Kedimin Ağzından Bir Yavru Kuş Kurtardım

Anonymus985465
Anonymus985465

121914 Puan

Sırtından yaralıydı ve yaşıyordu. Hemen Dr. Animal ile ilk müdaheleyi yaptıktan sonra gagasını çok zorda olsa açabildim ve yaş kedi maması verdim. Hiçbir reaksiyon göstermediğinden, hemen kulak temizleme çubuğuyla boğazından aşağı ittim ve yumuşak battaniyeye sardım. Ancak 3-4 dakika sonra maalesef öldü.
Çok üzüldüm.
Böyle durumlarda en doğru müdahele nasıl olmalı?

5 CEVAP

Sezgek
Sezgek

16542

Yavru kuşları yaşatmak zor ötesi bende bir tane buldum bahçe de öyle kedi falan da yememişti yuvadan düştü büyük ihtimal şırınga ile yemek yedirmeye çalışıyordum ki saha önce bu şekilde bir hafta kadar besleyip aonra da uçmasını sağladığımız bir kuşumuz olmuştu ama bu sefer beslerken ellerimin arasında öldü ne kadar ağladığımı hatırlamıyorum bile ama yapacak bir şey yok sen elinden geleni yaptın en azından yaralı bir kediydi bunu da biliyorsun ben bir hafta boyunca ben öldürdüm eğer beslemeseydim ölmeyecekti siye vicdan azabı çektim sonra çevremdekilwr sen alıp beslemeye çalışmasan ya kedi kapacaktı ya köpek en sonunda yine ölecekti diyip bana moral vermeye çalıştılar sonra da yapabileceğim tek şey olan hayatıma devam ettim o ama o günden beri Allah’a dua ederim karşıma yavru kul çıkarmasın diye çünkü bir daha besleyebilecepimi sanmıyorum o yüzden unut yaşananaları sen yapabileceğini yapmışsın

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Sezgek sizi çok iyi anlıyorum. Çocukluğumun ve gençliğimin nerdeyse tamamını, yaşıtlarımla beraber dört duvar arasında, omurga düşmanı sıra ve masalarda hangi savaşta, nerede, kaç senesinde kaç kişi öldürdüğümüzü öğrendim. Ancak bir kuşa ilk yardımın nasıl yapılabileceği öğretilmedi. Mevlana'nın, Yunus Emre'nin ülkesinin en büyük ayıp ve günahlarından biri.
Okullarımızda ilkönce hayat kurtarma öğretilmeli.
En küçük Can da bilinçsizliğimiz yüzünden acı çekerek ölüyor.

blue_hpood
blue_hpood

128183

bırakın yesin, doğanın kanunu bu.

aslihan_e
aslihan_e

128465

Neden doğanın kanunu bize zarar verince harekete geçiyoruz da hayvanlara zarar verince bir şey yapmıyoruz? Ne kadar doğanın kanunu da olsa gözümün önünde hiçbir canlının birbirine zarar vermesini izleyemem. Bu vicdanla ilgili. Elinden bir şey gelmiyorsa işi doğaya bırak ama elinden bir şey geldiği halde neden izleyesin? Ona bakarsanız aşılar doğaya aykırı çünkü doğada virüsler popülasyon yoğunluğunu dengelemek için varlar. İşimize geldiği gibi doğayı bahane etmemize anlam veremiyorum ben. Kedinin elinden kuşu alıp kediye mama vermekte bir sakınca yok. Sevdiğiniz bir kuşunuz olsa evden dışarı kaçsa ve kedi tutsa "Boşver. Doğanın kanunu. Ye yavrum, afiyet olsun." mu diyecektiniz? Hiç tanımadığınız o kuşa da sevgi ve acıma gösterebilirsiniz.

Cennet29
Cennet29

123930

Doğa bir senge üzerine kurulu. Hayvanlar birbirini yiyerek geçiniyor o yüzden müdahale etmiyorum. Bende hepsini seviyorum ama kedinin ağzından faresini, tilkinin ağzından tavuğunu almam. Herkes karnını doyurmanın peşinde. Geçen gün tombul tatlı bir fareyi gördüm kedi yakalamaya çalışıyordu yakaladı ve yedi. Kurtarıp kurtarmamak arasında çok gidip gelmiştim ama müdahale etmedim. Bu düzeni ben koymadım sonucta.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 357 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81332 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR