koyamayabiliyorsunuz sonucta.

izmir_pet
izmir_pet

127274

epiglottis sizinki ayri oldugundan ve kullanilmadigindan farkli bir durum. Zaten ben dogal ortama karsi vs gibi bisey demedim, diger arkadaslara saniyorum sozleriniz. Sizinko gibi oldugunda tabiki cok daha iyi ve hijyenik olur

Heiter
Heiter

115202

Bizim de bir eğitim sürecimiz oldu 2 aylık ama kısa keseyim: Alışacak olan kendini belli ediyor, alışmayacak olan da hiç alışamıyor. Detaylı bilgi almak için mesajla sorabilirsiniz. (CitiKitty, Litter Kwitter ve kendi tasarladığımız eğitim setlerinin hepsini kullandık.)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1631 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR